Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 17.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χ.Α.

Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου¨, οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους.

Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πια πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του. Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές, είναι σεξιστές και θεωρούν πως η γυναίκα είναι κατώτερη βιολογικά και κοινωνικά, είναι αντισημίτες οπαδοί κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Συνδέονται με τις μικρομαφίες της παραοικονομίας. Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών κι εργατικών κινημάτων.

Έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα και συχνά με τις πλάτες των ρατσιστών μπάτσων έχουν δολοφονήσει αγωνιστές όπως ο Παύλος Φύσσας και μετανάστες όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν.

Η προσπάθειά τους να ανοίξουν γραφεία μίσους στα Χανιά θα μας βρει απέναντι.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για χρυσοπηγή (Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου ώρα 17:00

κατάληψη Rosa Nera

πηγή : http://rosanera.squat.gr/2017/03/23/αντιφασισ…


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Στις 25 Μάτρη θα γίνει, μετά από μήνες απουσίας, προσπάθεια από τα

φασιστικά σκουπίδια για άνοιγμα γραφείων σε νέα τοποθεσία αυτή τη φορά

εκτός κέντρου και δίπλα στους μπάτσους, αφού από την προηγούμενη

φασιστοφωλιά έφυγαν 'νύχτα'. Σε μια συγκηρία ιδανική για την εδραίωση ρατσιστικών/φασιστικών συμπεριφορών, με την αστική δημοκρατία να τις συντηρεί και να τις αναπαράγει και με το κοινωνικό σώμα να τις νομιμοποιεί, πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι διαλεκτικές μίσους, επιθέσεις και φιέστες θα συνεχίσουν να απαντώνται όπως έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στις πόλεις που προσπάθησαν τα ασπόνδυλα να βγουν από τις τρύπες τους. Εμείς από τη μεριά μας, δεν θα αναλωθούμε σε καταγγελίες και σε τσιτάτα, όπως συνηθίζουν οι επαγγελματίες αντιφασίστες, ως αναρχικοί-ες θεωρούμε ότι η προσπάθεια τους να εντρυφήσουν πάλι στο κοινωνικό πεδίο της πόλης συνοδεύεται από ένα και μόνο μήνυμα: φασίστες θα μας βρείτε μπροστά σας.

Μαχητικός αντιφασισμός πάντα και παντού

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για χρυσοπηγή

(Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου ώρα 17:00

Αντίφα χανιά

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μάρτιος 14h


1 2 3 4 5

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 25/3 και ώρα 5μ.μ. στη λεωφόρο Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή.

Με το προκλητικό τίτλο «Περιφερειακή Διοίκηση», που παραπέμπει στο Kommandantur (Κεντρική Διοίκηση) η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή τολμά να ανοίξει ξανά γραφεία στα Χανιά.

Τη στιγμή που στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύονται συνεχώς τα εγκλήματά τους, αλλά και ο οργανωμένος χαρακτήρας στον τρόπο τέλεσής τους, οι νεοναζί επιχειρούν να απλώσουν ξανά τη δράση τους στην πόλη.

Δεν πρόκειται για γραφεία ενός ακόμη πολιτικού κόμματος. Σε κάθε πόλη και γειτονιά όπου ανοίγουν παρόμοια γραφεία αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και των επιθέσεων ενάντια σε όσους διαφωνούν με τη ναζιστική τους ιδεολογία. Στο παρελθόν τα γραφεία που είχαν ανοίξει στο κέντρο της πόλης αποτέλεσαν ορμητήριο για τη συστηματική προσπάθεια που έκανε η Χρυσή Αυγή να στήσει τάγματα εφόδου και στα Χανιά. Δεν ξεχνάμε τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις σε μετανάστες, σε εργαζόμενους, σε αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, τη σωρεία δικών που έστησαν σε συνεργασία με την ασφάλεια εις βάρος όσων αγωνίζονταν ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο.

Προσπαθούν ανοίγοντας ξανά γραφεία να εκμεταλλευτούν το κλίμα οργής και απογοήτευσης που έχει διαμορφωθεί από τη συνέχιση των πολιτικών της άγριας λιτότητας των μνημονίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα της αξιολόγησης και των πλεονασμάτων ετοιμάζει νέες θυσίες για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις πολιτικές της Ευρώπης - φρούριο που έχει πλήρως υιοθετήσει και η ελληνική κυβέρνηση πνίγοντας πρόσφυγες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και κλείνοντας όσους διασώθηκαν μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - κολαστήρια καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου.

