Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 19.00

Λαϊκή Συνέλευση κατά της καύσης σκουπιδιών

Ενημέρωση από την λαϊκή συνέλευση και κινήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

post image

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν χθες 29/5 για 4η φορά στην λαϊκή συνέλευση, που λαμβάνει χώρα κάθε βδομάδα στην πλατεία ελευθερίας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ και τις προθέσεις του δήμου για δημιουργία εργοστασίου srf. Αποφασίστηκαν και οργανώθηκαν περαιτέρω δράσεις ανάδειξης του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 13 του Ιούνη με κατεύθυνση το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση την Παρασκευή 5 Ιούνη (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) στην παραλία του Βόλου, οπου καλούνε και άλλα εργατικά σωματεία. Έπειτα ακολούθησε (η καθιερωμένη πλέον) πορεία σε γειτονίες του κέντρου με κατάληξη στην παραλία.

Την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 28/5 παρά τον δύσκολο καιρό πραγματοποιήθηκε ποδηλατοπορεία με την συμμετοχή 100 ατόμων. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν μεγάλη και πολύωρη στέλνοντας το μήνυμα της αντίστασης σε πολλές γειτονίες αλλά και στην Ν.ιωνία όπου και υπήρξε ένθερμη υποδοχή από τα μπαλκόνια αλλά και τους περαστικούς. Τις τελευταίες μέρες σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται (και θα συνεχίσουν) διάφορες πιο μικρές κινήσεις πίεσης και ανάδειξης. Ήδη διάφορα σωματεία και σύλλογοι έχουν πάρει θέση και προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο.

Από την άλλη, η δημοτική αρχή θορυβημένη από το φούντωμα του κινήματος έχει ξεσαλώσει με δηλώσεις ανάξιες σχολιασμού. Την ίδια ώρα παραδέχεται (σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τα άλλα νταή Μπέου στο τοπικό κανάλι ASTRA) οτι δεν μπορεί να κάμψει το κίνημα και ζητάει την παρέμβαση Χρσυσοχοίδη ώστε να χτυπήσει κινηματικές υποδομές όπως την Κατάληψη Ματσάγγου αλλά και των χωριό των Σταγιατών. Όπως γίνεται πάντα στον καπιταλισμό, ο τοπικός εντολοδόχος των πολυεθνικών θέλει να παίξει το τελευταίο του χαρτί ξαμολώντας τα σκυλιά των αφεντικών ποντάροντας στην κρατική βία, γελιέται πολύ όμως καθώς οι εστίες αμφισβήτησης πληθαίνουν και πυκνώνουν και η οργή ξεχειλίζει, η Μινεάπολη δεν απέχει τόσο πολύ απο το Μονακό. Οι αυταπάτες πέφτουν και οι πολύμορφοι αγώνες βγαίνουν στο προσκήνιο. Και όπως λέει και το σύνθημα : Η με το Μονακό ή με τις Σταγιάτες ! Τα μέτωπα που έχει ανοίξει δεν είναι τυχαία καθώς έχουν να κάνουν με την ιδιωτικοποιήση των νερών και την παγκόσμια μπίζνα διαχείρισης ρύπων. Σκεφτόμαστε παγκόσμια δρούμε τοπικά!

Καλούνται πανελλαδικά όλες οι συλλογικότητες και ο κόσμος του κινήματος στο συλλαλητήριο προς την ΑΓΕΤ το Σάββατο 13 Ιούνη στις 18:00 απο το νοσοκομείο του Βόλου.

Επόμενη λαϊκή συνέλευση: Έξω απο το παλιό δημαρχείο της Ν.ιωνίας την Πέμπτη 4/6 στις 19:00

Ενάντια στου Μπέου την λεηλασία στις 13 του μήνα όλοι-όλες στην πορεία!

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1605407/