Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 15.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Πλατεία Κοραή Τετάρτη 26 Απρίλη 3μμ

Έξω οι νεοναζί από τον Πειραιά

Στέγη - παιδεία - δικαιώματα: ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες

Μπλόκο στις φασιστοσυνάξεις - οι ναζί στη φυλακή

Παίρνοντας θάρρος από την εκλογική καταγραφή των ομογάλακτών τους Γάλλων φασιστών της Λεπέν, οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τα τάγματα εφόδου φορώντας ξανά το μανδύα του «αγανακτισμένου πολίτη¨. Η ρατσιστική φασιστοσύναξη που ετοιμαζουν αυριο εναντιων των προσφύγων είναι πρόκληση για όλο τον κόσμο του πειραιά που έχει σταθεί ξανα και ξανα στο πλευρό των προσφύγων. Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και το τσάκισμα της ναζιστικής συμμορίας είναι όρος απαράβατος για να μπορέσουμε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στον πραγματικό εχθρό: την ΕΕ, τους τραπεζίτες, τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Διεκδικούμε ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες, δημόσιες δομές και προσλήψεις για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών, στέγασης, τροφής, παιδείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υποστήριξης, Η κυβέρνηση πρέπει τωρα να αναλάβει τις ανάγκες των προσφύγνω και όχι οι ΜΚΟ .

Να ανοίξουμε τις πόλεις για τους πρόσφυγες.

Καμία ρατσιστική σύναξη μίσους στην πλατεία Κοραή

- Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά

- Οι πρόσφυγες στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα είναι καλοδεχούμενοι.

Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις την αριστερά τα συνδικάτα να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στον Πειραιά, Πλατεία Κοραή, Τετάρτη 26 Απριλίου στις 3μμ

Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο Δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες.

Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων. Παρ'όλες τις κερδοσκοπικές τακτικές της ελεύθερης αγοράς γύρω από τις ΜΚΟ δε θα επιτρέψουμε την ακροδεξιά ακύρωσή τους αλλά θα ενισχύσουμε τις κατευθύνσεις αλληλεγγύης και προστασίας των προσφύγων.

Με οδηγό τις αντιφασιστικές νίκες του τελευταίου διαστήματος και επενδύοντας στην ευνοϊκή πολιτική περίοδο που παρουσιάζεται για τον ταξικό στρατόπεδο μας, επιβάλλεται να σταθούμε εμπόδιο στην προσπάθεια ανασύνταξης των σκυλιών των αφεντικών. Είναι χρέος του αντιφασιστικού ταξικού κινήματος να μην επιτρέψει στους φασίστες, ούτε αύριο στον Πειραιά, να καλλιεργήσουν το μίσος μεταξύ των φτωχών. Η τρομοκρατία που θα διεκδικήσουν να σπείρουν στις γειτονιές θα πέσει στο κενό και το πρόταγμα της ''αλληλεγγύης στους πρόσφυγες'' θα κυριαρχήσει.

Με έναυσμα την αποφασιστικότητα μας και εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή πολιτική περίοδο που παρουσιάζεται μπροστά μας θα τσακίσουμε τα τσιράκια των αφεντικών, θα φτάσουμε στην τελική Αντιφασιστική Νίκη και θα αγγίξουμε το όραμα της κοινωνίας της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Αντιφασιστική Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στον Πειραιά, Πλατεία Κοραή, Τετάρτη 26 Μαϊου στις 3μμ

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/04/25/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d/


1 2 3 4 5

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 3μ.μ. - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Το ΛτΑ συμμετέχει στη σημερινή (26-4-17) αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση για τη ματαίωση του εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών που στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.
Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά!
Ο Πειραιάς είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών!

Ακολουθεί ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών:

«Η υπόδικη ρατσιστική και φασιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργανώνει την Τετάρτη 26/4 στις 3:30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά εκδήλωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και κατά του Δήμου Πειραιά για τις προσπάθειες ένταξής τους στην κοινωνία της πόλης μας - οι οποίες δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - η οποία από το 2015 αγωνίζεται για την υπεράσπιση και υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών και την ομαλή κοινωνική ένταξη όσων τελικά μείνουν στη χώρα μας - καταδικάζει την πρόκληση αυτή των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές, που αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την πρώτη στιγμή που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι μας, να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η Παμπειραϊκή ζητάει το ταχύτερο κλείσιμο όλων των προσφυγικών καταυλισμών και τη διασπορά των προσφύγων σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα με ισότιμη ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμβάλουν με την εργασία τους και τα ταλέντα τους στην παραγωγική ανάκαμψη της χώρας μας.Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες Δήμων και Περιφερειών που στοχεύουν στην παραγωγική ένταξη των προσφύγων στην οικονομία της περιοχής τους».

