Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Καμία ανοχή σε Χρυσή Αυγή & φασιστικές «επιτροπές κατοίκων»!

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες!

Μετά την πανωλεθρία των ναζί που απέτυχαν να στήσουν την αντιφασιστική φιέστα τους στα Ίμια, παίζουν το κόλπο των «επιτροπών κατοίκων» για να περάσουν το φασιστικό μίσος και την απανθρωπιά τους στην κοινωνία. Επιτροπές σαν αυτές του Άγιου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτώριας μαζεύοντας την σάρα και την μάρα όλου του ακροδεξιού οχετού, ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Δευτέρα το μεσημέρι με πρόσχημα την πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Ευκαιρία για τους χρυσαυγίτες να στήσουν την παράσταση μίσους ενάντια στο πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας, να στοχοποιήσουν τους πλέον αδύναμους, μιλώντας για δήθεν υποβάθμιση της περιοχής. Δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν νοιάζονται για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Φορώντας την προβιά του λύκου, στο μόνο που σκοπεύουν είναι να κυνηγηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, να προβληθούν οι τραμπούκοι και οι δολοφόνοι σαν αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο. Το μόνο ενδιαφέρον τους δεν είναι παρά να βρουν μία ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους. Μία ευκαιρία να στήσουν το σόου της μισαλλοδοξίας, ένα βήμα να ρίξουν το δηλητήριο τους.

Δεν θα τους επιτρέψουμε! Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν μας ξεγελάνε οι μεταμφιέσεις τους, δεν είμαστε αδιάφοροι στην παρουσία τους. Όπως και στα Ίμια, όπως και στον Πειραιά όπως και στην Πάτρα, θα έχουν την απάντηση που τους ταιριάζει. Το αντιφασιστικό κίνημα θα απαγορεύσει την εμφάνισή τους και θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια τους να εμφανίζονται ως «κάτοικοι». Καμία πλατεία κανένας δρόμος η πεζοδρόμιο δεν τους χωρά, δεν θα τους αφήσουμε να εμφανιστούν, με όποια αμφίεση και αν έχουν.

Θα τους συντρίψουμε και θα τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας να κάνουν παρέα στους κρεμασμένους προγόνους τους.

Κάτω τα χέρια από πρόσφυγες και μετανάστες

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Κρεμάλα στους φασίστες.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2 11 πμ, Γρ. Λαμπράκη & Σχιστού

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/02/03/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/


1 2 3 4 5 6 7

Δευτέρα 8/2: Αντιφασιστική συγκέντρωση-απάντηση στις προκλήσεις των ναζί

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 11.00πμ - στην συμβολή των Λεωφόρου Λαμπράκη και Σχιστού

Αντιφασιστική συγκέντρωση-απάντηση στις προκλήσεις των ναζί


Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φλεβάρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν για μία ακόμη φορά. Καλυπτόμενοι πίσω από μια ανύπαρκτη επιτροπή κατοίκων Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες με πρόσχημα την κυβερνητική εξαγγελία για κέντρο φιλοξενίας ανοικτού τύπου σε πρώην στρατόπεδο του Σχιστού.

Το ύφος και τα συνθήματα της «επιτροπής κατοίκων» δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ναζιστική τους προέλευση: «δεν πρέπει να ισλαμοποιηθεί η πατρίδα μας» «κανένα κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό» κοκ.

Για τους χρυσαυγίτες το προσφυγικό έχει μια απλή λύση. Να πνίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα ή να τους πυροβολήσουμε στα σύνορα. Γιατί οποιαδήποτε άλλη προϋποθέτει νοημοσύνη, ανθρωπιά, απλή λογική, αίσθημα αλληλεγγύης, στοιχεία άγνωστα στα ορφανά του Χίτλερ και του Γκαίμπελς.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους χρυσαυγίτες να ψαρέψουν υποστηρικτές στα θολά νερά της προσφυγικής κρίσης και της ισλαμοφοβίας. Την επόμενη περίοδο πραγματικά υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που αφού συνέβαλε στην δημιουργία του προβλήματος τώρα θέλει να γίνει ένα φρούριο που θα κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά από την πόρτα του. Αλλά και εξαιτίας της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει να κρατάει τον φράχτη του Έβρου, να κάνει απελάσεις και να ξανανοίγει κέντρα κράτησης μεταναστών που παλιότερα είχε εξαγγείλει το κλείσιμό τους.

