Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 11.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση/πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες εκκενωμένων καταλήψεων

Σημέρα ξημερωματα 3 καταλήψεις που φιλοξενούσαν μετανάστες-ριες εκκενώθηκαν απο τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα γραφεία του συριζα στις 11.00 με πορεία στα δικαστήρια, οπου περνούν αυτόφωρη διαδικασία οι συλληφθέντες.

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων στις 19.00 άγαλμα βενιζέλου.

Συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1561662/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα γραφεία του συριζα με πορεία στα δικαστήρια.Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των εκκενωμένων καταλήψεων.

Αναρχική ομάδα θεσσαλονίκης πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιούλιος 00h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των 3 εκκενωμένων καταλήψεων

πορεία προς τα δικαστήρια οπού περνάν αυτόφωρο οι σύντροφοι/συντρόφισσες

10 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του Σύριζα


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Απο το πρωι οι μπατσοι έχουν εισβάλλει σε 3 καταλήψεις στεγης, οι οποίες φιλοξενούν και μεταναστες, στο ορφανοτροφειο, στην καρολου ντηλ και στη λεωφορο νικης, έχουν γίνει 83 προσαγωγές και υπάρχουν πληροφορίες για πάνω απο δεκα συλλήψεις. Εχει ηδη ξεκινήσει διαδικασία κατεδάφισης του ορφανοτροφειου, ενώ δεν αφηνουν κοσμο να παρει φάρμακα που έχει αμεση ανάγκη και βρισκονται εντός του κτηριου. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφερονται σε κεντρα κράτησης και οι αλληλεγγυοι σερνονται σε κρατητήρια και δικαστικές αιθουσες. Πριν λιγη ώρα συντροφοι συγκρουστηκαν με μπατσους στην είσοδο των γραφειων του σύριζα και τα κατελαβαν. Τα ακροδεξιά καθάρματα του σύριζα στοιχίζονται απολυτα με τις θέσεις της ΝΔ, του ανθιμου και όλου του συρφετου αποτελώντας το μακρύ χερι της καταστολής. Με μια πρωτοφανή επιχειρηση εκδίκησης του no border, επιτίθενται αγριο χάραμα σε οικογένειες προσφύγων μέσα τα καταλυμματα τους και στους αλληλεγυους. Η εξουσία δειχνει ξανά τα δοντια της που ειναι τέλειως σάπια, οπως ακριβως και ο χρεωκοπημενος κσμος του κρατους κι των αφεντικων. Κανεις μας δεν τους φοβαται. Οι συντροφοι μας απο την καταληψη των γραφείων του σύριζα κι ολοι μας ζητούμε την αμεση απελευθερωση ολων των συληφθεντων ντοπιων και μεταναστων, τη διακοπη της κατεδαφισης του ορφανοτροφειου, εξω οι μπατσοι απο τα σπίτια μας και τις ζωες μας.
Αυριο το πρωί οι συλληφθέντες θα βρεθούν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια.
Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους.
10 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Συγκέντρωση στις 11:00 έξω από τα γραφεία του συριζα
με πορεία που θα κατευθυνθεί στα δικαστήρια.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαυρο και Κόκκινο

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγυη στους συλληφθεντες καταληψιες|Καταληψη terra incognita

