Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 13.30

3η αγωνιστική Α' ομίλου Antifa League

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έφυγαν από τις χώρες τους ρημαγμένοι από τους πολέμους, τη φτώχεια και τα αυταρχικά καθεστώτα. Τους επιβλήθηκε να αφήσουν τον τόπο τους από τις πολεμικές μηχανές των ισχυρών του πλανήτη, που πλουτίζουν και ισχυροποιούνται. Κάποιες φορές μπορεί απλώς να είναι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν ένα άλλο μέρος πάνω στη γη για να μπορούν να ανασάνουν. Σύνορα και φράχτες υψώνονται μπροστά τους κάθε φορά που προσπαθούν να ξεφύγουν. Όταν τα καταφέρνουν να ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο κι αν δεν εχουν πνιγεί, στην ουσία δολοφονηθεί, τότε έχουν να αντιμετωπίσουν την περιθωριοποίηση, την ανέχεια, τους φασίστες και τον εγκλεισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι είδος σύγχρονης κοινωνικής φυλακής, αφού ολόκληρη η υπόσταση τους είναι υπό την επίβλεψη της αστυνομίας ή και του στρατού. Δίχως κανένα ουσιαστικό δικαίωμα ύπαρξης. Χωρίς χαρτιά, χωρίς στέγη, χωρίς δουλειά, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, χωρίς ζωή.

Η επιβίωση τους εξαρτάται από τις μ.κ.ο που εμφανίζονται ως κάτι σπουδαίο και χρηματοδοτούνται με πολλά χρήματα για να διαχειριστούν «το προσφυγικό», ενώ στην ουσία η διαχείριση αυτή απλώς διαιωνίζει την κατάσταση εγκλεισμού. Τα χρήματα δε δίνονται στους πρόσφυγες αλλά σε μία δομή, να τους κρατά απλώς ζωντανούς. Είναι αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό ώστε η απομόνωση και η περιθωριοποίηση να είναι επιτυχείς.

Εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε αυτοί, κι αυτοί εμείς, διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός που προσπαθεί να μας επιβληθεί. Ο λόγος που το σύστημα θέλει να μας κρατά διασπασμένους είναι για να διαφυλάξει πως δεν θα αγωνιστούμε ενωμένοι απέναντι του. Η εκτόνωση της οργής μας δεν θέλουν να στραφεί απέναντι τους, αλλά να αποσυμπιέζεται μεταξύ μας.

Στη πραγματικότητα, ο μόνος διαχωρισμός που υπάρχει και πρέπει να αγωνιστούμε να αλλάξουμε όλοι εμείς οι καταπιεσμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, είναι ταξικός και κοινωνικός. Οι έχοντες μας κυβερνούν και καθορίζουν πώς θα ζήσουμε και πως θα πεθάνουμε, με τη βοήθεια των μισθοφόρων τους. Στις πλάτες μας πλουτίζουν διότι χωρίς εμάς «η μηχανή» δε λειτουργεί. Όμως εμείς είμαστε οι πολλοί κι αν οργανωθούμε συλλογικά και μαχητικά έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Ως Γ.Α., ομάδα του Antifa League Athens, επιλέγουμε «να ανοίξουμε» τις πόρτες του σύγχρονου στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Ραφήνα. Συγχωνευόμαστε με τους πρόσφυγες, παίζουμε μαζί, τρώμε μαζί, στεκόμαστε ο/η ένας/μία πλάι στον/ην άλλο/η, ως ίσοι προς ίσους. Συνεχίζουμε να οικειοποιούμαστε τις γειτονιές μας, να δείχνουμε αλληλεγγύη στους δρόμους, να προωθούμε την αυτο-οργάνωση, τις αδιαμεσολάβητες σχέσεις.

Κοινοί αγώνες προσφύγων, ντόπιων, μεταναστών

Νο Borders, No states

Πατρίδα μας η γη

Αλληλεγγύη κι αγώνας στους δρόμους και τις γειτονιές

antifaleague.espivblogs.net

πηγή : http://antifaleague.espivblogs.net/2016/12/06/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-3%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%ce%bd/