Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Εργατική συγκέντρωση

Παρ. 9/10 :: εργατική συγκέντρωση έξω από τον Ιανό [&] Τρ.13/10 :: συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων | για τους συλληφθέντες συναδέλφους μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14

_ _ _ _ _ _syntdrgr

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12/14 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Κυριακή 28 Δεκέμβρη ήταν η όγδοη Κυριακή μέσα στο 2014 και η τρίτη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη που κράτος και αφεντικά προσπάθησαν να επιβάλουν το άνοιγμα των καταστημάτων. Το σχετικό θεσμικό πλαίσιο εκείνη την περίοδο προέβλεπε τη λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές, ενώ με καταιγισμό τροπολογιών επιβλήθηκε και μια τροπολογία σε άσχετο νόμο που ψηφίστηκε εν μία νυκτί και αύξησε τις εργάσιμες Κυριακές σε 8 (!). Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες για τους εργαζομένους, με 3 συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς ρεπό, η ΟΙΥΕ δεν προκηρύσσει απεργία. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας κηρύσσειαπεργία στον κλάδο του βιβλίου. Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση, ενισχύοντας μαζί με εργαζόμενους και αλληλέγγυους τιςαπεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα Ιανός και Παπασωτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στον Ιανό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Καρατζάς Νίκος και η διευθύντρια Λιαποπούλου Μαρία κατέθεσαν μήνυση και με εντολή τους, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους απεργούς, τους ψέκασαν με χημικά και τους χτύπησαν. Η απεργιακή περιφρούρηση
κράτησε σθεναρή στάση.

Ωστόσο, η αστυνομία προχώρησε σε
5 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι δύο απ' αυτές αφορούσαν περαστικούς!

Ακολούθησε συγκέντρωση απεργών και αλληλέγγυων έξω από το A.T. Ακροπόλεως στο οποίο κρατούνταν οι συλληφθέντες. Εκεί ενώ μέλη του ΣΥΒΧΑ κατέθεταν μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ξανά, απωθώντας βίαια τους συγκεντρωμένους και προχωρώντας σε 3 ακόμα συλλήψεις μελών σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, τους οποίους κακοποίησαν τόσο κατά τη σύλληψή τους, όσο και στο κρατητήριο. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης προχώρησε σε εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στάθηκε μπροστά στον Ιανό και σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία που ήταν ανοιχτά (Παπασωτηρίου και Πολιτεία) και στη συνέχεια πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΓΑΔΑ, όπου είχαν μεταφερθεί οι 3 τελευταίοι συλληφθέντες. Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Αντίθετα η εργοδοσία του Ιανού, για την οποία είχε κατατεθεί μήνυση, δεν εντοπίστηκε ποτέ… Η υπόθεση των συναδέλφων που συνελήφθησαν έξω από τον Ιανό εκδικάζεται εξ' αναβολής την Τρίτη 13 Οκτώβρη.

Η εργοδοσία του Ιανού καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα και επιβάλλει καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας με τη χρήση καταγραφικών ατομικής απόδοσης scanners (που κρέμονται στο λαιμό των εργαζομένων) και την υποχρεωτική υπογραφή επιστολής από τους εργαζομένους με την οποία επικροτούν την τακτική της εργοδοσίας και λασπώνουν το ΣΥΒΧΑ. Οι μισοί από όσους δεν την υπέγραψαν, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ή απολύθηκαν. Πρωτοστατεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αναγκάζοντας τους εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ασπαστούν τη δουλειά τις Κυριακές υπογράφοντας σχετική δήλωση. Ο πολιτισμός που πρεσβεύει είναι χτισμένος πάνω στην εκμετάλλευση εργαζομένων και τη σύνδεση εξουσίας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ώστε να εξαλειφθεί κάθε εστία αντίστασης. Η εργοδοσία του Ιανού έχει πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη στην απεργία της Κυριακής 28 Δεκέμβρη.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής έχει δώσει και δίνει ταξικούς αγώνες απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν είναι τυχαίο ότι η εργοδοσία του Ιανού, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΒΧΑ, εκβίαζε πως δεν θα προχωρούσε από την πλευρά της τη διαδικασία διώξεων, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα δεσμευόταν ότι δεν θα ασχολούνταν ποτέ ξανά με τον Ιανό.