πηγή : https://el-gr.facebook.com/tolimanitisagonias/?ref=page_internal


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, Πειραιάς Τετάρτη 26/4

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

Στέγη - παιδεία - δικαιώματα: ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες

Κλείστε τα στρατόπεδα συγκεντρωσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 3.00μμ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ(πλατεία Κοραή)

Σε σύναξη ρατσιστικού μίσους καλούν οι νεοναζί δοφολόνοι της Χρυσής Αυγής αύριο στη Πλατεία Κοραή , θέλοντας να χρησιμοποιησουν ακομα μια φορα τα τάγματα εφόδου τους για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων. Τη προηγούμενη φορά με τους υπόδικους Λαγό και Κούζηλο επικεφαλής του τάγματος που επιτέθηκε στους δασκάλους και στους γονείς του Περαματος το αντιφασιστικό κίνημα στον Πειραιά έδειξε πως η ενωτική δράση μπορεί να αποτρέψει τους νεοναζί με το συλλαλητήριο των χιλιάδων που πραγματοποιήθηκε λιγες μέρες μετά και με τις πανηγυρικές υποδοχές των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα Η φασιστική πρόκληση δεν θα περάσει 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και το τσάκισμα της ναζιστικής συμμορίας είναι όρος απαράβατος για να μπορέσουμε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στον πραγματικό εχθρό: την ΕΕ, τους τραπεζίτες, τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Διεκδικούμε ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες, δημόσιες δομές και προσλήψεις για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών, στέγασης, τροφής, παιδείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που θα διατεθούν δεν θα τα «συνδιαχειρίζονται» οι δήμοι με τις διάφορες ΜΚΟ που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν πηγή προσπορισμού κέρδους. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί και θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για να αποπληρώνονται τόκοι και δάνεια στους τραπεζίτες. Οι φασίστες θα προσπαθήσουν να στρέψουν την οργή ενάντια στους πιο αδύναμους, ενάντια σε αυτούς με τα λιγότερα δικαιώματα, ενάντια στους πιο φτωχούς. Είμαστε ενωμένοι και θα τους τσακίσουμε.

Καμία ρατσιστική σύναξη μίσους στην πλατεία Κοραή - Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά - Οι πρόσφυγες στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα είναι καλοδεχούμενοι. Καλούμε ολους τους μαζικούς φορείς του Πειραιά την αριστερα τα συνδικάτα τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4309


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Οι πρόσφυγες, τα θύματα του πολέμου και των πολιτικών που σπαράσσουν χώρες για το κέρδος και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών είναι δικοί μας άνθρωποι, αδέρφια μας. Εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός αυτής της χώρας, χτυπημένοι και οι ίδιοι, από τα μνημόνια και την πολιτική με την οποία ΕΕ, κυβέρνηση και κεφάλαιο μαζί, μας οδηγούν στη φτώχεια και την απομόνωση, θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα τους γιατί γνωρίζουμε ότι μας ενώνει κοινή μοίρα, κοινός αγώνας απέναντι στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την εκμετάλλευση.
Θα σταθούμε ξανά εμπόδιο στους φασίστες της ΧΑ που επιχειρούν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να σπείρουν το μίσος και να στοχοποιήσουν οικογένειες και παιδιά που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο από τις βόμβες και τα όπλα ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία, Άσσαντ και τζιαχαντιστών, αυτά που οι φασίστες συνηθίζουν να δοξάζουν.

Θέλουμε οι πρόσφυγες να ζήσουν στις πόλεις μας σε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε αποκλεισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν για όλους. Δεν θα επιτρέψουμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα των προσφύγων να γίνει παιχνίδι στα χέρια της κυβέρνησης και άλλων για πολιτικά παιχνίδια και κέρδος. Χρήσιμο για την ανάπτυξη "φιλάνθρωπου προφίλ" για όσο το ζήτημα είναι μπροστά στις κάμερες, όπως έγινε με πολλούς όσο οι πρόσφυγες ήταν στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Πειραιά και τα εφοπλιστικά συμφέροντα που τον στηρίζουν. Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των νοσοκομείων, των σχολείων είναι η σταθερή μας απαίτηση για την κάλυψη των αναγκών όλων. Η διάλυση που έχουν φέρει οι μνημονιακές πολιτικές, δεν θα συνεχιστεί με το πέρασμα στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ, στις πλάτες των προσφύγων. Είναι ανήθικο και έγκλημα κυβέρνησης και δήμου.

  • Καλούμε όλες και όλους να σταθούμε απέναντι στους δολοφόνους της ΧΑ.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.
  • Ανοιχτοί πρόσβαση για όλους σε δημόσια και δωρεάν υγεία - παιδεία - περίθαλψη

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 26 Απριλίου, 3 μμ στο δημαρχείο Πειραιά (πλ. Κοραή).

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/04/...