Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας & συνέντευξη Τύπου για τη δολοφονία Εμπουκά

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας και λίγες ώρες αργότερα ο άνθρωπος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθηκες πέθανε μέσα στο τμήμα. Η οικογένεια του Εμπουκά, από την πρώτη στιγμή άρχισε να τον αναζητά παντού χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το πρωί της επόμενης ημέρας η γυναίκα του άτυχου μετανάστη πήγε στο ΑΤ της Ομόνοια να ρωτήσει αν η αστυνομία ξέρει κάτι. Οι αστυνομικοί του τμήματος ενώ ήξεραν τι είχε γίνει, δεν έδωσαν καμία πληροφορία, και στο τέλος είπαν στη γυναίκα ότι "αφού περάσουν 24 ώρες ελάτε να κάνετε δήλωση εξεφάνισης". Την ίδια ημέρα το απόγευμα η αστυνομία του ίδιου τμήματος τηλεφωνικά ενημέρωσε τον δικηγόρο της οικογένειας ότι ο Εμπουκά πέθανε λι ότι η σωρός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Με λίγα λόγια η αστυνομία παρά τις ανησυχείες της οικογένειας, για παραπάνω από 24 ώρες έκρυψε το θάνατο του Εμπουκά από την οικογένεια του.
Το περιστατικό έχει συμβεί μέρες πριν αλλά δεν έγινε καμία δημόσια αναφορά και δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την πλευρά της αστυνομίας, μέχρι που οι κοινότητες έμαθαν για το περιστατικό και η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί στα social media και στα ΜΜΕ. Ακόμα και τώρα οι «εξηγήσεις» της αστυνομίας δεν δίνουν καμία συγκεκριμένη πληροφορία για το πως και το γιατί πέθανε ένας άνθρωπος που μεταφέρθηκε στο τμήμα για έλεγχο στοιχείων. Ένας ανθρωπος που βγήκε από το σπίτι του το πρωί και δεν γύρισε ποτέ. Γιατί;

Ο θάνατος ή καλύτερα η δολοφονία του Εμπουκά αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, το πόσο βάρβαρη είναι η στάση της ελληνική αστυνομίας καθημερινά απέναντι στους πρόσφυγες, μετανάστες και φτωχούς. Το ΑΤ της Ομόνοιας έχει μεγάλη ιστορία και η λίστα των θυμάτων και των περιστατικών του είναι ατελείωτη. Τα βασανιστήρια, οι ξυλοδαρμοί, ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι καθημερινή πρακτική και φαινόμενα των αστυνομικών τμημάτων και ειδικά εκείνου της Ομόνοιας. Όλη η διαχείρηση της υπόθεσης από όλες τις πλευρές θυμίζουν την περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου: αστυνομική βαρβαρότητα και επιχείρηση συγκάλυψης. Η κυβέρνηση και υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. έχουν επίσης μεγάλη ευθύνη γιατί συγκάλυψαν την υπόθεση και δεν έχουν κάνει τίποτα για το άβατο του ΑΤ Ομονοιας.

Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά.

Ζητάμε άμεσα να διαλευκανθούν οι αιτίες και οι συνηθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε/ σκοτώθηκε ο Εμπουκά.

Ζητάμε άμεσα την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση.

Ζητάμε να σταματήσουν οι εκφοβισμοί των κοινοτήτων και των εκπροσώπων των προσφύγων και των μεταναστών.

Απαιτούμε να σταματησει η βαρβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας εις βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Απαιτουμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολοφονίες της αστυνομίας.

Καλούμε αύριο Πέμπτη 21/02 στη 1μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου μπροστά στο ΑΤ της Ομόνοιας.

Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων

ΣΥΠΡΟΜΕ -Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

http://syprome.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/events/2880220385375…

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/02/2102-1.htm…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στο Α.Τ. Ομόνοιας για την δολοφονία Nιγεριανού / Gathering at Omonoia Police station for the murder of a Nigerian

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αύριο στις 13:00 στο Α.Τ. Ομόνοιας και αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της οργάνωση ενωμένων γυναικών Αφρικής.

