Σάββατο 4 Μαίου 2019 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δ.Δημτσιάδη

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

θητεία στον ελληνικό στρατό σημαίνει:

σφαγή της τάξη μας στα πεδία των μαχών την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα μετόπισθεν

δαπάνη υπέρογκων ποσών για αγορά νέων και αναβάθμιση παλαιών οπλικών συστημάτων, την ίδια στιγμή που είναι αμέτρητοί αυτοί και αυτές που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά (στέγαση, σίτιση, ρεύμα, νερό, περίθαλψη)

ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για καταστολή εξεγέρσεων και αγώνων

βίαιος εξαναγκασμός σε κατάταξη με πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις στο βιοπορισμό μας

συμμετοχή στα σχέδια των αφεντικών για επέκταση δια της κατοχύρωσης ΑΟΖ & αύξησης των χωρικών υδάτων

μάντρωμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστ(ρι)ών που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε ο ίδιος ή κάποιος αντίστοιχος/συμμαχικός στρατός

εισαγωγή στην καθημερινότητα της εργασιακής προσταγής

εκπαίδευση στην υποταγή, την πειθαρχία, την ιεραρχία, το σεξισμό

αναπαραγωγή ενός εκ των μηχανισμών διαίρεσης των «από κάτω» με βάση το φύλο, τη φυλή, το έθνος, τη θρησκεία

μετατροπή σε άμισθο εργατικό δυναμικό στην υπηρεσία των αφεντικών για σπάσιμο απεργιών ή για περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας

ολική άρνηση στράτευσης σημαίνει:

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

που δικάζεται για 3η φορά για την επιλογή του, ενώ έχει διωχθεί συνολικά 4 φορές εντός 2 ετών...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05 στις 13.00

Μικροφωνική - Συγκέντρωση, Γρηγορίου Ε' με Δελφών

ΛΑΡΙΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05 στις 19.00

Εκδήλωση-Συζήτηση

"Η επιλογή της ολικής άρνησης στράτευσης στη σημερινή συγκυρία" Ιατρική Σχολή - κτήριο Κατσίγρα

ΤΡΙΤΗ 07/05 στις 09.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο στρατοδικείο Λάρισας

συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης - πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Λάρισα - ολικοί αρνητές στράτευσης από τα Γιάννινα


