Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 20.30

Εκδήλωση για τον υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη στη Ν.Αρτάκη

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της "Ομάδας Πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη" στη Ν.Αρτάκη Χαλκίδας για την εκδήλωση συζήτηση που οργανώνουν την Τετάρτη 7 Ιούνη.

H ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη διοργανώνει δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία της Νέας Αρτάκης την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2017 στις 8.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για την δεύτερη δημόσια εκδήλωση της ομάδας πολιτών, έπειτα από την πρώτη η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αρχές Απριλίου στη Χαλκίδα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες για την αρχαιολογική, οικολογική, κοινωνική σημασία του υγροβιότοπου ο οποίος εκτείνεται και εντός των διοικητικών ορίων της νέας Αρτάκης, να τοποθετηθούν όλοι και όλες για το πώς θα αντιμετωπιστούν η ρύπανση και οι καταπατήσεις και κυρίως, το πώς θα αναδειχτεί η αξία του Κολοβρέχτη ως τόπου συλλογικής αναψυχής, ως κοινού συλλογικού φυσικού πόρου ο οποίος φιλοξενεί τουλάχιστον 56 είδη προστατευόμενων πουλιών (ερωδιοί, χαλκόκοτες, γλαρόνια, πρασινοκέφαλες πάπιες, γερακίνες, καλημάνες) και δεκάδες μεταναστευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα πολιτών υπενθυμίζει την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Αρτάκης, αρχές Απριλίου, με την οποία στηρίζει τον αγώνα και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συζήτηση ώστε να συνδιαμορφώσουμε τον τρόπο δράσης για την προστασία και ανάδειξη του Κολοβρέχτη.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:Εύη Σαραντέα, συγγραφέας-εικαστικός

Σπύρος Μανέτας, βιοκαλλιεργητής

Νίκος Φραντζής, ομάδα πολιτών

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗhttp://kolobrextis.blogspot.gr - koloexbrextissexos@gmailex.com

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/06/7.html