Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στις 16.30

Αναιρέσεις 2020

Η πέμπτη στάση των Αναιρέσεων στην Αθήνα θα γίνει στα Βόρεια. Την Κυριακή, 12 Ιουλίου το Μαρούσι θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί, πολιτικές εκδηλώσεις, βιβλιοπωλεία, θεματικά περίπτερα, τουρνουά μπάσκετ, συναυλίες, graffiti session και πάνω από όλα το δυναμισμό της νέας γενιάς.

Σε μια γειτονιά που πολλές φορές η όμορφη «βιτρίνα» δεν συμβαδίζει με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς, το φεστιβάλ Αναιρέσεις έρχεται με το σύνθημά του να μας υπενθυμίσει αυτό που πολλές φορές μπορεί να βρίσκεται καλά κρυμμένο πίσω από τον καλά αποστειρωμένο θόλο των Βορείων προαστίων: Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!

Το σύνθημα εμπνέεται από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας αλλά και την εξελισσόμενη εξέγερση στις Η.Π.Α. που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι ανθρώπινες ανάγκες να τεθούν ψηλότερα από την κερδοφορία και τις αξίες του καπιταλισμού. Μέχρι και στην «καρδιά του κτήνους» στις Η.Π.Α. υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός και μαχητικότητα, ενώ οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις από την Χιλή και τον Λίβανο μέχρι την Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα, δείχνουν ότι «οι από κάτω» δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Για ζωή αξιοβίωτη και όχι απλώς επιβίωση. Με μαχητικό αγώνα τώρα για το δικαίωμα στην ζωή, την εργασία, την δημοκρατία και την ειρήνη, για ν' ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, και μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση! Συζητάμε για την επικαιρότητα, για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, για τη ζωή που μας αξίζει!

Την Κυριακή λοιπόν θα είμαστε Μαρούσι για να ξεδώσουμε με ένα τουρνουά μπάσκετ 3×3,να πάρουμε μία ανάσα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην εκδήλωση «Κρίση, πανδημία και η ανάγκη να ζήσουμε αλλιώς»- Να συζητήσουμε για τον κόσμο και την κοινωνία που μας αξίζει και τη δυνατότητα να πάει το πράγμα αλλιώς. Και όσο ο Lune θα αποτυπώνει στο τοίχο τη δική μας ιστορία, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τέχνη του δρόμου- στο mic θα απολαύουμε τα νεανικά και πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα RassBlah και NoX, για να κλείσουμε τη βραδιά με ποιους άλλους πέρα από τους Βάση 129 και Κίτρινο Φόντο (Κύκλωμα).

Σας περιμένουμε όλους και όλες λοιπόν, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε, να εκτονωθούμε και πάνω από όλα να κάνουμε λίγο θόρυβο στο βόρειο τομέα, στην τελευταία στάση του ταξιδιού των Αναιρέσεων.

Φέτος ως Αναιρέσεις διοργανώνουμε τουρνουά μπάσκετ 3×3. Σε μια εποχή όπου ο αθλητισμός είναι προνόμιο για όσους έχουν τα χρήματα για να πληρώνουν ιδιωτικές ομάδες, γυμναστήρια κλπ, εμείς ως αναιρέσεις υπερασπιζόμαστε τον αθλητισμό ως δημόσιο αγαθό, ως δικαίωμα ολόκληρης της κοινωνίας. Ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του επαγγελματικού αθλητισμού, του ντόπινγκ, του ξεπλύματος χρημάτων από επιχειρηματίες-μαφιόζους προτάσσουμε τον υγιή λαϊκό αθλητισμό για τη νεολαία η οποία συχνά αναζητεί διέξοδο στις καταχρήσεις - εξαρτήσεις (ναρκωτικά, τζόγος, ανθυγιεινή ζωή κλπ.). Παράλληλα προτάσσουμε τη συλλογικότητα και κοινωνικοποίηση έναντι της αποξένωσης που ιδιαίτερα στην καραντίνα οδήγησε πολύ κόσμο στην κατάθλιψη. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα μας!

Δηλώστε Συμμετοχή!

πηγή : http://www.anaireseis.gr/πόλεις/5364/ ?utm_sou…