1 2 3 4 5

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ


Την Τρίτη 7 Μαΐου ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ενώπιον του στρατοδικείου (στη Λάρισα αυτή τη φορά) για το αδίκημα της ανυποταξίας. Μιας επιλογής του που είναι αποτέλεσμα της ταξικής του θέσης και της πολιτικής του συγκρότησης. Η μανία με την όποια διώκεται ο σύντροφός μας δεν μας εκπλήσσει. Η κρατική μηχανή δεν ξεχνάει τους δηλωμένους της εχθρούς και ο σύντροφος είναι ένας ακόμα δηλωμένος εχθρός του κράτους και του κεφαλαίου.
Οι ολικοί αρνητές στράτευσης είναι αγωνιστές που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν απέναντι στον εθνικό στρατό. Έναν μηχανισμό που ζέχνει μιλιταρισμό και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη διάχυση του εθνικισμού, την προάσπιση της εθνικής ενότητας και την υποταγή σε κάθε μορφής εξουσία. Έναν μηχανισμό που σε καιρό "ειρήνης'' λειτουργεί ως απεργοσπαστικός, κατασταλτικός σε περιπτώσεις εξεγέρσεων και είναι άμεσα εμπλεκόμενος με τις δολοφονίες και τον εγκλεισμό των μεταναστών και μεταναστριών. Σε καιρό πολέμου είναι η μεγάλη μπίζνα, είναι η μηχανή θανάτου υπεύθυνη για δολοφονίες κυρίως αμάχων, βιασμούς και εκτοπίσεις ολόκληρων πληθυσμών.
Για τη στάση τους αυτή, οι ολικοί αρνητές βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πολυεπίπεδη καταστολή. Το ελληνικό κράτος έχει την πρωτοτυπία να ορίζει την ανυποταξία συνεχές αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι οι διώξεις για την επιλογή τους να μην υπηρετήσουν τον εθνικό στρατό είναι συνεχείς. Πόσο μάλλον για αυτούς που το έπραξαν συνειδητά, από πολιτική επιλογή, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ολικοί αρνητές στράτευσης επιβαρύνονται και με το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ κάθε φορά που ξεκινά μία δίωξή τους, το οποίο εκτελείται από την εφορία. Με αυτή τη μορφή οικονομικής καταστολής το κράτος επιχειρεί να έχει τους ολικούς αρνητές μια ζωή ομήρους του στα χρέη και τη γραφειοκρατία. Επίσης, είναι και μία κίνηση αποπολιτικοποίησης του αγώνα ενάντια στους εθνικούς στρατούς, καθώς από μία πολιτική επιλογή μπαίνει στην ίδια μοίρα και αντιμετωπίζεται σαν χρέος προς το δημόσιο, όπως τα χρέη που έχουν τα αφεντικά, επιχειρήσεις - κολοσσοί και όσοι επιδιώκουν να πατήσουν επί πτωμάτων προς όφελος της κερδοφορίας τους.
Ζούμε σε μια εποχή που η τράπουλα της ηγεμονίας ξαναμοιράζεται για τους κυρίαρχους. Αυτό σημαίνει πόλεμος, αλληλοσφάξιμο των καταπιεσμένων για τα συμφέροντα των ισχυρών. Το ελληνικό κράτος παίρνει με τη σειρά του τη θέση του στους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς. Μέσα από ένα ρεσιτάλ μιλιταρισμού, το ελληνικό κράτος μας καλεί να είμαστε σε ετοιμότητα για αλληλοφάγωμα με τις καταπιεσμένες και τους εκμεταλλευόμενους της άλλης πλευράς.
Κομμάτι αυτής της πραγματικότητας είναι και η αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ενός μηχανισμού, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί και το ελληνικό κράτος, που είναι υπεύθυνος για σφαγές και πολεμικές συρράξεις σε διάφορα -μακρινά ή κοντινά- σημεία του πλανήτη. Ενός μηχανισμού που δε θα διστάσει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την ενίσχυση της καταστολής αγώνων και εξεγέρσεων ενάντια στην κυριαρχία, όταν το απαιτήσει η περίσταση. Όμως, η μιλιταριστική μπίζνα του ελληνικού κράτους δε σταματάει στην αυξανόμενη παρουσία αυτής της συμμαχίας στην περιοχή. Ο στρατός και η πολεμική προετοιμασία αποτελούν για τους κυρίαρχους τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Το ελληνικό κράτος επιλέγει να επενδύσει υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικές δαπάνες την ίδια στιγμή που οι παροχές του για τις βασικές μας ανάγκες (εκπαίδευση, περίθαλψη, κλπ) δεν αρκούν συνήθως ούτε για τα βασικά.
Οι ενδοκαπιταλιστικές διενέξεις για τα ενεργειακά ζητήματα, οι αντιπαραθέσεις για την κυριότητα στις ΑΟΖ, ο ανταγωνισμός για την στρατιωτική, οικονομική και πολιτική κυριαρχία στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου κάνουν την έννοια του πολέμου να γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ενός πολέμου που καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας και να παίξουμε το τομάρι μας προς όφελός τους.
Για αυτούς τους λόγους, εμείς δεν αναγνωρίζουμε καμία εθνική ενότητα. Η μοναδική ενότητα που αναγνωρίζουμε είναι μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου. Μας καλούν να δώσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματος μας για τα συμφέροντά τους. Δηλώνουμε πως θα ματώσουμε μόνο για την τάξη μας, για τους προλετάριους και τις προλετάριες, για τους απόκληρους, για όσες και όσους "περισσεύουν". Για να δημιουργήσουμε έναν άλλον κόσμο δίχως κράτη και έθνη, δίχως αφεντικά και πατριαρχία. Θα ματώσουμε για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Κοινωνική Απελευθέρωση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ


Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης, Πυρανθός


1 2 3 4 5

Την Τρίτη 7 Μαΐου ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης θα δικαστεί και πάλι, αυτή τη φορά στη Λάρισα, γιατί επέλεξε να μην πάρει το όπλο του και να μην υπηρετήσει τον εθνικό στρατό. Στρατό που -όπως και όλοι οι αντίστοιχοι- σκοπό έχει να διαφυλάξει τα συμφέροντα των κυβερνώντων και του κεφαλαίου, και που χρέωσε στον σύντροφο την απόφασή του αυτή ως διαρκές έγκλημα καλώντας τον να δικαστεί για 3η φορά. Βλέπουμε τα παραπάνω συμφέροντα στον χορό της παγκόσμιας αγοράς, να πυροδοτούν όλο και εντονότερα συνεργασίες και διαμάχες μεταξύ πολεμικών μηχανών αφού τα κέρδη δεν φτάνουν για όλους και ειδικά σε περιόδους κρίσης. Η Ελλάδα στη συνθήκη αυτή προβάλλει ως ελπιδοφόρο μήνυμα ανάπτυξης τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ενώ σ' εμάς το μόνο που μυρίζει είναι κέρδη για τους από πάνω, μπαρούτι και θάνατος για μας. Οι καταπιεσμένοι και φτωχοί, αυτοί που πεθαίνουν κατά χιλιάδες στους πολέμους, είναι και αυτοί που δεν είχαν και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ο αγώνας ενάντια στη στρατιωτική θητεία είναι αγώνας ενάντια στη στέρηση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ζωής όλων των καταπιεσμένων στα μήκη και πλάτη της γης!