Μπάτσοι φασίστες δολόφονοι

As a minimum solidarity move, we participate to the gathering tomorrow at 13:00 at Police Station of Omonoia and we republish the announcement of United African Women Organization.

Cops fascists Murders

Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία.

Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.

Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!

A few days ago, a Nigerian man from our community was killed in Athens in Omonia by the greek police. He was beaten to death.

We need to go out and shout. We have to do something now, or else it will be worse after.

It is not the first time this has happened. We already know two others in our community killed in a similar way recently by police violence. And many more before them have been murderer, some of whom we will never know. On an every day basis, we hear of police violence towards people of African decent, where the police beats people and leaves them on the street to die. We cannot remain silent anymore about these murders.

Ebuka was the father of two children, one of which was a newborn baby. He is mourned by his wife, his children, his community. We are in solidarity with his family and his loved ones.

The police is not protecting us. As African Community in Greece we are constantly feeling that our lives are at risk.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595827/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου μπροστά στο ΑΤ της Ομόνοιας, 21/2, 1μμ

Πραγματοποιήθηκε στις 19/2 σύσκεψη Αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων και αποφασίστηκε κινητοποίηση για τη δολοφονία του μετανάστη από την Νιγηρία, που δολοφονήθηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Ως Εργατική Λέσχη στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση αυτή.


Αύριο Πέμπτη 21/02 στις 1μμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου μπροστά στο ΑΤ της Ομόνοιας

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/kinitopoiisi-at-omonoia/


1 2 3 4 5

To A.T. Oμόνοιας είναι άντρο κατά συρροή δολοφόνων - Όλοι/ες την Πέμπτη 21/2 στη 1 μ.μ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Βερανζέρου 24)

Ο Εμπουκά ήταν ένας μετανάστης από την Νιγηρία, πατέρας δύο παιδιών, που προσπαθούσε να επιβιώσει στο αόρατο σύμπαν των φτωχών μεταναστών, δηλαδή σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον αποκλεισμού με καμία διασφάλιση από το ελληνικό κράτος των στοιχειωδών συνθηκών ζωής, όπως ενημέρωση δικαιωμάτων, σπίτι, εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και εργασία.

Στο αόρατο σύμπαν των φτωχών μεταναστών, κυριαρχεί ο κατατρεγμός. Είτε από φασίστες, είτε από ρατσιστές, είτε από το σκοτεινό περιβάλλον της παρανομίας, αφού πολλές φορές αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης, είτε από την αστυνομία. Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας αποτελεί εδώ και χρόνια κατά συρροή δολοφόνο και βασανιστή πολλών κατατρεγμένων ανθρώπων. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια στα χέρια των μπάτσων της Ομόνοιας. Οι ιστορίες κρύβονται πάντα κάτω από το χαλί και οι φασίστες μπάτσοι συνεχίζουν να ντροπιάζουν την ανθρώπινη υπόσταση βασανίζοντας και δολοφονώντας μετανάστες. Το νέο τους θύμα είναι ο Εμπουκά, τον οποίον έπιασαν για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε εντός του Α.Τ Ομόνοιας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η άρνηση των αστυνομικών να ενημερώσουν την οικογένειά του, στην οποία υπέδειξαν να κάνει δήλωση εξαφάνισης (!), ενώ τον είχαν ήδη παραδώσει νεκρό στον ιατροδικαστή και οι εντυπωσιακές ασάφειες στην έκθεσή τους παραπέμπουν ευθέως σε δολοφονία. Πόσο μάλλον που ο Εμπουκά είχε και στο παρελθόν κακοποιηθεί στο ίδιο τμήμα.