Στόχος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Δευτέρας είναι η ματαίωση της φασιστοσύναξης στον ίδιο χώρο αλλά και η διεκδίκηση ανθρώπινων κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, νομική υποστήριξη, υγειονομική περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
www.antifasistikossyntonismos.blogspot.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 6976436302 - 210 3813928 - 210 3306286

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2016/02/82.html


1 2 3 4 5 6 7

Κερατσίνι, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστες και ενάντια στις φασιστοεπιτροπές κατοίκων

ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΥΤΕ "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ"


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ


Μετά από διυπουργική συνάντηση το Σάββατο 30/1, η κυβερνητική ανακοίνωση που ακολούθησε έκανε λόγο για δημιουργία, εντός 15 ημερών, 5 κέντρων καταγραφής-διαλογής προσφύγων/μεταναστών (hot spots) στα συνοριακά νησιά, σε απόλυτη αντιστοίχιση με τη «διαλογή απορριμμάτων στην πηγή» των συστημάτων διαχείρισης-ανακύκλωσης σκουπιδιών. Ανακοινώθηκε, επίσης, η δημιουργία δύο "φυλασσόμενων ανοιχτών κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων" (relocation camps) εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, το ένα στο στρατόπεδο "Στεφανάκη" του πολεμικού ναυτικού στο Σχιστό και το άλλο στη Σίνδο. Logistics ξεριζωμένων, άλλη μια εκδοχή ανθρώπινων αποθηκών, που θα βυθίσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα περισσότερο στην αορατότητα.


Πρόκειται για μια εξέλιξη που υποδεικνύει την ένταση της αντιμεταναστευτικής-ρατσιστικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και της ευρώπης-φρούριο. Με περισσότερα ναυάγια και πνιγμούς, περισσότερες επαναπροωθήσεις, απελάσεις και πολύμηνες κρατήσεις σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και μάλιστα υπό την ευθύνη του υπουργείου εθνικής άμυνας, του στρατού. Μια ουσιαστική και συμβολική μετατόπιση της «διαχείρισης» των προσφύγων και μεταναστών από ζήτημα «παράνομης διέλευσης των συνόρων» (δηλαδή «δημόσιας τάξης») σε πολεμικό ζήτημα στρατιωτικής αντιμετώπισης. "Το κράτος έχει συνέχεια", όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι σημερινοί συγκυβερνήτες, που ανέλαβαν τα ηνία της εξουσίας επιχειρώντας να καλύψουν τα πάντα κάτω από ένα σάβανο ψευδεπίγραφης εθνικής ομοψυχίας και γαλανόλευκης σιωπής, ταξικής συναίνεσης και κοινωνικής ειρήνης.


