Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00

(Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα)

Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία! Όχι στους εκβιασμούς

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι

Όχι στις αναγκαστικές άδειες-κλεισίματα-Λοκ Άουτ των αφεντικών

Ταξικό ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια!

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους, ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να δεχτεί ένα νέο μνημόνιο.

Οι εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους με υποχρεωτικές άδειες, lockout, μη καταβολή της μισθοδοσίας. Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους για να μην ψηφιστεί το ΟΧΙ.

Μεγάλες εταιρείες διαρρέουν φήμες για παύση των εργασιών τις επόμενες μέρες. Παράλληλα οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση, για όσους απουσιάσουν.

Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημιουργία κλίματος τρόμου, μπροστά στο δημοψήφισμα.

Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργοδότες -τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές- στο όνομα του «έντιμου συμβιβασμού», στρώνοντας το δρόμο στο στρατόπεδο του ΝΑΙ, ενώ όλο αυτό το διάστημα φρόντιζαν να διοχετεύουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και κάθε εργατική συλλογικότητα, άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να απαντήσουν έμπρακτα στα άθλια διλλήματα.

Για την ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, για το μεγάλο «Ναι» στον δρόμο της συνειδητής ρήξης με το κεφάλαιο την ΕΕ, το ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Καμία συμφωνία με τους δανειστές - τοκογλύφους.

Ρήξη με Κεφάλαιο Ευρώ, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Καμία υποχώρηση. Ο αγώνας στα χέρια του λαού.

Στις 5 Ιουλίου, με περηφάνια για την τάξη μας, ψηφίζουμε «ΟΧΙ»

Εργατικά Σχήματα-Κινήσεις-Παρεμβάσεις

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Ιούνιος 22h


ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ ΣΤΙΣ 6μμ

Ένα κίνημα πραξικοπήματος του Κεφαλαίου εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Με αφορμή την κήρυξη του δημοψηφίσματος και τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό κουβαλά και τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε το τραπεζικό σύστημα, ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών κήρυξε στάση πληρωμών προς του εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από ένα γαϊτανάκι εργοδοτικών εκβιασμών, που φυσικά εκτείνονται πολύ πέρα από το δημοψήφισμα, και φθάνει μέχρι τα ανοικτά και αυθαίρετα λοκ-άουτ σε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων.

Είναι προφανές ότι το Κεφάλαιο, μετά από πέντε χρόνια ασύλληπτης και βάρβαρης επίθεσης στους/στις εργαζόμενους/ες και τα δικαιώματά τους, επιχειρεί να τελειώσει οριστικά και με τις αντιστάσεις και την άμυνα της κοινωνίας και των εργαζομένων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο και την παρουσία μιας νωθρής κυβέρνησης που επιχειρεί να παίξει ρόλο «κυανόκρανου», τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μακρά παράδοση των ρεφορμιστικών κυβερνήσεων που υπήρξαν ιστορικά το βούτυρο στο ψωμί του Κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες, δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να χρεωθούμε ένα ευρώ (ή δραχμή ή γρόσι -μας είναι αδιάφορο) παραπάνω, για λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης. Αντίθετα, απαιτούμε να μας επιστραφούν όσα μας κλάπηκαν αυτά τα 5 χρόνια της κρίσης και χρειαζόμαστε έναν άλλο κόσμο, χωρίς τάξεις, χωρίς την παρασιτική λειτουργία του Κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τον κόπο μας κι έπειτα επιχειρεί να μας πνίξει στα αδιέξοδα του.

Το πραξικόπημα που επιχειρεί το Κεφάλαιο πρέπει να απαντηθεί από την εργατική τάξη.

Καλούμε τον κόσμο της Εργασίας σε επαγρύπνηση και σε άμεση απάντηση όπου παρατηρούνται στάσεις πληρωμών και εκβιαστικά κλεισίματα.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, καλεί σήμερα στις 6 μμ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα)

-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

-ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ 6μμ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/na-metatrepsoum...