τι; : συγκέντρωση θεματική : από : ατελές

Κυριακή 3 Μαίου 2020 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Λείπουν παραπάνω πληροφορίες για να είναι πλήρες το κάλεσμα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση - Θεσσαλονίκη

Μερικοί μήνες πέρασαν από την τελευταία απόπειρα των φασιστών να πάρουν χώρο στην πόλη μας.

Το πρώτο makedonian hide που τόσο πάσχισαν να παρουσιάσουν ως πετυχημένο, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια χουλιγκάνικη μάζωξη μερικών ξεχασμένων φασιστών.

Μία μάζωξη που για να γίνει χρειάστηκε να τρέξουν την τελευταία στιγμή από τη μια μεριά της πόλη στην άλλη και τελικά να καταφέρουν να μείνουν για μία ώρα σε ένα πεζοδρόμιο, κυκλωμένοι στην ασφαλή αγκαλιά των ΜΑΤ που κοιτούσαν μόνιμα προς το μέρος των αντιφασιστών.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ και η στάση των δήμων απέναντι στα αιτήματα για στέγαση των φασιστών, όπου χρειάστηκαν αλλεπάληλες πιέσεις από πολλές πλευρές για να μην παραχωρηθούν άδειες, μέχρι τελευταίες ώρες πριν τη φασιστομάζωξη.

Εκείνη η μέρα έδειξε πράγματα και στους ανθρώπους και στους φασίστες.

Στους ανθρώπους έδειξε ότι ο φασισμός νικιέται στο δρόμο, ότι οι δρόμοι δεν ανήκουν σε κανενά συρφετό από ναζί/χουντικούς και ότι ο αντιφασιστικός παλμός της πόλης ήταν και είναι εκεί όταν χρειάζεται.

Στους φασίστες, επιβεβαίωσε καταρχάς κάτι που ήδη ήξεραν. Ότι όπου και να προσπαθήσουν να κρυφτούν μέσα στην πόλη, θα υπάρχει κόσμος απέναντί τους. Έδειξε όμως και κάτι που δεν ήξεραν, αλλά φαίνεται να το καταλάβαν. Ότι δεν υπάρχει έδαφος για φασίστες στη Θεσσαλονίκη, με τη χάρη τους από τότε να φτάνει μέχρι την Πτολεμαϊδα, αφού εδώ δε μπόρεσαν να εμφανιστούν ξανά.

Μετά από μερικούς μήνες λοιπόν, στις 3/5, θα επιχειρήσουν να ξαναστήσουν την φασιστική φιέστα τους. Κρατούν κρυφά το μέρος και την ώρα για να αποφύγουν τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, αλλά όπως έδειξε και η προηγούμενη φορά, οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι πολύ μικρές όταν χρειάζεται.

Έτσι, καλούμε τον κόσμο του αντιφασιστικού αγώνα, να κατέβει στο δρόμο στις 3/5 και να δώσει ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα,

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Μαχητικός αντιφασισμός μέχρι ο Μελιγαλάς να είναι η πιο κοντινή πόλη που θα βρίσκεται ο Ιερός Λόχος.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

πηγή : https://www.facebook.com/ANETH0/photos/a.1949…
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Φεβρουάριος 19h