Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκεντρωση στο ιταλικο προξενειο για τις εκκενώσεις στο Τορίνο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/-ΙΣΣΕΣ ΣΕ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΟ

Την Πέμπτη 7/2/2019 η αστυνομία εισέβαλε και εκκένωσε μετά από 24 χρόνια κατάληψης, το Asilo Occupato στην πόλη του Τορίνο. Το Asilo έχει πρωταγωνιστήσει σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις και στις αναπλάσεις των παλιών εργατικών συνοικιών από τα μεγαλοαφεντικά του Τορίνο, ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών, ενάντια στη κατασκευή των TAV, σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Η αστυνομία εμφανίστηκε όχι μόνο για την εκκένωση στο Asilo αλλά και για τη σύλληψη 6 συντρόφων και συντροφισσών, οι οποίοι κατηγορούνται βάσει του άρθρου 270 του Ποινικού Κώδικα περί "ανατρεπτικής δράσης", μια κατασταλτική μεθόδευση που χρησιμοποιείται για να χτυπήσει τους αναρχικούς εδώ και χρόνια στην Ιταλία. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι σε καθεστώς απομόνωσης. Η εκκένωση του Asilo και οι προφυλακίσεις των συντρόφων-ισσων στο Τορίνο επιδιώκουν το ξερίζωμα της αντίστασης και στο ξεδόντιασμα της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο του ίδιου κατασταλτικού δόγματος της κυβέρνησης Salvini κατά του "εσωτερικού εχθρού", στις 19/2/2019, στη πόλη του Τρέντο συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται, κατόπιν αστυνομικής εισβολής σε σπίτια, σύντροφοι-ισσες αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες στo πλαίσιo του ιταλικού αντιτρομοκρατικού νόμου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ (Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 63) - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 μ.

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/ΑΠΟ & συντρόφισσες-σύντροφοι

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2019/03/10/λευτε…


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΕ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΟ | ΑΠΟ -ΟΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΤΙΝΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Τα ξημερώματα της 7ης Φλεβάρη μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκενώθηκε βίαια η αναρχική κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο, ένας κοινωνικός και πολιτικός χώρος που αποτελεί εδώ και 25 χρόνια σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους. Το μαχητικό πνεύμα και η αντίσταση των καταληψιών και πολλών αλληλέγγυων κατάφεραν να καθυστερήσουν για 30 περίπου ώρες την εκκένωση της κατάληψης από την αστυνομία αλλά πολύ περισσότερο ενέπνευσαν ένα πλήθος δυναμικών κινήσεων αλληλεγγύης και υποστήριξης. Τελικά 6 σύντροφοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι με βάση το «αντιτρομοκρατικό» άρθρο 270 του ποινικού κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης» για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης μεταναστών (CPR).

Στις 19 Φλεβάρη πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν κατασταλτική επιχείρηση, με το όνομα «renata», εισβάλοντας σε αναρχικά στέκια, κοινωνικά κέντρα και σπίτια αναρχικών, στην ευρύτερη περιοχή του Τρεντίνο και συλλαμβάνοντας 7 αγωνιστές/στριες, με τις κατηγορίες της ανατρεπτικής δράσης ενάντια στην δημοκρατική τάξη και της συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ αρκετοί ακόμα βρίσκονται υπό έρευνα. Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου οι αναρχικοί έχουν δυναμική παρουσία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και στόχο έχει τόσο την κοινωνική απομόνωση και εγκληματοποίησή τους όσο και την τρομοκράτηση ευρύτερα όσων αγωνίζονται.

Ως αναρχικοί, έχοντας βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με την επιθετικότητα της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, γνωρίζουμε καλά πως όποιο κι αν είναι το πρόσωπο της εξουσίας, είτε πρόκειται για τη νεοφασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία είτε για την «αριστερή» διαχείριση στην Ελλάδα, ο στόχος ήταν και παραμένει ένας: η εξουδετέρωση των αντιστάσεων και ο εκφοβισμός της κοινωνίας συνολικά, για την απρόσκοπτη επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς και σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η καταστολή, να αντιτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη, τον κοινό μας αγώνα που θα ανατρέψει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και θα ανοίξει το δρόμο για την Κοινωνική Επανάσταση, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Συγκεντρωσεις αλληλεγγύης το Σάββατο 16 Απρίλη

Αθήνα: Συγκεντρώση στην ιταλική πρεσβεία (Βασ. Σοφίας και Σέκερη) - 13.00

Πάτρα: Συγκεντρώση στο ιταλικό προξενείο (Π.Π. Γερμανου 63) - 12.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/5366-2/