Επίσης τη μέρα της προκηρυγμένης απεργίας, ο νυν κυβερνητικός ραδιοφωνικός σταθμός «στο Κόκκινο» αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμπορική συνεργασία του με τον Ιανό και την προγραμματισμένη εκδήλωσή του κάτω από το βάρος της κατασταλτικής επίθεσης που δέχθηκε η απεργιακή κινητοποίηση.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική που ακολουθούν τα αφεντικά και το κράτος για να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση. Την ίδια περίοδο τα ΜΑΤ χτύπησαν την κατάληψη του εργοστασίου της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε» στον Ασπρόπυργο και συνέλαβαν 40 εργάτες και αλληλέγγυους. Με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κράτος παραμένει εγγυητής των συμφερόντων των αφεντικών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην καταργεί το νόμο για τις 8 Κυριακές, καθώς επίσης δεν έχει επαναφέρει και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εμπορικοί όμιλοι συγχωνεύονται ή κλείνουν με μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα οι εργατικοί αγώνες συνεχίζουν να καταστέλλονται και δεκάδες αγωνιστές διώκονται και καταδικάζονται. Τα σωματεία της Wind και Vodafone σέρνονται στα δικαστήρια από τους εργοδότες και η απεργία τους κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική, ναυτεργάτες καταδικάζονται στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις -κατά τα προηγούμενα χρόνια- απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των απλήρωτων απολυμένων εργαζομένων από τα Metropolis παρεμποδίζονται από τα ΜΑΤ. Οι δολοφονίες και οι τραυματισμοί των εργατών εξακολουθούν να βαφτίζονται «εργατικά ατυχήματα» (4 νεκροί στα ΕΛΠΕ). Καταδικάζονται οι συλληφθέντες της αντιμνημονιακής συγκέντρωσης στις 15ης Ιούλη, οι εκπαιδευτικοί στη Σάμο για τις κινητοποιήσεις του 2013, οι απεργοί εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος (Λάρισα), της πτηνοτροφικής επιχείρησης ΖΑΒΕΛ (Σχηματάρι), και συνεχίζεται η ποινικοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Τον καιρό της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου και της ολοένα εντεινόμενης εκμετάλλευσης και καταπίεσης καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τους ταξικούς αγώνες μας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και τα εργατικά συμφέροντα. Δίχως να βασιζόμαστε σε σωτήρες, αλλά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, βρισκόμαστε στο δρόμο, συνεχίζοντας το δίκαιο, επίμονο και από τα κάτω οργανωμένο αγώνα μας, προτάσσοντας «Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!». Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια καλεί σωματεία, εργαζομένους στο εμπόριο, συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικότητες να πάρουν θέση, να σταθούν αλληλέγγυοι στον ακηδεμόνευτο, συλλογικό αγώνα μας.

.ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Παρασκευή 9 Οκτώβρη, έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, στις 18:00

.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ..
στους συλληφθέντες συναδέλφους μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14
την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9:00

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 28/12/14

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ KAI 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | syntonistikokyriakes.espivblogs.net

πηγή : http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/20


ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ μπροστά στη δίκη των συλληφθέντων συναδέλφων μας έξω από τον Ιανό στην απεργία της Κυριακής 28/12/14

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12/14

> ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή 9/10/15, 6μμ, έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός

> ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους συλληφθέντες συναδέλφους μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14: Τρίτη 13 Οκτώβρη, 9πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 2)

Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014.

Μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά, στο πλαίσιο του περιβόητου νόμου περί "7 Κυριακών" που μόλις λίγες ημέρες πριν είχαν γίνει "8" μέσω τροπολογίας σε άσχετο νόμο. Μια 3η στη σειρά Κυριακή σε έναν ούτως ή άλλως εξαντλητικό Δεκέμβρη για τους εργαζόμενους στα μαγαζιά. Το σωματείο μας κηρύσσει απεργία στον κλάδο του βιβλίου, μιας και η ΟΙΥΕ είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση για όλο τον κλάδο του εμπορίου. Και όπως ακριβώς κάνουμε σε όλες τις αντίστοιχες περιστάσεις, μαζί και με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, προχωράμε σε απεργιακές περιφρουρήσεις. Αυτή τη φορά στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου.

Έξω από τον Ιανό ήταν λοιπόν αυτήν την ημέρα που βιώσαμε, όπως και τόσοι άλλοι αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας από άλλους κλάδους, από πρώτο χέρι για μια ακόμη φορά (αν και για πρώτη φορά και σε τέτοιο βαθμό έξω από ένα βιβλιοπωλείο) την ωμή καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής μας δράσης. Η εργοδοσία του Ιανού και οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που μαζεύτηκαν κινήθηκαν εναντίον μας. Από την επίθεση των ΜΑΤ συλλαμβάνονται στο σωρό 4 άτομα (2 εκ των οποίων ήταν περαστικοί!). Το όργιο καταστολής συνεχίζεται κι έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται απρόκλητα και βίαια στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που είχε ακολουθήσει και συλλαμβάνουν και ξυλοφορτώνουν 3 ακόμα συναδέλφους μας.

Την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015, έπειτα από ορισμένες αναβολές, θα εκδικαστεί η υπόθεση της σύλληψης των συναδέλφων μας έξω από τον Ιανό κατά την ημέρα εκείνη. Ουσιαστικά αυτό που η αστική δικαιοσύνη καλείται να δικάσει είναι την οργάνωσή μας ως αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και τις συλλογικές αντιστάσεις που ορθώνουμε απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία και απέναντι στους αντεργατικούς νόμους που τη στηρίζουν.

