Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα

Tα σχολεία μας μια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα! Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τα σχολεία υποδοχής στις 13.00

Tα σχολεία μας μια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα! Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τα σχολεία υποδοχής στις 13.00.

Για να διευκολυνθούν οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι να συμμετέχουν, κηρύσσουμε από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και για ΟΣΕΣ μέρες χρειάζεται η παρουσία και η στήριξή μας δίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας (στις δύο τελευταίες ώρες) για το πρωινό πρόγραμμα, και τρίωρη διευκολυντική για το απογευματινό, από το διδακτικό ωράριο του καθενός συναδέλφου.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/ra...


1 2 3 4 5

Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα - Εκδίωξη των φασιστών από τα σχολεία

Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζοντας μεγάλη πολιτική αδυναμία και αδυνατώντας να εμφανιστεί στην πολιτική επιφάνεια, προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να δημιουργήσει ρατσιστικό και ξενοφοβικό κλίμα μέσα από την παρέμβαση τους στα σχολεία. Η εμφάνιση του Λαγού με τα τάγματα εφόδου στο Πέραμα και η απόπειρα των φασιστών μέσα σε άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με την προβιά των "αγανακτισμένων γονιών" πρέπει να απαντηθούν με την αποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία και ταυτόχρονα με την απομόνωση και την εκδίωξη των φασιστών από αυτά.

Ο φασίστας είτε γονιός είτε άτεκνος παραμένει το ίδιο επικίνδυνος.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα:
-Τετάρτη, 01/02, 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου στη 13.00
-Πέμπτη, 02/02 Δημοτικό Σχολείο Ν.Ικονίου στη 13.00

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/01/31/υπ...


1 2 3 4 5

Υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στην Κοκκινιά

Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σχιστό

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 'Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ', ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ 'ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ', ΝΙΚΑΙΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σχιστό.

Το Υπουργείο Παιδείας για πάνω από 5 μήνες στερεί την εκπαίδευση από εκατοντάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα Σχιστό και Σκαραμαγκά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο να λειτουργούν τμήματα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα -θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου- εκτός των διδακτικών ωραρίων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους μαθητές μας. Διαδικασία που απομονώνει τα παιδιά αυτά, στερώντας την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η απομόνωση των μαθητών αυτών προκαλείται από, αλλά και προκαλεί, ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά στους μαθητές μας, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού.

Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα.

Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη. Είναι η μοναδική ευκαιρία για κατανόηση, επικοινωνία, σύμπλευση, σε μια κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας, δάσκαλοι, γονείς μαθητές.

Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης.

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ /ΤΟΥΣ ΝΕΕΣ/ ΝΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

15ο Δημ Σχ. Νίκαιας, Ακροπόλεως 77, Νίκαια, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

5ο Κερατσινίου, Ταϋγέτου 8, Κερατσίνι, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Δημ Σχ Ν Ικονίου, Νίκης 61, Πέραμα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Για να διευκολυνθούν οι συναδέλφισσες κι οι συνάδελφοι εκπκοι να συμμετέχουν, κηρύσσουμε την επόμενη βδομάδα, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στάσεις εργασίας - δίωρη διευκολυντική στο πρωινό πρόγραμμα, και τρίωρη διευκολυντική στο απογευματινό- για ΟΣΕΣ ημέρες χρειάζεται η παρουσία μας και η στήριξή μας.

Συγκέντρωση στα σχολεία στις 13.00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΥΕΠ:

15ο Νίκαιας, 5ο Κερατσινίου, Δημ. Σχ. Ν. Ικονίου

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/01/blog-post...


1 2 3 4 5

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς για την πόλη της Νίκαιας. Εκατοντάδες Δάσκαλοι, Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι του δήμου, άνεργοι και συνταξιούχοι υποδεχτήκαμε τα προσφυγόπουλα στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Η πιο συγκινητική στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν από το χέρι τα προσφυγόπουλα και τα συνόδεψαν μέχρι την είσοδο του σχολείου.
Στείλαμε το μήνυμα ότι στην προσφυγομάνα Κοκκινιά οι πρόσφυγες έχουν θέση και στις καρδιές μας και στα σχολεία μας και στις πόλεις μας. Τους απλώνουμε το χέρι και συνεχίζουμε για να κερδίσουμε την ισότιμη ένταξή τους στο πρωινό σχολείο και τη φιλοξενία τους σε αξιοπρεπείς δημόσιες δομές.

Σήμερα η αντιφασιστική Νίκαια έστειλε το μήνυμα ότι στην πόλη που έδρασε ο πιο δολοφονικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, δεν περνά πλέον ο φασισμός αλλά νικά η αλληλεγγύη και η ενότητα ντόπιων και μεταναστών.


Συνεχίζουμε!!! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις υποδοχής των προσφυγόπουλων την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στο 5ο Δημοτικό Κερατσινίου και την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στο Δημοτικό Ν. Ικονίου στο Πέραμα. Και στις 18 Μαρτη μαζί με το πανευρωπαικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ετοιμαζόμαστε να πλημμυρίσουμε την Ομόνοια στις 3μμ σε ένα συλλαλητήριο που θα το πει δυνατά και καθαρα: Ανοίξτε τα σύνορα, ανοίξτε τις πόλεις, κλείστε τα στρατόπεδα, στη φυλακή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ενωμένοι Θα νικήσουμε!!!!

Ανταρσία στην Κοκκινιά

πηγή : http://antarsiakokkinia.blogspot.gr/2017/01/blog-post_6.html


1 2 3 4 5

Όλοι αύριο 2/2 για την υποδοχή των Προσφυγόπουλων στο Πέραμα

Από προχθές Τρίτη 31/1 τα προσφυγόπουλα μπαίνουν στις τάξεις των Σχολείων του ευρύτερου Πειραιά. Η παρουσία γονιών, εκπαιδευτικών, αυτοδιοικητικών, νεολαίων εκεί την πρώτη μέρα δημιούργησε τη συγκινητική γιορτή υποδοχής που όλοι και όλες είδαμε.

Η συνέχιση της παρουσίας μας είναι επιβεβλημένη, ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και να δώσουμε μήνυμα αλληλεγγύης και αντιρατσισμού.

Ειδικά αύριο Πέμπτη 2/2, ώρα 13.00 (Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου). Οδός Νίκης 61 και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Σας περιμένουμε όλους !

Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά