Παρασκευή 31 Μαίου 2024 στις 19.00

Εκδήλωση/παρουσίαση του βιβλίου της Π. Ρούπα "Κράτος εναντίον Κομμούνας"

Παρασκευή 31/5 στις 19:00

Εκδήλωση/παρουσίαση* του βιβλίου της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ

ΔIΚΑΙΟ, ΕΠΑΝΑΣΤAΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΠΟΛΙΤΙΚA «ΕΓΚΛHΜΑΤΑ» ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

* Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες και αφίσα

Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη

mail επικοινωνίας: synaexllil-rouexpamaziotexis@espivex.net

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μαΐου 03h


Παρασκευή 31/5, 18:30 στο Πάντειο - Βιβλιοπαρουσίαση-εκδήλωση του βιβλίου "Κράτος εναντίον Κομμούνας'' με τη συντρόφισσα Π. Ρούπα

Σας καλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, Κράτος εναντίον Κομμούνας-Δίκαιο, επαναστάσεις και πολιτικά ''εγκλήματα'' μέσα στους αιώνες, που διοργανώνεται από τη συνέλευσή μας, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα πολιτικό/ιστορικό βιβλίο που ως πρωτόλεια μορφή κατατέθηκε από την Πόλα Ρούπα στα δύο τελευταία δικαστήρια του Επαναστατικού Αγώνα: αφενός μεν στο εφετείο της γ΄ δίκης όπου δικαζόταν για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις 10/4/2014 στην Τράπεζα της Ελλάδας - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφετέρου δε στο εφετείο για την απόπειρα απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη κι άλλων κρατουμένων από τη φυλακή που επιχείρησε με αεροπειρατεία ελικοπτέρου στις 21/2/2016. Το περιεχόμενό του -συνοπτικά- αποτέλεσε την πολιτική υπεράσπιση του Επαναστατικού Αγώνα από τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, καθώς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δράσης και της συμμετοχής της στην οργάνωση αντάρτικου πόλης από το 2003-2017, όταν και συνελήφθη.

Η έρευνα της συντρόφισσας παρουσιάστηκε ως τώρα μόνο στις δικαστικές αίθουσες και στα δικαστικά συμβούλια -κατετίθετο σε κεφάλαια στα πρακτικά των δικών-, ενώ μάλιστα αποτέλεσε μεταξύ άλλων και τον λόγο για τον οποίο από το φθινόπωρο του 2021, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αρνήθηκε να της χορηγήσει τακτική άδεια. Για πρώτη φορά, αυτή η μελέτη νομικού επιχειρήματος από την πλευρά της πολιτικής θεωρίας της έμπρακτης αντίστασης και κόντρα στο κυρίαρχο δικαιϊκό σύστημα, παρουσιάζεται ανοιχτά και δημόσια στον κόσμο του αγώνα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έμπρακτη συνεισφορά προς το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι αλλά κι ευρύτερα προς τον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό - ελευθεριακό κόσμο που αγωνίζεται για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης. Η εμπειρική γνώση, η ιστορική έρευνα και το πολιτικό διακύβευμα του συγκεκριμένου βιβλίου, έρχεται να συμπληρώσει ακόμα ένα λιθαράκι στην παγκόσμια ιστορία της επαναστατικής προοπτικής, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι ανθρώπινες και μη κοινωνίες θα δημιουργήσουν μια ακρατική-αταξική κοινωνία ελεύθερης συνύπαρξης, ισότητας κι αλληλεγγύης, δίχως έμφυλους, κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, σε αρμονία με όλα τα έμβια όντα και το φυσικό περιβάλλον, για να στείλουμε μια για πάντα τη σκλαβιά της κοινωνικής ανισότητας στα σκουπίδια της ιστορίας.

Συνέλευση Αλληλεγγύης Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

mail επικοινωνίας:synaexllil-rouexpamaziotexis@espivex.net

(ακολουθεί συνημμένο αρχείο με φωτό από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, περίληψη καθώς και τα περιεχόμενα του βιβλίου)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1630541/
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μαΐου 16h