Επρόκειτο για μια ακόμα μάχη που δίναμε στο πλαίσιο του δίκαιου κι επίμονου αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αλλά και του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Ένας αγώνας που συνεχίζεται ακόμα, καθώς η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη της θητεία και παρά τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και τις προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει, διατήρησε το σχετικό νόμο. Και όχι μόνο δεν είχε φανεί τελικά διατεθειμένη να κάνει βήματα προς την ουσιαστική νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, αλλά με το 3ο μνημόνιο που έφερε άφησε ανοιχτό το πεδίο και για ακόμα περισσότερες Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά. Βέβαια, την ίδια ώρα με περίσσιο θράσος προς τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας τα «θετικά σημεία» του μνημονίου της, διακήρυττε ανάμεσα σε άλλα ότι πέτυχε την επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας!

Για το σωματείο μας η επίθεση που δεχθήκαμε έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι διώξεις προς τους συναδέλφους μας είναι βαρύνουσας σημασίας και για τον εξής επιπρόσθετο λόγο: Οι πρακτικές της εργοδοσίας του Ιανού (του περιβόητου Νίκου Καρατζά), περήφανο μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης ΕΝΕΛΒΙ, συμπυκνώνουν μια πληθώρα εκδοχών της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων με ατομικές συμβάσεις, ελαστική απασχόληση, καταπάτηση ωραρίων. Απλήρωτες υπερωρίες. Μηχανάκια-scanner καταγραφής ατομικών επιδόσεων στο λαιμό των συναδέλφων μας. Πρόστιμα προς τους εργαζομένους. Χρήση δωρεάν ή πάμφθηνης εργασίας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (βλ. εκμετάλλευσης) ανέργων (πχ stage παλιότερα, voucher πλέον). Αλλεπάλληλοι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν (υπαγορευμένα από τον Καρατζά και διευθυντικά στελέχη) κείμενα καταδίκης των σωματείων μας αλλά και των συναδέλφων τους που διεκδίκησαν δικαιώματα, κείμενα αποδοχής της κατάργησης της αργίας του Αγίου Πνεύματος, κείμενα αποδοχής των scanners. Εκδικητικές απολύσεις και δυσμενείς μεταθέσεις, καθώς και εξαναγκασμοί σε παραίτηση για πολλούς συναδέλφους που τολμούν να ορθώνουν αντιστάσεις. Και όλα αυτά πίσω από ένα πέπλο-βιτρίνα κουλτούρας και πολιτισμού, που χτίστηκε και σε μεγάλο βαθμό συνεχίζει να χτίζεται ακόμα και με τη συνενοχή κόσμου «των γραμμάτων και των τεχνών» που στα λόγια τουλάχιστο αυτοπροσδιορίζεται ως υποστηρικτής ή και ως κομμάτι του κόσμου του αγώνα.

Κι όλα αυτά είναι ζητήματα που έχουμε αναδείξει ως Σύλλογος (όπως και το σωματείο των συναδέλφων μας στη Θεσσαλονίκη) και για τα οποία έχουμε δώσει μια σειρά αγώνων. Κι αυτό είναι που ενοχλεί την εργοδοσία του Ιανού. Να υπάρχουν εργαζόμενοι τόσο μέσα από την επιχείρησή τους όσο και συνάδελφοί από άλλους χώρους δουλειάς που να οργανώνονται και να αγωνίζονται. Γι' αυτό και η εργοδοσία του Ιανού μετέφερε το μήνυμα ότι δε θα προχωρούσε από την πλευρά της τη διαδικασία διώξεων προς τους συλληφθέντες με τον όρο ότι το σωματείο μας θα δεσμευόταν ότι δε θα ασχολούνταν ποτέ ξανά με τον Ιανό!

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα υποστείλουμε τη δράση μας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται. Η καταστολή που δεχόμαστε δεν μας κάμπτει, αλλά αντιθέτως μας κάνει να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερο πείσμα, με ολοένα και πιο καλά σχεδιασμένες κινήσεις. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι κάποιοι άλλοι θα αγωνιστούν για λογαριασμό μας, για τα δίκια μας ή θα έρθουν να δικαιώσουν τους αγώνες μας. Στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες, μαζί με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας που δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς και από κοινού με όλον τον κόσμο του αγώνα συνεχίζουμε και προσπαθούμε να δυναμώνουμε τις αντιστάσεις μας.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας και ενάντια στην καταστολή, την ποινικοποίηση και την κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΥΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και όλο τον κόσμο του αγώνα, να στηρίξουν την μάχη μας αυτή με ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 - 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/10/09/a...