Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 17.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

(ακυρώνεται) Αντιφασιστική συγκέντρωση

Λόγω ακύρωσης της φασιστοσυγκέντρωσης, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24/3 και μεταφοράς της για Κυριακή 27/3, ακυρώνεται και η αντιφασιστική συγκέντρωση της Πέμπτης.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

κατάληψη Terra Incognita

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557015/


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ

Παπαδαριό, εκκλησία, φασίστες και νεοναζί, σύλλογοι βετεράνων "ειδικών δυνάμεων" και λοιπά βοθρολύμματα της πόλης νομίζουν ότι μπορούν να χύσουν το αντιμεταναστευτικό, ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο στην πόλη, ό,τι ώρα θέλουν.

ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΣΩΣΤΑ

Αναρχικοί κι αντιφασίστες στήνουμε μπλόκο στη φασιστική ελληνορθόδοξη παρέλαση που δείχνει τα δόντια της στους καταπιεσμένους του κόσμου. Η "ισλαμοποίηση" ντύνεται το μανδύα του νέου κινδύνου, κατασκευάζει τον "άλλο", τον εσωτερικό εχθρό, το θήραμα. Το μέτωπο που στήνει ο γνωστός μεγαλοαληταράς, χουντικός νταβατζής Άνθιμος, το προκάλυμμα του ναζισμού θα το διαλύσουμε εδώ και τώρα.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΜΠΛΟΚΟ ενάντια στον φασισμό ενάντια στον

σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Αγίου Δημητρίου και Παπαζώλη ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 17.00

ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ, συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1556925/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 5 Μ.Μ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΖΩΛΗ

Οι γνωστοί πατριωτικοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι της πόλης συνεχίζουν το ρατσιστικό - ξενοφοβικό παραλήρημά τους εναντίον των μεταναστών. Εθνικιστικές, στρατιωτικές και ορθόδοξες οργανώσεις επιχειρούν να εκφράσουν δημόσια τον ρατσιστικό και φασιστικό «λόγο» τους στην πόλη μας «υπό τον επερχόμενο κίνδυνο της ισλαμοποίησης του έθνους». Πρωτοστάτες φυσικά σε αυτό το παραλήρημα για άλλη μια φορά, η εκκλησία Α.Ε. με τον φασίστα Άνθιμο και διάφοροι άλλα ανθρωπόμορφα (απόστρατοι - στρατιωτικοί και λοιποί φασίστες).

Πρόκειται για τους ίδιους που υπερασπίζονται την αναγκαστική προσευχή και την υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία μας. Για αυτούς που τιμάνε τις «εθνικές εορτές», για αυτούς που εξαναγκάζουν συμμαθητές μας να παρελάσουν μετατρέποντας σε πιστά στρατιωτάκια των πολιτικών τους. Γενικότερα, για όλους αυτούς που με κάθε ευκαιρία διαρρέουν μέσα στο σχολείο, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία, τα φασιστικά - ρατσιστικά μηνύματα τους.

Θα είμαστε όμως ξεκάθαροι τέτοιους ανθρώπους δεν δεχόμαστε στις πόλεις μας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 Αγίου Δημητρίου και Παπαζώλη

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

επικοινωνία : http://asmataxia.espivblogs.net/2016/03/22/%C

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μάρτιος 22h


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική Συγκέντρωση | 24/3

Mετά τη γνωστή φιέστα του Ανθιμου «Μένουμε Χριστιανοί. Μένουμε Έλληνες» όλα τα κατακάθια τούτης της πόλης βρήκαν την ευκαιρία τους να μαζευτούν για ακόμα μία φορά στη συγκέντρωση που καλείται την Πέμπτη με κεντρικό σύνθημα "Όχι Στην Ισλαμοποίηση και Μετατροπή της Πατρίδος μας σε Hot Spot!". Το κάλεσμα της πορείας (το οποίο συνδέει την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις, τις αυτοκτονίες, την ανεργία και την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, την επεκτατική τουρκική πολιτική και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές για να αποδείξει την τεράστια απειλή που αποτελεί για τον τρισχιλιετή πολιτισμό "μας" η "ισλαμοποίηση" της χώρας "μας") θα βρει τους γνωστούς αποδέκτες: φασισταριά κάθε είδους και απόχρωσης, ρατσιστές και ισλαμοφοβικούς, ελληνόψυχους, φονταμενταλιστές χριστιανούς.

Όλοι αυτοί λοιπόν,
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.
Κανένας άλλος δε θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό.
Γιατί κανένας άλλος δε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί.

Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου οφείλουμε να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.
Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους την Πέμπτη.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 17.00,
Αγίου Δημητρίου και Παπαζώλη

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/03
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 11h


1 2 3 4 5 6

.

