Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στις 13.00

Υποδοχή προσφυγόπουλων στο σχολείο

2 καλέσματα : 1 2

Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολείαΑνοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες

Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2

Χαϊδάρι
5ο Δημοτικό σχολείο (Δόξης και Πάρνηθος), 1μμ
9ο Δημοτικό σχολείο (Κολοκοτρώνη 38), 3μμ


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2

Αιγάλεω
3ο και 10ο Δημοτικό σχολείο (Ιερολοχιτών 1), 1μμ

Περιστέρι
8ο Γυμνάσιο (Μιχαλακοπούλου και Ξενίας), 1μμ

ΤΡΙΤΗ 21/2

Περιστέρι
13ο και 33ο Δημοτικό σχολείο (Πρέσπας και Πελοπίδου), 1μμ

Χαϊδάρι
4ο Γυμνάσιο (Πλουμπίδη 24), 1μμ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά

Δευτέρα 20/2, 1μμ, στο 8ο Γυμνάσιο (Μιχαλακοπούλου & Αριστάρχου)

Τρίτη 21/2, 1μμ, στα 13/33 Δημοτικά (Πρέσπας & Πελοπίδα)

Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σκαραμαγκά

Το Υπουργείο Παιδείας για πάνω από 6 μήνες στερεί την εκπαίδευση από εκατοντάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα Σχιστού και Σκαραμαγκά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο να λειτουργούν τμήματα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα -θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου- εκτός των διδακτικών ωραρίων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους μαθητές μας. Διαδικασία που απομονώνει τα παιδιά αυτά, στερώντας την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η απομόνωση των μαθητών αυτών προκαλείται από, αλλά και προκαλεί, ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά στους μαθητές μας, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς, εργαζόμενοι και κάτοικοι του Περιστερίου, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού.

Αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα.

Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη. Είναι η μοναδική ευκαιρία για κατανόηση, επικοινωνία, σύμπλευση, σε μια κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία της πόλης μας.

Κάνουμε τα σχολεία μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης.

Παλεύουμε το Περιστέρι να γίνει μια πόλη ανοιχτή για τους πρόσφυγες, να φιλοξενηθούν σε δημόσια κτήρια μέσα στον ιστό της πόλης, να αγωνιστούμε μαζί τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...