Τα αντανακλαστικά του κινήματος αλληλεγγύης πάσχουν δυστυχώς ακόμα ενίοτε από διάκριση των νεκρών και βασανισμένων σε έλληνες και ξένους, σε λευκούς και μαύρους με την ζυγαριά να γέρνει πάντα στους προνομιούχους. Η δολοφονία του αλβανού Πετρίτ Ζίφλε από τον φασίστα Δημήτρη Κουρή, οι τελευταίοι ξυλοδαρμοί μεταναστών από τα αφεντικά τους έμειναν στην αφάνεια, διότι το αντιρατσιστικό κίνημα δεν έχει κατορθώσει ακόμα να αποκτήσει κρίκους αλληλεγγύης με τα ίδια τα υποκείμενα, γεγονός που καθιστά την αλληλεγγύη του μερική και τελικά ελλειπή. Η ανάδειξη της κρατικής ρατσιστικής δολοφονίας του Εμπουκά αποτελεί βήμα για την άρση αυτής της συνθήκης.

Να μην αφήσουμε την δολοφονία του Εμπουκά από μπάτσους να μείνει στο σκοτάδι.
Να χτίσουμε κρίκους αλληλεγγύης με τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ώστε να σπάσουμε το καθεστώς αορατότητας στο οποίο επιβιώνουν.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην συνέντευξη τύπου έξω από το Α.Τ Ομόνοιας (Βερανζέρου 24) την Πέμπτη 21/2 στη 1 μ.μ

-Μηδενική ανοχή στην δολοφονική αστυνομική βία. Να κλείσει τώρα το άντρο κατά συυροή δολοφόνων Α.Τ Ομόνοιας.
-Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κανένα καθεστώς τρομοκρατίας και ανασφάλειας.
-Κανένας άνθρωπος να μην επιβιώνει στο σκοτάδι, καμιά δολοφονία να μην μένει στην σιωπή.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/to-a-t-omonias-ine-antro-…


1 2 3 4 5

Ο "τυχαίος" θάνατος ενός μετανάστη

Πριν καταλαγιάσει η φρίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που λιντσαρίστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών απο το Α.Τ Ομόνοιας, ο Ebuka ένας Νιγηριανός μετανάστης μετά απο προσαγωγή του στο διαβόητο Α.Τ, καταρέει μέσα στο αστυνομικό τμήμα και στην κυριολεξία «εξαφανίζεται». Μετά απο πολύωρη απουσία του η συζυγός του τον αναζητάει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου πέφτει θύμα εμπαιγμού και παραπλάνησης, την κάνουν μπαλάκι στέλνοντάς τη απο τμήμα σε τμήμα και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση δικηγόρου για να αναγκαστούν να ομολογήσουν οτι ο Ebuka πέθανε στο αστυνομικό τμήμα και τον έστειλαν στο νεκροτομείο ετοιμάζοντας μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την «απέλαση» του νεκρού στη Νιγηρία πριν καν γίνει γνωστό τι ακριβώς αποτυπώνει η νεκροψία, αν έγινε.

Δεν έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της ελληνικής αστυνομίας η οποία ευθύνεται για ένα μακρύ κατάλογο νεκρών. Ειδικά το τμήμα της Ομόνοιας έχει επανειλημμένα καταγγελθεί για βαρβαρότητα παραβιάσεις δικαιωμάτων, ρατσιστικές συμπεριφορές, κακοποιήσεις, βασανιστήρια αλλά και θανάτους.

Η σειρά των γεγονότων στην περίπτωση του Ebuka μας γεννά σοβαρά ερωτηματικά για ευθύνες και εμπλοκή των αστυνομικών στο θανατό του.

Απαιτούμε άμεσα να ξεκινήσει έρευνα για τις ευθύνες της αστυνομίας. Δεν θα δεχτούμε μια δεύτερη περίπτωση Σακελλίων.

Η αστυνομία είναι κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τη δράση της. Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα για το θάνατο του Ebuka και να μην επιτρέψουν την επιχειρούμενη φυγάδευση της σορού στη χώρα του πριν εξεταστούν εξαντλητικά οι αιτίες και οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό τον θάνατο.

Δικαιοσύνη για τον Ebuka τώρα, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 21/02, 13.00 μ.μ, Ομόνοια

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : http://www.diktio.org/node/1421