Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑLTHOM ENGINEERING

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ALTHOM

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στα γραφεία της εταιρείας (Καλαβρύτων 52)
Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 08.30

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑLTHOM ENGINEERING

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"/ΑΠΟ

H Ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που προκήρυξε την απεργία

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/09/20/αμεση…


Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης συναδέλφου από την εργοδοσία της ALTHOM ΕΠΕ

Η εργοδοσία της Althom(Πάτρα) δεν δίστασε να κάνει πράξη τις απειλές της με την απόλυση συναδέλφου και μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μόλις ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων για την ανάκληση προηγούμενων απολύσεων, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια καταφανή συνδικαλιστική δίωξη που στοχεύει στο να κάμψει κάθε αντίδραση απέναντι στην νέα εργασιακή πραγματικότητα της μετά μνημονίων και της επερχόμενης Covid εποχής. Μια πραγματικότητα που οι εργοδότες έχουν βρει σαν άλλοθι για να εξαπολύσουν μια νέα αντεργατική επίθεση, μειώνοντας ωράρια, μετατρέποντας συμβάσεις εργασίας και απολύοντας εργαζομένους με στόχο πάντα την περεταίρω κερδοφορία.

Στον απόηχο της στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία με αίτημα να ανακληθούν οι 8 απολύσεις του περασμένου διαστήματος, η ALTHOM ΕΠΕ έρχεται να μας επιβεβαιώσει μια πάγια τακτική των αφεντικών: ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, οργανώνεται και διεκδικεί θα καθαιρείται αυτομάτως. Ο συνάδελφος που τώρα απολύεται πρωτοστάτησε μαζί με άλλους/ες συναδέλφους/ισσες του τόσο στον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και στην διεκδίκηση των απλήρωτων υπερωριών παλιότερων ετών, στις αρχές του καλοκαιριού. Αγώνας μάλιστα που είχε επιτυχία, ύστερα και από τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου, καθώς η αποπληρωμή πραγματοποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας έτσι το κανόνα πως η τάξη μας όταν δρα οργανωμένα και συλλογικά μπορεί να πετύχει πολλά.

Σε αντιδιαστολή με τους ισχυρισμούς της εταιρείας για συρρίκνωση του όγκου εργασιών, αυτή τη φορά η απόλυση έρχεται σε τμήμα της επιχείρησης πλήρως λειτουργικό και διαρκώς αυξανόμενο σε ανάγκη εργατικού δυναμικού, πράγμα το οποίο παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση της εταιρείας. Αυτό καταδεικνύει χωρίς αμφιβολία την συνδικαλιστική ποινικοποίηση και το κλίμα τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλει η εταιρεία, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τις νέες απολύσεις που η ίδια έχει εξαγγείλει. Δεν είναι όμως η εξαίρεση η ALTHOM ΕΠΕ, τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και σε ένα σύνολο άλλων εργασιακών χώρων, τα αφεντικά κάνοντας χρήση όλων των τελευταίων κυβερνητικών νομοθετημάτων, ισοπεδώνουν εργατικά κεκτημένα ετών, υποτιμώντας όλο και περισσότερο την εργατική μας δύναμη.

Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις εκδικητικές απολύσεις, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών κήρυξε 48ωρη απεργία για τις 21-22/9, καλώντας όλους/ες τους/ις εργαζομένους/ες της ALTHOM να συμμετέχουν σε αυτή. Οι ρεβανσιστικές πρακτικές «εκκαθάρισης» της εργοδοσίας απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μας πτοούν. Αντίθετα, μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν απέναντι στην ασυδοσία του Κεφαλαίου που θέλει την εργασία μας φτηνή και υποτιμημένη, το εργασιακό μας περιβάλλον αποστειρωμένο και τους/ις εργαζόμενους/ες πειθήνιους/ες και υποταγμένους/ες. Κόντρα λοιπόν στην νέα αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας, καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη να σταθεί πλάι στον απολυμένο συνάδελφο, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης.

-Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας τη Δευτέρα 21/9 στις 8.30 π.μ. στη Πάτρα.

-Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης από την εργοδοσία της Althom!

-Καμία ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις συνδικαλιστικές απολύσεις!

πηγή : http://rocinante.gr/amesi-anaklisi-tis-ekdiki…