Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική για Δ.Κουφοντίνα

ΒΟΛΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

post image

Σήμερα Τρίτη 19/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - πορεία στο Βόλο στηρίζοντας την πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μαζευτήκαμε στον Αγ.Νικόλαο στις 18:00 περίπου 35 άτομα φωνάξαμε συνθήματα, πετάξαμε τρικάκια και με πορεία κατευθυνθήκαμε στα δικαστήρια μέσα απο τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, εκεί κρεμάστηκε πανό που έγραφε

"ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ (απο 8/1) ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ"

Σαν συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική το Σάββατο 23/1 και ώρα 12:00μμ Ιωλκού με Ερμού.

Μετά τη μικροφωνική θα ακολουθήσει συνέλευση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

βίντεο απο την πορεία στο Βόλο [https://we.tl/t-amA2o9DgUH]

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1609773/


ΒΟΛΟΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

post image

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί. Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εκτός από τις φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, προβλέπει και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα που δεν παραχωρήθηκαν, αλλά αποτελούν κεκτημένα αγώνων από δεκάδες αγωνιστές/τριες και αξιοπρεπείς κρατούμενους/ες που τα διεκδίκησαν, βάζοντας οδόφραγμα τα σώματα τους, αντικρίζοντας θαρρετά το τέρας του σωφρονισμού στα μάτια.

Ένας νόμος που διαιωνίζει το καθεστώς εξαίρεσης που ισχύει για πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους κάνοντας ακόμα δυσμενέστερη την κατάσταση εγκλεισμού για αυτούς, και συγχρόνως έχει φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα έτσι ώστε να μη δικαιούται ούτε παραμονή σε αγροτική φυλακή αλλά ούτε και άδειες.

Στις 16/1 αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος έχει αρνηθεί απο την αρχή της απεργίας οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και όπως ο Νόμος αλλά και ο ιατρικός κώδικας ορίζουν πως δεν μπορεί να γίνει ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειδωμένος σε ένα κελί, που το έχουν βαφτίσει θάλαμο νοσηλείας, έχοντας μια κάμερα να τον παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο. Του είχαν πει ότι στο κελί αυτό θα υπάρχει ηλεκτρικό κουδούνι, για να μπορεί να καλεί τον φύλακα της πτέρυγας όποτε χρειάζεται βοήθεια. Ομως ηλεκτρικό κουδούνι δεν υπάρχει! Το πρωί του επέτρεψαν να βγει από το κελί, πάνω σε αναπηρική πολυθρόνα, για να μπορέσει να τηλεφωνήσει στους οικείους του, οι οποίοι είχαν δεν είχαν καμία ενημέρωση για την κατάστασή του.

Απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, το Σάββατο 16/1, ξεκίνησαν απεργία πείνας οι αναρχικοί Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, και Γιάννης Δημητράκης, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Δομοκού. Δήλωση έναρξης πενθήμερης απεργίας πείνας από τη Δευτέρα 18/1 έκαναν οι πολιτικοί κρατούμενοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που κρατούνται στις φυλακές Λάρισας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1 στις 12:00μμ θα γίνει μικροφωνική παρέμβαση Ερμού με Ιωλκού

*Θα ακολουθήσει συνέλευση*

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

( athens.indymedia.org/post/1609773/ ενημέρωση απο την πορεία που έγινε στις 19/1 )

ΒΟΛΟΣ- ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