Η αντίσταση του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, οι μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές διαδηλώσεις τους έδιωξαν από το κέντρο της πόλης και τους ανάγκασαν να κλείσουν τα γραφεία τους στη Τζανακάκη. Τώρα επιχειρούν να τα ανοίξουν σε μια περιοχή απομακρυσμένη, όπου ζουν αρκετοί φτωχοί και μετανάστες, μακριά από την τουριστική βιτρίνα της πόλης και που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ελπίζουν έτσι ότι θα οργανώσουν το «έργο» τους απερίσπαστοι από το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι γελασμένοι.

Ο λαός στη Κρήτη και στα Χανιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα εγκλήματα των χιτλερικών ορδών που αποτελούν το ίνδαλμα και την ιδεολογική αναφορά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνά τις σφαγές στην Κάντανο, το Κοντομαρί, τ΄Ανώγεια και τη Βιάννου. Δεν ξεχνάμε το Ολοκαύτωμα και τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφόνησαν. Αυτοί που στις γιορτές τους χαιρετούν ναζιστικά κάτω από τη σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό και τραγουδούν τον ύμνο της χιτλερικής Γερμανίας παράλληλα με τον εθνικό ύμνο, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε από τα βίντεο που οι ίδιοι γυρνούσαν, δεν έχουν καμία θέση στα Χανιά. Η θέση τους είναι βαθιά στη φυλακή.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 25/3 και ώρα 5μ.μ. στη λεωφόρο Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5

Aντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά

Με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χ.Αυγής, οι μαφιόζοι ναζίδες προσπαθούν να ξαναβρούν τη θέση τους σε αυτή την πόλη, διαλέγοντας στρατηγικά την εθνικοπατριωτική φιέστα της 25ης Μαρτίου για την επανεμφάνιση τους.Η επιλογή της θέσης των γραφείων δεν είναι τυχαία αφού αυτή τη φορά βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στους προστάτες τους στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.
Είναι καθήκον μας να δώσουμε αυτό που αρμόζει στη σπορά των νικημένων του 1945.
Στους εθνικιστές,στους εθνικοσοσιαλιστές,στους φασίστες.

Αντιφασιστική συγκέντρωση
στη Λ.Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή(Καλυκάς)
Σάββατο 25 Μάρτη στις 17:00

Συλλογικότητα Αzadi

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571045/


1 2 3 4 5

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια περίοδο που το φόντο της κρίσης και η άνοδος της ακροδεξιάς έχει παγιωθεί σε όλη την Ευρώπη, στην πόλη μας η Χρυσή Αυγή του ακραίου εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, ανοίγει ξανά πολιτικά γραφεία. Η εγκληματική, νεοναζιστική οργάνωση είναι αυτή που διέπραξε σειρά δολοφονικών επιθέσεων, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λούκμαν, τις επιθέσεις στο Πέραμα στα μέλη του ΚΚΕ και τους Αιγυπτίους αλιεργάτες, ευθύνεται για επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Βέβαια πάντα με την ανοχή της αστυνομίας και του κράτους. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας, ότι ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός. Από τη μεριά μας , δεν ανεχόμαστε τους νοσταλγούς του φασισμού να παραποιούν την ιστορική αλήθεια, δε θέλουμε να ξαναζήσουμε άλλη Βιάννο κι Ανώγεια, δεν ανεχόμαστε τα πισώπλατα μαχαιρώματα σε μετανάστες και αγωνιστές, δεν αντέχουμε την απανθρωπιά και το μίσος των φασιστών. Θα μας βρουν απέναντί τους να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ελευθερία για όλους. Νοσοκομεία, σχολεία, στέγη για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο, μετανάστη, πρόσφυγα. Είναι πλέον ευθύνη του καθενός μας, να μη διευκολύνουμε το ναζιστικό μόρφωμα να χύνει το φασιστικό και απροκάλυπτα ρατσιστικό του δηλητήριο.

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για Χρυσοπηγή (Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου ώρα 17:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

--

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekexichania@exgmail.coexm

Web: www.stekichania.gr