Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 17.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα

Ο Δ. Κουφοντίνας συμπληρώνει σήμερα 54 μέρες απεργίας πείνας και 8 μέρες απεργία δίψας, απαιτώντας το αυτονόητο. Απαιτώντας δηλαδή από το περίφημο... "κράτος δικαίου" να εφαρμόσει τον εκδικητικό φωτογραφικό νόμο, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε για να τον απομακρύνει από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, και που στη συνέχεια καταπάτησε, μετάγοντας τον στις φυλακές Δομοκού και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, ως όφειλε. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση ξεκινάει ένα παιχνίδι βεντέτας προς το πρόσωπο του επαναστάτη-απεργού πείνας και τον κόσμο που στέκει αλληλέγγυος στον αγώνα του αυτόν.

Ανέκαθεν οι κρατούμενοι, όπως και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αντιμετωπίζονταν από το κράτος με τους πιο εξευτελιστικούς όρους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης τους, αδιαφορώντας, στην ουσία, για τις ίδιες τους τις ζωές. Σήμερα, και με υπέροχη αφορμή τη δήθεν προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, υπάρχει γενίκευση της θέσης αυτής. Πέρα απ' όσους και όσες είναι στα κελιά, πέρα από τους έγκλειστους των κέντρων κράτησης. Απρόκλητη επιβολή μιας αυταρχικής και απάνθρωπης "κανονικότητας", για το σύνολο του πληθυσμού. Μέσα κι έξω απ' τα κελιά, μέσα κι έξω απ' τα κλουβιά.

Το "κράτος δικαίου", λοιπόν, είναι εδώ για να εκτελέσει εκδικητικά τον Δ. Κουφοντίνα. Και πιο πέρα, είναι εδώ για να καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας, κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν το ανάχωμα, την αχτίδα φωτός και ελπίδας απέναντι στη μανία της κρατικής επιβολής, τη μανία της κρατικής εξουσίας, απέναντι σε αυτόν τον δυστοπικό κόσμο που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Η αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα σε κάθε γωνιά της χώρας από τον κόσμο του αγώνα και όχι μόνο, μπορεί και πρέπει να είναι άλλη μία απάντηση απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα.

Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές

Αναρχικοί/ες Λιβαδειάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΩΡΑ 5μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610913/