Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 19.00

Λαϊκή συνέλευση

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τετάρτη 29/3 στις 19.00

3ο Γυμνάσιο

Σ.Καράγιωργα & Δερβενακίων

Η έλλειψη δημόσιων χώρων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της Αγίας Παρασκευής. Η διεκδίκηση τους σκοντάφτει πάνω στα συμφέροντα επιχειρηματιών και πολιτικών που επιζητούν την άνευ όρων εμπορευματοποίησή τους. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και στην περιοχή του Κοντόπευκου.

Όπως όμως καταδείχτηκε από την πρόσφατη συζήτηση σχετικά με την ανάκληση της άδειας του ντα βίντσι, αυτό που λείπει από την πόλη μας δεν είναι περισσότερα εστιατόρια και καφέ αλλά ελεύθεροι χώροι . Χώροι ανοιχτοί και προσβάσιμοι σε όλους που θα αποτελούν πεδία συλλογικοποίησης και παραγωγής πολιτισμού από τα κάτω. Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται η διαρκής και συνεπής κινητοποίηση των κατοίκων.

Καλούμε λοιπόν όλες και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ύπαρξη ελεύθερων χώρων στην πόλη μας σε ανοιχτή συνέλευση- συζήτηση την Τετάρτη 29/3 στις 19.00 στο 3ο γυμνάσιο στην οδό Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα . Να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταστρώσουμε σχέδια σχετικά

- με μια άλλη αξιοποίηση και διαχείριση των υπαρχόντων και των υπό διεκδίκηση χώρων στην Αγία Παρασκευή ( κτήμα Σιστοβάρη, βίλα Ιόλα, Υπουργείο Γεωργίας κλπ).

- με την αναγκαιότητα ύπαρξης στη γειτονιά του Κοντόπευκου ενός πολυχώρου συλλογικοποίησης, έκφρασης και πολιτισμού χωρίς αντίτιμο και εμπορική εκμετάλλευση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/2017/03/293-1900-3.html