Έχει γίνει πλέον σαφές πως κάθε φορά που οι δολοφόνοι μιλάνε για ανθρωπιά ξημερώνει "ναυάγια" και φράχτες. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρίαρχη αφήγηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εσκεμμένα κρατάει στην αφάνεια τις αιτίες του ξεριζωμού τους, τις διαδρομές θανάτου που τους ακολουθούν: τον πόλεμο, την οικονομική λεηλασία και την ευθύνη των δυτικών κρατών στη στρατιωτική και οικονομική ισοπέδωση τους. Ταυτόχρονα, η βολική στοχοποίηση των "διακινητών" προσπαθεί να αποκρύψει το προφανές: οι δουλέμποροι δεν είναι τίποτα άλλο από «υπάλληλοι» των δολοφονικών πολιτικών της αιματηρής θωράκισης των συνόρων. Έτσι, παντού στο ευρωπαϊκό έδαφος ξεφυτρώνουν φράχτες, με δολοφονικότερη αιχμή το φράγμα του Έβρου κι η περίφημη «ανθρωπιστική διαχείριση» της «προσφυγικής κρίσης» απλώνει συρματοπλέγματα στις ζωές των φυγάδων: είναι περιττοί, πλεονάζοντες, ανεπιθύμητοι, ένα ποσοτικό μέγεθος για «λογιστική διαχείριση», χωρίς πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες. Παράλληλα, η περιορισμένη αναγνώριση κάποιων ως προσφύγων (κυρίως των Σύρων) διαμορφώνει τους όρους του περαιτέρω θεσμικού και κοινωνικού υποβιβασμού, αποκλεισμού, καταστολής, εγκλεισμού, εκμετάλλευσης ή εξόντωσης των προσφύγων και μεταναστών "χωρίς χαρτιά".

Την ίδια στιγμή, οι φασίστες επιχειρούν για άλλη μια φορά να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να διαμορφώσουν έδαφος εθνικιστικής-ρατσιστικής παρέμβασης, στις προσφυγικές εργατογειτονιές των περιοχών του Πειραιά. Η νεοναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής, μασκαρεμένη πίσω από ανύπαρκτες (φασιστο)επιτροπές κατοίκων, που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά ούτε ως όνομα, καλεί σε συγκέντρωση την Δευτέρα 8/2, στις 12.30, στο Κερατσίνι, στη συμβολή των λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού, «ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό».


Η απόπειρά τους να ανακτήσουν ξανά έδαφος στις περιοχές του Πειραιά, όπου τα προηγούμενα χρόνια έδειξαν την «κοινωνική τους ατζέντα» με επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, αιγύπτιων ψαράδων, συνδικαλιστών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πρέπει να ανακοπεί στη γέννησή της. Οι ίδιοι και η συγκέντρωσή τους είναι ανεπιθύμητοι. Το αντιφασιστικό κίνημα, ειδικά οι αυτοοργανωμένες και ακηδεμόνευτες δυνάμεις, έχει τη δυνατότητα να "αποσύρει" τους οπαδούς του Χίτλερ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματορίων από τον δρόμο.


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντιθεσμικοί, αυτοοργανωμένοι, αδιαμεσολάβητοι αγώνες ενάντια στην επιταχυνόμενη εξαθλίωση, ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, τα σύνορα, τον ρατσισμό, τους θρησκευτικούς φανατισμούς, τους πλαστούς διαχωρισμούς. Αντίσταση στα εθνοκρατικά, ευρωκεντρικά, φυλετικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά ιδεολογήματα-αφηγήματα των κυρίαρχων. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, κράτη, πατρίδες, θρησκείες, εκμετάλλευση.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2, 11.00πμ
ΛΕΩΦ. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΣΧΙΣΤΟΥ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά

Ακολουθεί ενημέρωση από παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου:

Δεκάδες αντιφασίστες/στριες πραγματοποιήσαμε το πρωί του Σαββάτου 6/2 παρέμβαση στο Κερατσίνι ενάντια στα κέντρα κράτησης, για την αλληλεγγύη σε μετανάστες-πρόσφυγες και ενάντια στην ρατσιστική συγκέντρωση που καλούν κάποιες ανύπαρκτες φασιστοεπιτροπές κατοίκων Πειραιά (στην ουσία η χρυσή αυγή), την Δευτέρα 8/2, στις 12:30μ.μ. στη διασταύρωση των λεωφόρων Γρ.Λαμπράκη και Σχιστού, στο Κερατσίνι.

Φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα καλέσματος σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση, την Δευτέρα 8/2, στο ίδιο σημείο (Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού), στις 11:00 π.μ., η στήριξη της οποίας είναι σημαντική για να μπει ανάχωμα στους φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες


Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά


Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1555086/


1 2 3 4 5 6 7

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Κανένα στρατοπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Το Σάββατο 30/1, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απο το Πέραμα τη συνδρομή του στρατού για την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας των hot-spotστα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης αναφέρουν την «ανοιχτή» λειτουργία τους για τους πρόσφυγες, όμως η ανάθεση της στο στρατό προϊδεάζει για τις συνθήκες που προετοιμάζουν. Οι πρόσφυγες θα συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε χώρους αποθήκες ανθρώπων, μακριά από το οικιστικό ιστό των πόλεων, αποκλεισμένοι από την αλληλεγγύη των ανθρώπων που τους στήριξαν έμπρακτα όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν το κράτος παρίστανε ότι δεν υπάρχουν. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί στην γκετοποίηση των προσφύγων στα όρια των εργατογειτονιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως κάνει συγκεκριμένα με την επιλογή του στρατοπέδου Σχιστού στην περιοχή μας. Μπροστά στο δράμα των προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση, με τις εντολές της ΕΕ, αποφασίζει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο, δίνοντας πάτημα στη συμμορία των φασιστών της X.A. να χύσουν το ξενοφοβικό τους δηλητήριο.

Οι θρασύδειλοι φασίστες της Χ.Α., κρυμμένοι με τον μανδύα «επιτροπών κατοίκων Πειραιά», καλούν σε φασιστική συγκέντρωση στην γειτονιά μας. Είναι κρυμμένοι πίσω από «επιτροπές κατοίκων», γιατί είναι αυτοί που στήριξαν κάθε φοροαπαλλαγή, κάθε ληστρική διάταξη υπέρ των εφοπλιστών, στηρίζοντας τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και τσακίζοντας τα μεροκάματα όπως στην ΝΕΖ του Περάματος.

Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε...

  • ...οι δολοφόνοι μεταναστών και αντιφασιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αλληλεγγύη, για τους πρόσφυγες.
  • ...αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους για τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την περιοχή.
  • ... οι θιασώτες των Άουσβιτς για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • ...οι απόγονοι των υποστηρικτών των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ποντίων και των Μικρασιατών προσφύγων στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
  • ...τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών εξ ονόματος μιας περιοχής και ενός λαού που πολέμησε το ναζισμό με αίμα και θυσίες.
  • ...αυτοί που υπερασπίζονται τον πόλεμο και τον αυταρχισμό, τις αιτίες που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές, ενώ τα βάζουν με τα αποτελέσματα των δικών τους πολιτικών.
  • ...για υγειονομικό κίνδυνο αυτοί που επιτίθενται σε κοινωνικά ιατρεία, που για πολλούς είναι η μόνη πρόσβαση στην υγεία.

Ο αληθινός κίνδυνος είναι η παρουσία των ναζί της Χ.Α. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους ναζί να εμφανιστούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των κατοίκων.

· Έξω οι φασίστες-δολοφόνοι από τον Πειραιά.

· Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε εδώ, ούτε πουθενά.

· Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

· Κάτω η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ευρώπη-φρούριο του ρατσισμού και του μιλιταρισμού

· Να πληρώσουν τώρα Κράτος-Ε.Ε.-κεφάλαιο που ευθύνονται για τον ξεριζωμό και τις σφαγές.

· Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη για όλους με κρατική χρηματοδότηση.

· Χώροι ανοιχτοί για τους πρόσφυγες και τις δομές αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων.

· Χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και όχι της καταστολής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις κοινωνικές δομές και την επίλυση του μεταναστευτικού.

Όλοι στην συγκέντρωση ενάντια στην Χ.Α.

Να μην αφήσουμε οι πρόσφυγες που έζησαν τον πόλεμο να βρουν μπροστά τους τον φασισμό!

Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 11πμ,

Γρηγορίου Λαμπράκη και Λεωφόρο Σχιστού

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2016/02/blog-post_...


