τι; : πορεία θεματική : απεργία

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 στις 10.30 πμ

Κάλεσμα σε απεργιακή πορεία

Διοργάνωση: αναρχικοί/ες - αντιεξουσιαστές/στριες Λάρισας

Στις 11/7 προσήχθησαν από δυνάμεις της αστυνομίας 8 άτομα κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής προπαγάνδισης. Το συγκεκριμένο γεγονός εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της μεθοδευμένης καταστολής του κράτους ενάντια σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται στη φασιστική του ατζέντα.Το τελευταίο διάστημα το κράτος έχει αποδείξει ξεκάθαρα το λόγο ύπαρξης του που δεν είναι άλλος από τη διαφύλαξη των οικονομικών του συμφερόντων στο όνομα της εθνικής σωτηρίας.

Ενδεικτικά

- ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι- καταλήψεις ακόμη και ολόκληρα χωριά (Ιερισσός) χαρακτηρίζονται ως κέντρα ανομίας.

- Ιδιωτικοποιούνται βασικά αγαθά Παιδεία, Υγεία, Νερό, Συγκοινωνίες

- Επίτασσονται απεργοί όπως οι εργαζομένοι του μετρό και οι καθηγητές

- Απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο όνομα της εξυγίανσης και της ανάπτυξης, όρους που το κράτος προωθεί σαν πανάκια απέναντι στα προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί.

- Προφυλακίζονται και διώκονται αγωνιστές, γίνονται βασανιστήρια στα Α.Τ. και βίαιη καταστολή διαδηλώσεων με χαρακτηριστικά παραδείγματα την εκδικητική και αντισυνταγματική κράτηση του αναρχικού αγωνιστή Κ.Σακκά για 2,5 χρόνια χωρίς δίκη καθώς και τις 4 άδικες προφυλακίσεις κατοίκων της Ιερισσού για τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους.

-Συνεργασία του κράτους μέσω της ελληνικής και της δημοτικής αστυνομίας με τους φασίστες της Χ.Α. και όχι μόνο σε δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ κατά μεταναστών καθώς και για την καταστολή κοινωνικών χώρων, όπως έγινε εχθές στην Αθήνα όπου 80 μέλη της Χ.Α. με μπροστάρη τον βουλευτή Λαγό και συνοδεία της ομάδας διας επιτέθηκαν στο ΑΚΧ συνεργείο προκαλώντας ζημιές και δύο τραυματισμούς ανηλίκων καθώς εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν μαθήματα αγγλικών.

Απέναντι στην εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και στον εκφασισμό της κοινωνίας που θέλουν να μας επιβάλλουν προτάσσουμε:

την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση της κοινωνίας από τα κάτω σε συνελεύσεις γειτονιάς, τα σωματεία βάσης και την αυτοδιεύθυνση των χώρων εργασίας (ΒΙΟΜΕΤ), έτσι ώστε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας με μοναδικό στόχο την πραγματική κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

αναρχικοί/ες

αντιεξουσιαστές/στριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p...