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιούλη σε μια συντονισμένη επιχείρηση, δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν 3 καταλήψεις στέγης μεταναστών (Ορφανοτροφείο, Λεωφόρος Νίκης και Hurriya). Στην ΓΑΔΘ προσάγωνται 100 άτομα, με πανω απο 70 να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ακολουθεί η συνέχεια της επίδειξης ισχύος της κυβέρνησης που γκρεμίζει την κατάληψη Ορφανοτροφείου και σφραγίζει τις άλλες 2. Σε μια αντανακλαστική κίνηση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, μέλη του αναρχικού και ευρύτερου αγωνιστικού κινήματος της πόλης καταλαμβάνουν τα κεντρικά γραφεία του Σύριζα, απαιτώντας την παύση των διώξεων των συλληφθέντων.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται ώς τακτική απάντηση στο κλιμακούμενο κλίμα πανικού και τρομοϋστερίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες με αφορμή τη διεθνή συνάντηση "no border camp" στο ΑΠΘ. Μπάτσοι, δικαστές, δημοσιογράφοι, πρυτανικές αρχές, εκκλησία και κάθε λογής συντηρητικό κατακάθι σε διατεταγμένη υπηρεσία μιλούσαν για την επανεμφάνιση του μεταναστευτικού κινδύνου μέσα στο κέντρο της πόλης. Πέρα και πάνω απο την κινδυνολογία της συντεταγμένης δεξιάς, έρχεται ο Σύριζα να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως τα λόγια είναι περιττά.

Μεσα σε μια εποχή ματαιοδοξίας και παραίτησης όπου κυριαρχεί ο φόβος και η απαισιοδοξία για την επαναστατική αλλαγή, εμεις καταρρίπτοντας κριτικά στην πράξη κάθε διαχωρισμό με βάση τη φυλή, το φύλο, το έθνος και την πολιτιστική κουλτούρα, υπερασπιζόμαστε τις δομές και τα μέσα του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Του αγώνα για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στους καταληψίες που συνελήφθησαν κατα τη διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης της 27ης Ιούλη με στόχο τις δομές και τα μέσα του κινήματος υπεράσπισης των μεταναστών.

Επιμονή και αγώνας για την Αναρχία, ενάντια στο καθεστώς της γενικευμένης ματαιοδοξίας.

Συγκεντρωση αλληλεγγυης εξω απο τα κατειλημμενα γραφεια του Συριζα, Πεμπτη 28 Ιουλη, 11:00.

Καταληψη terra incognita

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561656/


1 2 3 4 5 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Στις 5:45 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο, στην Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την μήνυση της εκκλησίας Α.Ε. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η ολοκληρωτική κατεδάφιση του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούταν εκκένωση και σε δυο άλλες καταλήψεις που στεγάζουν μετανάστριες/ ες (Λεωφόρου Νίκης και Καρόλου Ντηλ- κοινότητα Hurriya).

Η αποτίμηση είναι 74 συλλήψεις συνολικά και από τις 3 καταλήψεις.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη φυσικά είναι και η πολιτική επιλογή του κράτους που στοχεύει τις αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης/ κοινότητες αγώνα. Η στόχευση των δομών αυτών φαίνεται και από το ότι λίγες ώρες μετά τις 3 εκκενώσεις που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα κατειλημμένα δημοτικά κτίρια που στεγάζουν μετανάστες/τριες, επειδή "υποβαθμίζουν την πόλη".

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως οι καταλήψεις στέγασης μεταναστ(ρι)ών όχι μόνο δεν υποβαθμίζουν τις πόλεις μας, αλλά αντιθέτως τις ζωντανεύουν.

Γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αγώνα, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να παλεύουμε από κοινού με τις μετανάστριες/ες. Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με και όχι απλώς στους μετανάστες/τριες. Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς και τις εαυτές μας ως προνομιούχες/ους σε σχέση με τους μετανάστ(ρι)ες, αλλά μας βλέπουμε σε κοινή θέση μαζί τους απέναντι σε αφεντικά και κράτη. Μοιραζόμαστε όσα έχουμε και αγωνιζόμαστε μαζί για όσα θα έπρεπε να έχουμε.

Γιατί θέλουμε τους μετανάστες/τριες μέσα στους ιστούς των πόλεών μας και όχι γκετοποιημένους. Τους θέλουμε στα σχολεία μας και τις γειτονιές μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου έξω από τα κατειλημμένα γραφεία του Σύριζα την Πέμπτη 28/7 στις 11:00 και σε πορεία προς τα δικαστήρια και

σε πορεία το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19:00 με προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Συνέλευση κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561653/