Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

Δίκη αντιφασίστα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ [ΓΙΑΝΝΕΝΑ]

Την Πέμπτη στις 2 Φεβρουαρίου δικάζεται στην Άρτα σύντροφος αντιφασίστας που έχει μηνυθεί από νεοναζί της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω αγωνιστής, όντας στοχοποιημένος από καιρό από τα φασισταριά της Άρτας, δέχθηκε το 2012 θρασύδειλη επίθεση και στη συνέχεια μήνυση, πρακτική ιδιαιτέρως γνωστή μεταξύ των παρακρατικών κύκλων.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί πάμπολλες επιθέσεις παρακρατικών ταγμάτων εφόδου σε αγωνιστές/ριες, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους και τρανς άτομα και γενικά σε οποιοδήποτε άτομο δεν πληροί τα χαρακτηριστικά του φασιστικού τους ιδεώδους. Όλα τα περιστατικά έχουν γίνει σε συνεργασία ή με την ανοχή του ελληνικού κράτους και αυτό αποδεικνύει και τη χρησιμότητά τους για τη διατήρηση « της τάξης και της ασφάλειας ». Στον αντίποδα, καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών δέχονται επίθεση ή κλείνουν κατ' εντολή της πολιτικής και θρησκευτικής ελίτ, άνθρωποι δολοφονούνται, φυλακίζονται ή βασανίζονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κοινωνικά κινήματα συγχέονται από την εξουσία και τα Μ.Μ.Ε με τα φασιστικά εγκλήματα.

Παρά την προσπάθεια, όμως που κάνανε και στην Άρτα οι νεοναζί δολοφόνοι να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους, εν τέλει αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Ήπειρος είναι εχθρικό μέρος για τέτοιου είδους υποκείμενα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ενώ κάθε προσπάθειά τους αντιμετωπίζεται αμέσως από τα αυτόματα αντιφασιστικά αντανακλαστικά που έχουν αναπτυχθεί χρόνια τώρα σε κάθε πόλη και χωριό της Ηπείρου. Είναι χρέος κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου να βάλει το λιθαράκι του για την εξάλειψη της φασιστικής απειλής και γίνεται πιο ξεκάθαρο πλέον από ποτέ ( και με αφορμή την περίφημη δίκη των ηγετικών στελεχών της Χ.Α ), ότι ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο, στις συνειδήσεις και από την οργανωμένη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος κι όχι από το πολιτικό σύστημα που χρόνια τώρα τον εξέθρεφε. Γι αυτό, λοιπόν κι εμείς καλούμε στα δικαστήρια της Άρτας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί, για να στηρίξουμε τον διωκόμενο αντιφασίστα και να θωρακίσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 2-2-2017 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Ε.Κ.Χ ΑΛΙΜΟΥΡΑ - ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1568833/