Ενάντια στους εθνικούς στρατούς.

Ενάντια στην πολεμική προετοιμασία και συνεργασία Ελλάδας-ΝΑΤΟ.

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04 Μαΐου στις 13.00

Μικροφωνική - Συγκέντρωση, Γρηγορίου Ε' με Δελφών, Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος "Σχολείο" (για τη μάθηση της ελευθερίας)

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20:00


1 2 3 4 5

Δεν πολεμάμε για κανέναν θεό, κράτος, πατρίδα…

Πολεμάμε εναντίον τους

Βιώνουμε τη συγκυρία μιας ζοφερής, γαλανόλευκης πραγματικότητας, χαρακτηρισμένη από εθνικά ιδεώδη, πατριωτικό και θρησκευτικό παροξυσμό με μπόλικη εθνικιστική ρητορεία. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο, σαν αυτή που διανύουμε όπου το σενάριο πολέμου είναι όλο και πιο ρεαλιστικό, το κράτος έχει ανάγκη να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική που φέρει πολύ βασικές, για το ίδιο, κινήσεις. Προστασία της πατρίδας από κάποιον εξωτερικό εχθρό, κρατικές συμμαχίες για την προάσπιση συμφερόντων και κερδών από ενεργειακές πηγές, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καταστολή του εσωτερικού εχθρού, εθνική ενότητα και ανάδειξη του σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων αυτών, είναι η ενίσχυση του εθνικού στρατού-μιας δομής της εξουσίας που είναι χτισμένη στις αρχές του εθνικισμού και της πατριαρχίας, της ιεραρχίας, του πατριωτισμού και της κανονικότητας. Ένας θεσμός που αποκλείει ή τιμωρεί οποιονδήποτε μn συμμορφωμένο ή συμβατό με τις κυρίαρχες κοινωνικές επιταγές. Τη στιγμή που βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να σφαγιάσει ολόκληρους πληθυσμούς στο όνομα του κράτους και του κεφαλαίου.

Από μόνη της η κλήση για κατάταξη στο στρατό, είναι μία πολύ βίαιη διαδικασία, καθώς σου ζητείται να γίνεις μέρος μιας εξουσιαστικής δομής, όπου στην πλειοψηφία αποτελείται από πατριώτες, φασίστες, καταπιεστές. Με λίγα λόγια να εκπαιδευτείς στην υποταγή, να είσαι έτοιμος να σηκώσεις όπλο απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Από την άλλη ας σκεφτεί ο καθένας μας τί αναπαράγει όταν επιλέγει να παίξει το θέατρο του Ι5, υπηρετώντας τα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα για τους ψυχικά ασθενείς ανθρώπους ή όσους η κανονικότητα ορίζει ως «τρελούς» άρα ανίκανους. Η συνειδητή για εμάς επιλογή της ολικής άρνησης στην ένταξη σε οποιονδήποτε εθνικό στρατό και σύστημα που αυτός υπηρετεί είναι το σημείο που έρχεται σε ρήξη με τον εγκληματικό αυτό θεσμό. Και η σημασία της αποτυπώνεται και στην ποινική διάσταση του κόστους καθώς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με συνεχείς διώξεις και διοικητικά πρόστιμα (ακόμα και αν το κράτος υπεραμύνεται μεταφράζοντας την σε δειλία, τεμπελιά και καθόλου λεβεντιά!!!)

Για εμάς, που ο στρατός είναι ένας ακόμη θεσμός που φέρει ό,τι εχθρευόμαστε, η ολική άρνηση στράτευσης ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα, είναι ακόμη μια επαναστατική επιλογή που συγχρονίζεται με τον πολύμορφο αγώνα ενάντια σε οτιδήποτε μας καταπιέζει.Είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή των κρατών και των συνόρων,των εθνών και των πατρίδων και κατ' επέκταση όλου του εξουσιαστικού οικοδομήματος. Είναι ένα βήμα πιο κοντά στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αυτοδιάθεσης και αλληλεγγύης. Και όσο αποφασισμένοι/ες είμαστε να μη στρατευθούμε στο πλευρό του, άλλο τόσο λυσσασμένα αποφασισμένοι/ες είμαστε να πολεμήσουμε εναντίον του.

