Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις 11.00

Συνέντευξη Τύπου

Όχι στη βίαιη μετακίνηση των προσφύγων του ελληνικού. Συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ και των προσφύγων. Δευτέρα 3 Απρίλη, 11πμ στο χώρο των αφίξεων.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΚΙΝHΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ

Όλη την περασμένη εβδομάδα μεθοδεύεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εκκένωση του στρατοπέδου του Ελληνικού. Με την αποχώρηση των ΜΚΟ από τον χώρο, οργανώνεται μετακίνηση των προσφύγων σε στρατόπεδο έξω από τη Θήβα. Σε χειρότερες συνθήκες, έξω από το αστικό ιστό.


Οι πρόσφυγες έχουν αρνηθεί να μεταφερθούν στο στρατόπεδο της Θήβας. Στη συνέντευξη θα δοθούν στοιχεία για το συγκεκριμένο στρατόπεδο.


Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έχουν κινητοποιηθεί ξανά και ξανά διεκδικώντας ανθρώπινη μεταχείριση, να μπουν σε σπίτια στις πόλεις, να έχουν σχολεία για τα παιδιά και περίθαλψη για όλους. Οργανώθηκαν και διαδήλωσαν μαζικά στις 18 Μάρτη στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με χιλιάδες ντόπιους, εργαζόμενους και νεολαίους διεκδικώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες. Το αντιρατσιστικό κίνημα της περιοχής έχει βρεθεί στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα εργατικά σωματεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες και τους αγωνιστές της ευρύτερης περιοχής να κινητοποιηθούμε από κοινού μη επιτρέποντας τη βίαιη και χωρίς τη θέληση των ίδιων των προσφύγων μετακίνησή τους.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/fr...