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά τη Δευτέρα, 8 Φλεβάρη, 11πμ, Γρ.Λαμπράκη και Σχιστού

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Έξω η Χρυσή Αυγή από το Κερατσίνι

Στη φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα

Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες

Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν τη Δευτέρα 8/2 ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών, που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Τολμούν μάλιστα να καλούν και εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και κόμματα της βουλής.

Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για την υποβάθμιση της περιοχής.

Στο Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα γνωρίζουμε πολύ καλά από προσφυγιά όπως γνωρίζουμε ότι την υποβάθμιση τη φέρνουν τα μνημόνια, οι περικοπές και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που διαλύουν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε να φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζας.

Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής του Πειραιά σε:

Αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 11πμ Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού

Ανοιχτή Σύσκεψη την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στις 6μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης στο Κερατσίνι

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/2015-07-16-09-37-48/item/1643-antifasistiki-sygkentrosi-deftera-8-flevari-11pm-gr-lampraki-kai-sxistoy


1 2 3 4 5 6 7

Δευτέρα 8/2, Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (Λεωφ Λαμπράκη και Σχιστού, 11πμ)

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΙΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ!

Με τη προβιά της επιτροπής κατοίκων Πειραιά η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εμφανιστεί στις γειτονιές του Κερατσινίου, στις γειτονιές που τα τάγματα εφόδου δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα. Η προσπάθεια τους να κάνουν ρατσιστική σύναξη κατά του στρατοπέδου συγκέντρωσης που θέλει να στήσει η κυβέρνηση με εμετικά συνθήματα κατά των μεταναστών και των προσφύγων δεν πρόκειται να περάσει . Οι γειτονιές μας ξέρουν καλά από προσφυγιά , και δεν πρόκειται να αφήσουν τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμαν , αυτών που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των αιγύπτιων ψαράδων και των εργατών του ΠΑΜΕ , να κάνουν συνάξεις και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο . Όπως και στο Πειραιά στις 11 Σεπτέμβρη και τις 12 Δεκέμβρη που το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με τα συνδικάτα κατάφερε να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής απαγορεύοντας τους στη πράξη να εμφανιστούν σε δημόσιο χώρο έτσι και τώρα η φασιστοσύναξη τους θα ακυρωθεί. Κλιμακώνουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. που με τις πολιτικές των μνημονίων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης τροφοδοτούν το ρατσιστικό μίσος και το φασιστικό δηλητήριο. Κυβέρνηση-Κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την φτωχοποίηση ,την ανεργεία και την ανέχεια στις εργατογειτονιές μας και όχι όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν απο αυτούς και τους πολέμους τους. Η πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης και της κυβέρνησης που στήνει φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα περάσει!!Ειδικά στις περιοχές μας γνωρίζουμε πολυ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και έχουμε νωπά ακόμα και τα παλιότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Αι Γιώργη για τους Ποντίους και τα γκέτο στις παραγκουπόλεις της Δραπετσώνας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ! Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στις γειτονίες μας και θα κλιμακώσουμε τη μάχη για να μην στηθεί κανένα νέο στρατόπεδο, για να ρίξουμε το φράχτη στον Έβρο και να ανατρέψουμε τις σημερινές πολιτικές των πολέμων και των μνημονίων που θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β Πειραιά

πηγή: http://antarsya.gr/node/3690


1 2 3 4 5 6 7

Σχιστό: Μπλόκο στους φασίστες & στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Αντιφασιστική κινητοποίηση ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 11.00πμ - στην συμβολή των Λεωφόρου Λαμπράκη και Σχιστού.

