Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση-μοτοπορεία

Νέα επίθεση με προπηλακισμό και απειλές σε διανομέα!

Οι επιθέσεις σε διανομείς φαγητού συνεχίζονται! Όπως μας κατήγγειλε ο συνάδελφος Β.Κ. που εργαζόταν στο ψητοπωλείο «οδός Μερακλής» στο Βαρδάρη στις 6/2 δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, επειδή κάποιος «πελάτης» παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά (!)». ¨Όταν επέστρεψε από μια παραγγελία ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά. Τον απείλησε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι», κ.α.!

Μάλιστα ο συνάδελφος κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων!

Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!

Ωστόσο με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων οργανωθήκαμε, οι συνάδελφοι αναθάρρησαν και πλέον δεν φοβούνται να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά και εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών, η άρνηση να μας παρέχουν μηχανάκι, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρώνουν βενζίνη και σέρβις όπως ορίζει ο νόμος κτλ., δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μας και τη μαζική συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς και εργαζόμενους του κλάδου,

να παρευρεθούν μαζικά στη κινητοποίηση-μοτοπορεία:

-Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,

στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη!

Κανένας συνάδελφος μόνος του- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

πηγή : http://dianomeisthess.blogspot.com/


KΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

ΌΛΟΙ/ΕΣ : Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,

στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη

Κανένας συνάδελφος μόνος του- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Στις 6/2, στο ψητοπωλείο «Οδός Μερακλή»στoν Βαρδάρη, όπου και εργαζόταν, ο συνάδελφος διανομέας φαγητού Β.Κ., δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι όλα αυτά επειδή ένας «πελάτης» παραπονέθηκε ότι ο συνάδελφος τον στραβοκοίταξε(!)». Έτσι, όταν επέστρεψε από την παραγγελία που είχε να παραδώσει, ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά, τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά και τον απειλούσε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει», ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι» κ.α.! Την ίδια στιγμή, ο συνάδελφος εργαζόταν για τρεις μήνες υπό-ασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα), ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες και ταυτόχρονα δεν του καταβλήθηκε και το δώρο Χριστουγέννων!

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί το τέταρτο συνεχόμενο περιστατικό εργοδοτικής βίας απέναντι σε συνάδελφο διανομέα το τελευταίο διάστημα και μόνο τυχαίο και μεμονωμένο δεν είναι. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την βαρβαρότητα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης, που λυσσασμένα επιθυμούν να επιβάλλουν οι εργοδότες σε όλους τους χώρους δουλειάς, στηριζόμενοι σε όλους τους μνημονιακούς-αντεργατικούς νόμους και στην άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και όλους τους μνημονιακούς). Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η μη πληρωμή/κλοπή των Δώρων από τους εργοδότες, περιμένοντάς μας έξω από τα ΑΤΜ υπό την απειλή της απόλυσης, οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί/απειλές και η καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μόνο εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο. Έχοντας ως παράδειγμα την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, με τους διανομείς να οργανώνονται σε αυτήν και στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο εργασίας και κλάδο τις δικές μας επιτροπές, ως το μόνο μέσο υπεράσπισης και επιβολής των δικών μας δικαιωμάτων. Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες επιθέσεις/απειλές από εργοδότες σε συναδέλφους μας και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο στην πράξη και όχι στα λόγια. Να στείλουμε στον κάλαθο της ιστορίας και αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και όλους τους μνημονιακούς που καραδοκούν να εφαρμόσουν ακόμη χειρότερα μέτρα εναντίον μας και να διαλύσουμε το μνημονιακό καθεστώς που μας έχει επιβληθεί, για την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων, για τα δικά μας συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268 508, antepithesistonepisitismo.blogspot.com