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 11h


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση-Πέμπτη 24/3

Επειδή αγωνιζόμαστε για να καταστραφεί το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, τον ξεριζωμό ανθρώπων από τους τόπους τους, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη λεηλασία της φύσης…

Επειδή η εθνική ενότητα είναι η ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, η ενότητα που τα αφεντικά προωθούν για να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν…

Επειδή εμείς δε διαχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος, το φύλο και τη φυλή…

Επειδή δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους «έλληνες» εφοπλιστές, επιχειρηματίες, βιομήχανους, τραπεζίτες, πολιτικούς, μπάτσους, ρατσιστές, φασίστες, ρασοφόρους κήρυκες του μίσους ενάντια στους «ξένους»…

Επειδή οι δρόμοι είναι ο χώρος που εκδηλώνονται οι πορείες, οι απεργίες, οι συγκρούσεις όσων παλεύουν για έναν κόσμο ελεύθερο και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε βορά στον εθνικό-θρησκευτικό εμετό ξενοφοβίας των Άνθιμων, των έφεδρων δολοφόνων, των φασιστών…

Επειδή η αντιφασιστική δράση οφείλει να είναι κομμάτι της συνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής δράσης, αλλά και δράση αδιαμεσολάβητη και αντιθεσμική…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 στην συμβολή των οδών Παπαζώλη και Αγ. Δημητρίου
για να μπλοκάρουμε την πορεία ενάντια στους μετανάστες που κάλεσαν στρατόκαβλοι, φασίστες και παπαδαριό και η οποία δε θα γίνει ποτέ.

κάλεσμα : Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2016/03/22/κά...


1 2 3 4 5 6

Εδώ και δεκαετίες στην μέση ανατολή μαίνεται ένας διαρκής πόλεμος ο οποίος πραγματώνεται είτε με άμεση εμπλοκή των κρατών της Δύσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, είτε ως αποτέλεσμα της απορρύθμισης των τοπικών κοινωνιών από τις πολιτικές επιβολής και πλιατσικολογήματος που εφαρμόστηκαν. Ένας πόλεμος ο οποίος περνάει απαρατήρητος από τους "πρωτοκοσμικούς" υπηκόους που ζουν σε μια γυάλα "ασφάλειας", τη γυάλα που οι καπιταλιστές προσφέρουν σε όσους έχουν την τύχη να ζουν στα εδάφη τα οποία αποτελούν τη βάση των επιχειρήσεων και των οργανισμών διαφέντευσης του πλανήτη, όλα αυτά τα χρόνια.

Με την οικονομική κρίση και την αδυναμία των δυτικών να συντηρήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, η πλήρης ανισορροπία που έφεραν στην περιοχή, δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που έσκασε. Τα ζόμπι του ισλαμοφασισμού, δικτάτορες, βασιλιάδες, σεΐχηδες και κάθε δημιούργημα του καπιταλιστικού τυχοδιωκτισμού σφάζουν για να επιβάλουν τη δική τους ηγεμονία στην περιοχή. Πόλεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα δυτικά αστικά κέντρα ισοπεδώνονται και εκατομμύρια ανθρώπων τις εγκαταλείπουν για να σωθούν.

Τα απόνερα αυτού του πολέμου έφτασαν τελικά στην πόρτα της Ευρώπης. Ένα μικρό κομμάτι από τους μετανάστες από τη διαλυμένη μέση ανατολή καταφθάνουν, ταξιδεύοντας κάθε μέσο με ρίσκο την ίδια τους ζωή προσπαθώντας να ξεφύγουν από το βέβαιο θάνατο. Η υποδοχή που βρίσκουν από ευρωπαϊκά τα κράτη είναι φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δαιμονοποίηση.

Στις 24/3 όλη η παλιανθρωπιά της Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού να διαδηλώσει ενάντια στους μετανάστες. Με το πρόσχημα της "ισλαμοποίησης" παπαδαριό, νεοναζί, στρατόκαυλοι και διάφορα σκουπίδια επιχειρούν να χύσουν το δηλητήριο στους δρόμους της πόλης.

Ο κόσμος του αγώνα όμως που στάθηκε δίπλα στους κολασμένους όλους αυτούς τους μήνες, όλοι εμείς που χρόνια τώρα δεν αφήσαμε τα παράσιτα του φασισμού να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους παρά τις εκλογικές τους "επιδόσεις", θα είμαστε εκεί για να τους κόψουμε την όρεξη. Συγκεντρωνόμαστε Παπαζώλη με Αγίου Δημητρίου 24/3 στις 17:00 για να μπλοκάρουμε την πορεία τους και να κρατήσουμε για μια ακόμη φορά την Θεσσαλονίκη καθαρή από φασίστες.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 17.00

Αγ. Δημητρίου & Παπαζώλη

κάλεσμα: Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός