Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00

Ανοιχτή σύσκεψη µαθητών και εκπαιδευτικών 18 Μάρτη



Ανοιχτή σύσκεψη µαθητών και εκπαιδευτικών
"18 Μάρτη, διεθνή κινητοποίηση κατα του φασισµού και του ρατσισµού"

Σάββατο 10 Δεκέµβρη 6µµ,
Αιθουσα ΚΕΕΡΦΑ , Αιόλου 47, 5ος.
Μετρό Μοναστηράκι

Στις 18 Μάρτη, πάµε για ένα διεθνή αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό ξεσηκωµό!
Σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερµανία, Ισπανία, Βρετανία, Ιρλανδία, ∆ανία, Ολλανδία, Τουρκία, Ελβετία, Κύπρο.
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο, Ξάνθη, οργανώνουµε διαδηλώσεις για να βροντοφωνάξουµε:

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούµενοι!
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Αφήστε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους να ζήσουν και να σπουδάσουν µαζί µας, µέσα στις πόλεις!
Στείλτε στη φυλακή τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής!
Ελάτε να οργανώσουµε µαζί την διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη στα σχολεία!

'Ολοι και όλες εµείς που δίνουµε τη µάχη για να σώσουµε τα σχολεία µας από τις περικοπές, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για να έχουν τα παιδιά των προσφύγων ισότιµη και πλήρη ένταξη στο δηµόσιο σχολείο, χαρήκαµε από την ήττα του φασίστα υποψήφιου στην Αυστρία. Συνεχίζουµε για να τους κλείσουµε το δρόµο παντού, για να τσακίσουµε τις πολιτικές του ρατσιµού και των µνηµονίων των κυβερνήσεων που τους στρώνουν το δρόµο.

Όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, των µνηµονίων, της διάλυσης της Παιδείας και της Υγείας, οι µετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των επιθέσεων. Πόσο µάλλον τα τελευταία δύο χρόνια, µε την κλιµάκωση του πολέµου στη Μέση Ανατολή και τον εξαναγκασµό εκατοµµυρίων ανθρώπων στην προσφυγιά.

Όλες οι κυβερνήσεις, οι προηγούµενες αλλά και η τωρινή προσπαθούν να στρέψουν την οργή µας προς τα εκεί. Να µας πείσουν ότι δε φταίνε αυτοί και οι τραπεζίτες που χάνονται δουλειές, που µας κλείνουν τα σχολεία, που δεν έχουµε καθηγητές. Όλα αυτά συµβαίνουν τάχα γιατί "γίναµε πολλοί και δε φτάνουν για όλους". Πρόκειται για χυδαία ψέµατα! Σε όλο τον κόσµο, τα αγαθά που παράγονται φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Αυτό που µαυρίζει τη ζωή και το µέλλον για τηνεολαία,τους εργαζόµενους, τους µετανάστες είναι πως µιά χούφτα ζάµπλουτων αποφασίζουν για το πως όλα αυτά τα αγαθά θα κατανεµηθούν, µε βάση το κέρδος των λίγων.

Ας σκεφτούµε απλά πώς θα µπορούσαµε να χωρέσουµε ακόµη περισσότεροι αν προσλαµβάνονταν οι χιλιάδες άνεργοι καθηγητές, αν αξιοποιόντουσαν τα εκατοντάδες άδεια κτίρια στις γειτονιές µας κλπ.

Πέρα από την σκληρή καθηµερινότητα που βιώνουν πρόσφυγες και µετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί µόνο κέντρα φιλοξενίας δε µπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη Μαλακάσα, τη Μόρια της Μυτιλήνης και όλα τα υπόλοιπα σηµεία όπου µανάδες µε παιδιά, γέροι µένουν σε σκηνές µέσα στο χιονιά και πολλοί από αυτούς καταλήγουν να πεθαίνουν, υπάρχει και ο κίνδυνος της φασιστικής απειλής.

Αυτό το κίνηµα έχει πετύχει νίκες. Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκµάν, εκείνοι που επιτέθηκαν κατα των συνδικαλιστών στο Πέραµα και των Αιγύπτιων αλιεργατων κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου ως εγκληµατική οργάνωση. ∆εν θα τεους επιτρέψουµε να παριστάνουν τους "αγαναχτισµένους" κατοίκους και γονείς, τους ξέρουµε καλά!

Αυτή τη φωνή χρειάζεται να δυναµώσουµε οργανώνοντας µεγάλες καµπάνιες µέσα σε κάθε σχολείο για να κλιµακώσουµε πληµµυρίζοντας τους δρόµους σε κάθε πόλη στις 18 Μάρτη.

Η νεολαία έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως είναι στην πρώτη γραµµή ενάντια σε κάθε ρατσιστική εκστρατεία, στο σεξισµό και στους φασίστες. Τώρα περισσότερο από ποτέ έχουµε να χτίσουµε αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές οµάδες µέσα σε κάθε σχολείο και να επιβάλλουµε Σύνορα και σχολεία ανοιχτά για όλους! Να διεκδικήσουµε να µπουν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία µας, όχι ο απειροελάχιστος αριθµός που αποδεχόταν ο Φίλης και ο νέος υπουργός Παιδείας δεν µας έχει πει καν τι σχεδιάζει να κάνει, αλλά όλα. Στα πρωινά τµήµατα µαζί µας. Ζητάµε την ισότιµη ένταξη στο δηµίσιο σχολειο όλων των προσφυγόπουλων!

Οργανώνοντας τα ενδιάµεσα βήµατα, κατεβαίνοντας στην πανεργατική απεργία στις 8 ∆εκέµβρη στο Μουσείο στις 10πµ, οργανώνοντας µέρες δράσεις στα σχολεία µας, διαδηλώνοντας στις 21 Γενάρη τη µέρα που το αντιρατσιστικό κίνηµα στην Αµερική διαδηλώνει ενάντια στην ορκοµωσία του Τραµπ, να ξεσηκώσουµε τους συµµαθητές και τους καθηγητές µας σε ένα κίνηµα που µπορεί να τσακίσει το ρατσισµό και τη φασιστική απειλή.

Ωρα να οργανωθούµε, να συσπειρωθούµε, να παλεψουµε για να νικήσουµε!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/21...