Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση

Κάλεσμα σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες

Τον τελευταίο καιρό, έχει δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα στο θέμα του προσφυγικού. Με τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς του κράτους , τις εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, την επίθεση με γκαζάκια στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην οδό Νοταρά 26 στην Αθήνα. Την αλλαγή της «φιλικής», αρχικά, στάσης των κυρίαρχων ΜΜΕ και κράτους προς τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες , η οποία κατέληξε σε αδιάκοπη συκοφάντησή τους , τα φασιστοειδή αισθάνονται ότι μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.

Από το καλοκαίρι και μετά, με αφορμή την έλευση των προσφύγων στη χώρα και σε αντιπαράθεση με το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης, γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ξανά ο ρατσιστικός, ο σεξιστικός και ο φασιστικός λόγος στην κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με διάφορους τρόπους και αφορμές και έχει ποικίλες στοχεύσεις.

Αυτή την περίοδο στην Αθήνα η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και μετανάστες, έχουν το θράσος να έρχονται στις Θερμοπύλες για μια συγκέντρωση μίσους και ρατσισμού. Το δόγμα τους, για μια Ελλάδα της Ορθοδοξίας και όχι του Ισλάμ, πέφτει στο κενό, διοργανώνοντας… αρχαιοελληνικές φιέστες.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, η πραγματική απάντηση είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των δομών της. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, επιμένουμε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης κόντρα στη βαρβαρότητα του ρατσισμού. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να απομονώσει τέτοιες πρακτικές και να τις οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλούμε όλες και όλους άτομα και συλλογικότητες σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση το Σάββατο 3/9/2016, στις 4 μμ, στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες .

Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Θα ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και νεοναζιστικές συγκεντρώσεις!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

πηγή: https://www.facebook.com/protovouliaallileggyis/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Κάθε χρόνο, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής,πραγματοποιούν μια "μυσταγωγική" φιέστα κοντά στην πόλη μας,στην περιοχή των Θερμοπυλών, στο άγαλμα του Λεωνίδα. Η εκδήλωση τους αυτή, όπως και η αντίστοιχη των Ιμίων στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν εκδηλώσεις ορόσημο της οργάνωσης.
Παρ'όλα αυτά μετά από λίγη έρευνα ανακαλύπτει κανείς πώς αυτό το "έθιμο" το καθιέρωσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα. Ολο το θεατρικό σκηνικό, οι αρχαιοελληνικές στολές, η στρατιωτική στοίχιση των συμμετεχόντων, οι δάδες και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, είναι όλα ίδια και απαράλλακτα. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά ακόμη και οι συμβολισμοί πάντα θα παίζουν ένα ρόλο και θα έχουν και μία βαθύτερη ιστορική σημασία, ενδεχομένως.
Σαν γνήσιοι συνεχιστές των ναζιστικών μισανθρώπων, οι έλληνες νεοναζί (δεν μιλάμε μόνο για τους ντόπιους φασίστες, αλλά για την ηγεσία της ναζιστικής αυτής οργάνωσης), δίνουν το παρόν στο σημείο αυτό για να ξεράσουν φασιστικές και εθνικιστικές ρητορικές μίσους καθώς και θρασύδειλες απειλές απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο συγκέντρωσης των φασιστών, στα παλιά τουριστικά κτίρια του ΕΟΤ βρίσκεται το ΗΟΤ SPOT τις περιοχής, το οποίο στεγάζει αυτή τη στιγμή 300-400 πρόσφυγες, όλων των ηλικιών.
Πρίν λίγες μέρες(25/08) αναρτήθηκε στο επίσημο sitε τους, πώς το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 19.30, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα είναι και πάλι στις Θερμοπύλες. Σαν αναρχικοί/ες αρνούμαστε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μην αφήσουμε τούς πρόσφυγες μόνους απέναντι στις "φιέστες" των φασιστών, δίνοντας τον παρόν εκείνη τη μέρα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσσης, στο HOT SPOT.
Ετσι,καλούμε όποιον/α αλληλέγγυο/α να μας υποστηρίξει με την παρουσία του/της.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας

gorgexopotamos@espiv.nexet

πηγή: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-Lamia-Anarchists-1005079869525251/