Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

1ο Φεστιβάλ Νερού στον Αποκόρωνα

1ο Φεστιβάλ Νερού στον Αποκόρωνα

"το νερό στα χέρια μας"

Οι προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις πέρυσι που αγκαλιάστηκαν από άτομα και συλλογικότητες, δε μπορούσαν παρά να μας οδηγήσουν και στην διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Νερού στην πλατεία Καβούσι - πηγές Στύλου στις 16-17-18 Σεπτεμβρίου.


Με σύνθημα "το νερό στα χέρια μας" θέλουμε να διαδώσουμε ακόμα περισσότερο πως το δικαίωμα στο καθαρό δημόσιο και φθηνό νερό είναι δικαίωμα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς και πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίησή του. Να φωναξουμε σε όλους τους τόνους ότι το νερό είναι για μας και μεις για το νερό, στην αμφίδρομη σχέση μας με το περιβάλλον και να υπερτονίσουμε τους κινδύνους από μολύνσεις του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και από τις υπεράνλτήσεις του.


Φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια όαση για όλους εμάς που αναζητούμε τους κοινούς μας δρόμους και να αποτελέσει εκτός από τόπο γιορτής και παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς μας αγώνες. Να αναδείξουμε ότι με αλληλεγγύη και συντονισμό είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την νεοφιλελεύθερη επίθεση που θέλει να εμπορευματοποιήσει την γη, το νερό, τις ζωές μας.


Στο 1ο Φεστιβάλ Νερού λοιπόν θέλουμε να μοιραστούμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας, τις σκέψεις και τις γνώσεις μας, σχετικά με το νερό, το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. Γιορτή διεκδίκησης και συμπόρευσης με συζητήσεις, μουσική, εκθέσεις, πολιτιστικά και φυσιολατρικά δρώμενα.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Πηγή:https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…