Τον τελευταίο διάστημα, 4 αναρχικοί ολικοί αρνητές στράτευσης, ο Κωσταντής Γουνιτσιώτης (ποινή 12 μήνες), ο Μωϋσής Στράτος (18 μήνες) ο Παύλος Χριστόπουλος (18 μήνες) και ο Μπάμπης Τσιλιανίδης (η δίκη του αναβλήθηκε) ήρθαν αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με την εκδικητική στρατιωτική καταστολή. Την Τρίτη 7 Μάη στις 9 στο στρατοδικείο της Λάρισας, εκδικάζεται η υπόθεση ενός ακόμη συντρόφου, του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δημτσιάδη, ο οποίος διώκεται εμμονικά από τις αρχές καθώς του έχουν επιβληθεί ήδη 3 διοικητικά πρόστιμα των 6000 ευρώ πέραν των συνεχών διώξεων και συλλήψεων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στους ολικούς αρνητές στράτευσης και σε όσους/ες διώκονται συνεχώς επειδή αμφισβητούνε τα κράτη, τις πατρίδες και τους στρατούς.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δημτσιάδη

Σάββατο 4 Μάη-13:00: Μικροφωνική-συγκέντρωση Γρηγορίου Ε' με Δελφών (περιοχή Βούλγαρη)

Τρίτη 7 Μάη-9:00: Συγκέντρωση στο Στρατοδικείο Λάρισας

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2019/05/03/%CE…


1 2 3 4 5

Την Τρίτη 7/5 έχει οριστεί στη Λάρισα το στρατοδικείο του συντρόφου Δημήτρη Δημτσιάδη, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης, αρνούμενος να ενταχθεί σε οποιονδήποτε εθνικό στρατό, σε οποιονδήποτε ένοπλο υπερασπιστή του κεφαλαίου και του κράτους.

Κάθε δίωξη για ανυποταξία συνεπιφέρει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, δημιουργώντας μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση, η οποία συσσωρεύεται με υλικά δυσβάστακτους όρους για τους αγωνιστές που αρνούνται να καταταγούν στον στρατό, ειδικότερα αν υπολογίσει κανείς πως οι διώξεις ανυποταξίας δεν τελειώνουν ποτέ (διότι οι αστικές νομικές διατάξεις λογαριάζουν καινοφανώς την ανυποταξία ως συνεχές αδίκημα) και κατά συνέπεια τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ πέφτουν βροχή. Ο σύντροφος, μάλιστα, έχει επιβαρυνθεί ήδη 4 φορές με τέτοιου είδους πρόστιμα.

Οι διώξεις και τα πρόστιμα είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σύντροφος στη δήλωση άρνησης στράτευσης του: «Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινότητας της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης τάξης που όπως και οι κυρίαρχοι, δεν έχει συγκεκριμένη καταγωγή και μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μετράμε σαν δικούς μας νεκρούς όλους τους καταπιεσμένους που ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή των μαχών υπό την απειλή του θανάτου, όλους τους εκμεταλλευόμενους που πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από τις άθλιες συνθήκες ζωής που προσφέρει η παγκόσμια κυριαρχία κι ακόμη περισσότερο αυτούς που δολοφονήθηκαν αγωνιζόμενοι στις μάχες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δικιά μας ιστορία είναι η παγκόσμια ιστορία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων που ύψωσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες, δικός μας ύμνος είναι η Διεθνής. Για αυτούς τους νεκρούς, για αυτήν την ιστορία, αλλά κυρίως για αυτούς και αυτές που ζωντανοί και ζωντανές σήμερα, δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην εξαθλίωση, στην ανελευθερία, στην καταπίεση και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε έθνη και αυτοκρατορίες, αξίζει και πρέπει να πολεμήσουμε.»

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις. Και έτσι τα δικαστήρια των αρνητών στράτευσης συνεχίζουν κανονικά, και τα εξαχίλιαρα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Σε αυτό το πλαίσιο η δίκη του συντρόφου Δημήτρη Δημτσιάδη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το βαθύ κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο μας και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/5

13:00, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε' ΜΕ ΔΕΛΦΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com