Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντινατοϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι του Βόλου ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το πλοίο συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή.

Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ, παράρτημα Βόλου, που στην σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση.

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ' αυτούς.

Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας.

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιανουάριος 11h


Μαζική λαϊκή καταδίκη της άσκησης "Μέγας Αλέξανδρός" στο Βόλο

Η παρουσία του πλοίου του αμερικανικού ναυτικού «USS Carson city» στο Λιμάνι του Βόλου, συνιστά μνημείο προκλητικότητας απέναντι στο λαό της περιοχής μας, αποτελώντας ένα ακόμα επεισόδιο στην κλιμάκωση της επικίνδυνης πολεμικής προετοιμασίας του κεφαλαίου. Η παρουσία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος» στην οποία συμμετέχουν 300 Πεζοναύτες των ΗΠΑ (από 22 MEU και USS Arlington) και 300 Έλληνες, προερχόμενοι από την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22 MEU) και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν - ΜΟΡΑΒΑΣ) αντιστοίχως. Η άσκηση σύμφωνα με το σχέδιο διεξάγεται από τις 6-12/1 στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου με επίκεντρο τις Γλαφυρές. Εντύπωση και ερωτηματικά βέβαια προκαλεί πως ένα μεγάλο μέρος της άσκησης ουσιαστικά διεξάγεται μέσα στην ίδια την πόλη του Βόλο, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η πολεμική προετοιμασία πρώτα και κύρια στρέφεται εναντίων των εργαζομένων της ίδιας μας της χώρας. Εξάλλου τα σύγχρονα δόγματα του ελληνικού στρατού και του ΝΑΤΟ έχουν δώσει πολλές φορές τα διαπιστευτήρια τους ως μηχανισμός καταστολής του "εχθρού λάου" (ασκήσεις ανακατάληψης εργοστασίων στην Κοζάνη, 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία κτλ)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σ'ενα «πεδίο βολής φθηνό» για την αναβαθμισμένη παρέμβαση των ΗΠΑ ΝΑΤΟ στην περιοχή με τη δημιουργία νέων βάσεων μεταξύ άλλων και στο Στεφανοβίκειο. Η άσκηση γίνεται στο όνομα της συνεκπαιδευσης των πεζοναυτών Ελλάδας-ΗΠΑ και δεν είναι ξεκομμένη από τον αντιδραστικό πολεμικό άξονα Ελλάδας-Αιγυπτου-Ισραηλ με τον οποίο η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως χωροφύλακας των Βαλκανίων στο πλαίσιο της ευρύτερης ανακατανομής που γίνεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι σύγχρονες "μεγάλες ιδέες" του ελληνικού καπιταλισμού για την οικονομική ηγεμονία στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και το σαφάρι εξορύξεων και καθορισμού ΑΟΖ, απειλούν να μετατρέψουν τις εργατικές τάξεις της περιοχής μας σε κρέας στα κανόνια των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών και αποτελούν την υλική βάση της έξαρσης των εθνικισμών. Η επέκταση των βάσεων και οι ασκήσεις τύπου "Μέγας Αλέξανδρος" αποτελούν μέρος του επιτελικού σχεδιασμού της εξάπλωσης των οικονομικών συμφερόντων των αστικών τάξεων.

Ο περιβόητος «Μέγας Αλέξανδρος» όπως και πλειάδα άλλων ασκήσεων που λαμβάνουν χώρα στα ταραγμένα νέρα της Ανατολικής Μεσογείου ενώ παρουσιάζεται ως άσκηση με μόνο σκοπό την «καλύτερη αμυντική θωράκιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» γίνεται εν μέσω πολεμοχαρών δηλώσεων του ΑΓΕΕΘΑ ότι θα ισοπεδώσει κάθε κατειλημμένη από τον Τουρκικό Στρατό βραχονησίδα. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με Ιταλία και Ισπανία για επεμβατικές ασκήσεις-επιχειρήσεις σε περίπτωση πολεμικής κρίσης.

Οι ασκήσεις μπαίνουν στο κάδρο του ρόλου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στην «καταστολή προσφύγων-μεταναστών» και της λεγόμενης «διαχείρισης προσφυγικών ροών» αλλά και του όποιου εσωτερικού εχθρού απειλήσει τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Κεφαλαίου.

Καθήκον όλων των δυνάμεων που παλεύουν για τη συγκρότηση αντιπολεμικού αντικυβερνητικού κινήματος, είναι να συγκροτήσουν αντίπαλο δέος ενάντια στην πολεμική μηχανή και στα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Παλεύουμε για μια Μεσόγειο της ταξικής αδελφοσύνης όπου θα σιγήσουν τα τύμπανα του πολέμου και θα τραγουδήσουμε νέες μελωδίες για ειρήνη-ψωμί και ελευθερία! Προτείνουμε τον κοινό συντονισμό εργατικών σωματείων, εργατικών λεσχών και φοιτητικών συλλόγων, κινημάτων πόλης, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών-αντιπολεμικών πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου, θα υπονομεύσει τα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας και θα παλέψει για τη μαζικοποίηση ενός ρεύματος διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης .

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλοι στην αντιπολεμική αντικυβερνητική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/01 στις 18:30 στο Λιμάνι του Βόλου.

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/01/10/μ…