Την Δευτέρα 8 Φλεβάρη οι ναζί μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής κρυμμένοι πίσω από μια παντελώς ανύπαρκτη επιτροπή κατοίκων Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες, ξεκινώντας από την κυβερνητική εξαγγελία για «κέντρο φιλοξενίας ανοικτού τύπου» σε πρώην στρατόπεδο του Σχιστού, για να προσπαθήσουν να περάσουν το ρατσιστικό τους μίσος στην τοπική κοινωνία. Το κάλεσμα της «επιτροπής κατοίκων» είναι ξεκάθαρα ναζιστικής προέλευσης: «να μην ισλαμοποιηθεί η πατρίδα μας», «όχι κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό». Οι χρυσαυγίτες θα'θελαν πολύ να πνίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα ή να τους πυροβολήσουμε στα σύνορα. Απ'την άλλη μιλάνε για «υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων», ενώ είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Το μόνο που θέλουν είναι να ξεμυτίσουν απ'τις τρύπες τους και να ψαρέψουν υποστηρικτές, μέχρι κι από τη ρατσιστική «δημοκρατική» δεξιά-ακροδεξιά στα θολά νερά της προσφυγικής κρίσης και της ισλαμοφοβίας, όντας υπόδικοι και έχοντας υποστεί πανωλεθρία από το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουμε σπιθαμή γης στους νεοναζί να κάνουν την ρατσιστική μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους! Σε αντίθεση με τους φασίστες και τη ρατσιστική ακροδεξιά, οι δικοί μας προβληματισμοί κινούνται στην εντελώς ανάποδη κατεύθυνση: - Τι δουλειά έχει ο στρατός να διαχειρίζεται «ανοιχτά» κέντρα όπως εξαγγέλλεται πως θα είναι του Σχιστού και της Σίνδου; - Γιατί αφού οι πρόσφυγες θα μετεγκαθίστανται εντός 72 ωρών -όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες- κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει απευθείας στα νησιά; - Οι ως τώρα προτάσεις στην ΕΕ μιλούν για μετεγκατάσταση μόλις 30 - 50.000 προσφύγων για όλο το 2016. Τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες για τους οποίους η ΕΕ δεν θα εγκρίνει για μετεγκατάσταση; - Πόσο ανθρώπινες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης στον κρανίου τόπο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Σχιστού και πόσο «ανοιχτές» μπορεί να είναι αυτές οι εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες; Ανησυχούμε. Τον τελευταίο καιρό, η ελληνική κυβέρνηση που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη, επιμένει να κρατάει τον φράχτη του Έβρου (ενώ μέχρι πριν ένα χρόνο έλεγε ότι θα τον ρίξει), κάνει απελάσεις-επαναπροωθήσεις και ξανανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ενώ είχε εξαγγείλει το κλείσιμό τους, διαπραγματεύεται το Ελληνικό χρέος προσφέροντας ρατσιστική πολιτική στους Ευρωπαίους «εταίρους», συνεχίζει λίγο πιο δακρύβρεχτα το δόγμα της αποτροπής υπό τις πιέσεις της της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, της Ευρώπης φρούριο που απλά θέλει να κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται τους πρόσφυγες από τα σύνορά της. Για όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι οι εξηγήσεις των υπουργών δεν είναι πειστικές και πως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να ανοίξει η κερκόπορτα δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης αντίστοιχων σε μέγεθος και άθλιες συνθήκες με της Τουρκίας και του Λίβανου, ανεξαρτήτως των όποιων προθέσεων της κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο προειδοποιούμε ότι θα συναντήσει τις σθεναρές αντιστάσεις τόσο του αντιρατσιστικού κινήματος, όσο και της αριστεράς. Και κανείς υπουργός δε θα μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι αυτές οι αντιδράσεις προάγουν την ξενοφοβία… Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Δευτέρας 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, στην συμβολή των Λεωφόρων Λαμπράκη και Σχιστού, στις 11.00 π.μ για δύο λόγους: για τη ματαίωση της φασιστοσύναξης της ΧΑ και για τη διεκδίκηση ανθρώπινων κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, νομική υποστήριξη, και υγειονομική περίθαλψη. Η διασπορά τέτοιων χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η δημιουργία περιοχών-γκέτο προσφύγων και μεταναστών.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

πηγή: http://www.kar.org.gr/2016/02/07/%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1/