Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00

Παρέμβαση στη ΔΕΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Κάλεσμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ για παρεμβάσεις στα υποκαταστήματα ΔΕΗ την Τρίτη 27/12
1) Στη ΔΕΗ κέντρου (ΧΑΝΘ) στις 9:30 π.μ.
2) Στη ΔΕΗ Παπαναστασίου στις 12:00
για το ζήτημα των διακοπών ρεύματος στα σπίτια μας και των διακανονισμών των ανεξόφλητων λογαριασμών σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ :
ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
..Διεκδικούμε τη ζωή μας με όπλο μας την έμπρακτη αλληλεγγύη..
Αυξήσεις στα τιμολόγια, επιβολές νέων φόρων και η λίστα οφειλών προς τη ΔΕΗ συνεχώς μεγαλώνει, αφήνοντας πίσω της χρεωμένα νοικοκυριά και σπίτια χωρίς ρεύμα, ως κομμάτι μιας συνολικότερης επίθεσης και προσπάθειας υποτίμησης της ζωής μας που βιώνουμε τα τελευταία έξι χρόνια. Σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα για επανασυνδέσεις, όπως καθημερινό φαινόμενο είναι οι ατέλειωτες ουρές στο λογιστήριο της ΔΕΗ, όπου συμπολίτες μας προσέρχονται ''εκλιπαρώντας'' για διακανονισμό στους λογαριασμούς τους.
Παρατηρώντας τις εξελίξεις τα τελευταία έξι χρόνια εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται πως το σύστημα δεν έχει όρια στις επιδιώξεις του. Βιώνουμε καθημερινά με τραυματικό τρόπο την ανελέητη και ολομέτωπη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο όλων μας, με στόχο την πλήρη συντριβή και υποδούλωσή μας. Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε, ότι όσο η επίθεση αυτή συνεχίζεται και επιτείνεται αμείωτη, τόσο πιο πολλοί συνάνθρωποί μας θα αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ''έναντι'' τμήμα από τον λογαριασμό ή τη δόση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στη ΔΕΗ. Και πολύ περισσότερο βέβαια όλοι όσοι είναι ήδη άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι και όσοι καθημερινά περνούν το κατώφλι και εντάσσονται στους αδυσώπητους καταλόγους της ανεργίας και της φτώχειας.
Γνωρίζουμε καλά ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ύστερα από την τεράστια κοινωνική πίεση που δέχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από το κίνημα των συνελεύσεων γειτονιάς και των επιτροπών κατοίκων (σε όλη σχεδόν τη χώρα) και δήθεν δείχνοντας την αλληλεγγύη της στους δοκιμαζόμενους πολίτες, αποδέχθηκε το καθεστώς του διακανονισμού πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των λογαριασμών σε δόσεις. Μόνο που οι δόσεις αυτές όπως και οι προϋποθέσεις τήρησης του διακανονισμού ρύθμισης, γίνονται πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά κριτήρια της ΔΕΗ που βέβαια ποτέ δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές άθλιες οικονομικές δυνατότητες των συνανθρώπων μας.
Έτσι όσοι συμπολίτες μας, αιτήθηκαν διακανονισμό τους χρέους τους στη ΔΕΗ, από την απάντηση που πήραν σχετικά με τον αριθμό και το ύψος του ποσού των δόσεων καθώς και των απαράβατων προϋποθέσεων που πρέπει «ευλαβικά» να τηρούνται καθ' όλο το χρονικό διάστημα της ρύθμισης (να μην υπάρχουν ανεξόφλητοι τρέχοντες λογαριασμοί και να μην υπάρχει κάθε χρονιά πάνω από μία απλήρωτη μηνιαία δόση του διακανονισμού ρύθμισης). Καθώς και με το πώς η ΔΕΗ κατηγοριοποιεί τους «πελάτες» της βάσει του βαθμού συνέπειάς τους σε πληρωμές και διακανονισμούς, όπως και με το τι προβλέπεται για τους διακανονι-σμούς των «πελατών» που αναγκάσθηκαν να επανασύνδεσουν το ρεύμα στα σπίτια τους, μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησής τους λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ (έχουν δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 36 δόσεων, εφόσον δεν έχουν παραβιάσει το μετρητή τους - οφείλουν να καταβάλουν άμεσα το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις, εφόσον έχουν παραβιάσει το μετρητή τους!!! αλήθεια τι άραγε εννοεί η ΔΕΗ με τη φράση «έχουν παραβιάσει το μετρητή τους»?) είδαν πως πραγματικά η ΔΕΗ αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη, πράγμα βέβαια που νιώθουν με εντελώς βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο και όσοι καθημερινά γυρνούν τον διακόπτη και διαπιστώνουν ότι ήρθε και η δική τους η σειρά να τους κόψουν το ρεύμα και να γυρίσουν την οικογενειακή τους καθημερινότητα 60 χρόνια πίσω.
Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας έχουμε εμπλακεί σε πολλές επανασυνδέ-σεις ρεύματος, έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους από τη γειτονιά που βρέθηκαν σε ανάγκη λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και απευθύνθηκαν στη συνέλευσή μας, τις περισσότερες φορές μέσω του τηλεφώνου επικοινωνίας μας. Αυτούς τους ανθρώπους τους στηρίξαμε μέσα από μία διαδικασία συνδιαμόρφωσης δυναμικών παρεμβάσεων στη ΔΕΗ. Πιστεύουμε ότι ξεφεύγοντας από ατομικιστικές νοοτροπίες - του παθητικού τηλεθεατή, του επαναπαυμένου ψηφοφόρου, του ανθρώπου που περιμένει κάποιος άλλος να του λύσει για λογαριασμό του τα προβλήματά του - και με όπλο μας τις ουσιαστικές σχέσεις και πράξεις αλληλεγγύης, όλα είναι δυνατά.
Επιδιώκουμε με αυτή την κίνηση, αφενός, να στηρίξουμε όλους/ες αυτούς/ες που χρειάστηκαν και θα χρειαστούν να καταφύγουν στις επανασυνδέσεις ρεύματος. Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και έχοντας αυτές τις εμπειρίες αγώνα από το παρελθόν, η ανάγκη για την συλλογική διεκδίκηση όσων μας ανήκουν είναι πιο άμεση από ποτέ. Στόχος πρέπει να είναι όχι μόνο η αποκατάσταση των κομμένων ρευμάτων, ή οι διακανονισμοί των λογαριασμών, όχι βάσει των τιμολογίων (κοινωνικών ή μη) και των προγραμμάτων ρυθμίσεων της ΔΕΗ, αλλά με κριτήριο της δυνατότητες του καθένα και της καθεμιάς μας., Η αναβάθμιση του ίδιου του αγώνα και του κινήματος, είναι ο μοναδικός δρόμος για να επιλύσουμε όλοι μαζί τα οξυμένα προβλήματα της επιβίωσης και της κοινωνικής μας αναπαραγωγής (κομμένα ρεύματα-νερά, φτώχεια, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ), και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι, η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και η πάλη-διεκδίκηση των αιτημάτων μας στο δρόμο με τους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες!
Είναι σημαντικό να μην είναι κανένας μόνος του, να ξεπεράσουμε το εγώ μας και τη ντροπή που μας ωθεί στον ατομικισμό. Το να μην έχει κάποιος να πληρώσει τους λογαριασμούς, δεν είναι ντροπή αλλά φυσικό επακόλουθο. Το να έχει πάλι κάποιος να πληρώσει προς το παρόν, δε σημαίνει ότι θα 'χει για πάντα. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που μας κάνει πιο δυνατούς. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας!
Με αυτό το πνεύμα και αυτό το πλαίσιο, αντιστεκόμαστε στη πράξη, με τη δράση μας, στην επίθεση για παραπέρα υποβάθμιση των βασικών μας βιοτικών αναγκών και της ποιότητας της ζωής μας, στεκόμαστε δίπλα στους γείτονές μας και παρεμβαί-νουμε στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου τη Παρασκευή 2/12 και ώρα 11:00 πμ. Απαιτώντας :
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Αντίσταση, οργάνωση, αγώνας, αλληλεγγύη.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας
Κάθε Πέμπτη στις 19:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα,
Σινιόσογλου 22, Κ. Τούμπα

πηγή : https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-457984391057553/