Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση-παρέμβαση στο ΚΑΤ για τον Κ.Μπ.

2 καλέσματα : 1 2

Στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα διαδηλώσεων μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, συνελήφθη στα Εξάρχεια ο 16χρονος Κ.Μπ. . Κατά τη σύλληψη και μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ ο σύντροφος ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε και τραυματίστηκε σοβαρά κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Ακόμα και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, τραυματιοφορείς και μπάτσοι από κοινού αρνήθηκαν να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες. Μέρος του ιατρικού προσωπικού σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους και υπό το βλέμμα της διοίκησης του νοσοκομείου επέβαλαν μια σειρά κινήσεων, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την περίθαλψη, που οφείλει να παρέχει ένα νοσοκομείο σε οποιονδήποτε ασθενή. Αρχικά, στη μονάδα εντατικής θεραπείας κι ενώ ο σύντροφος νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα υπήρχε αστυνομικός φρουρός ΜΕΣΑ στο δωμάτιο, ο οποίος δεν απομακρύνθηκε παρά μόνο ύστερα από καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών σχετικά με το αδιανόητο των συνθηκών κράτησης ενός ασθενή σε καταστολή. Ταυτόχρονα, η παρακώληση της ενημέρωσης των συγγενών του ήταν συστηματική. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που λάμβαναν για την κατάσταση του παιδιού ήταν ελάχιστες και μετά από διαρκή πίεση. Στην ουσία η πρώτη ολοκληρωμένη ενημέρωση ήρθε εντελώς «τυχαία» μετά την παρέμβαση, που πραγματοποίησαν σύντροφοι στη διοίκηση και τη συγκέντρωση περίπου 200 αλληλέγγυων έξω από τον χώρο του νοσοκομείου.

Σήμερα ο σύντροφος Κ.Μπ. έχει διαφύγει τον κίνδυνο από το βράδυ της Πέμπτης(και όχι νωρίτερα όπως σκόπιμα και ψευδώς διέρρευσε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ), ανακτώντας σιγά σιγά τη συνείδησή του, παραμένοντας όμως σε κατάσταση σοκ. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του νοσοκομείου διατηρώντας προφανώς την άποψη, που εξέφρασε στους συντρόφους: «Ξέρετε πως είναι αυτά ,η αστυνομία κάνει κουμάντο», επιτρέπει στον ανακριτή τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη να πιέσει κι αυτός με τη σειρά του τον συλληφθέντα, προκειμένου να καταθέσει, εντείνοντας το καθεστώς βασανισμού και τρομοκρατίας, στο οποίο βρίσκεται από τη στιγμή της σύλληψής του. Κορυφώνοντας την κατασταλτική τους στρατηγική διαμηνύουν, πως θα προχωρήσουν στη λήψη DNA για να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύνδεσης του με άλλες υποθέσεις .Γνωρίζοντας καλά τους τρόπους, με τους οποίους η αστυνομία πραγματοποιεί το γενετικό φακέλωμα χιλιάδων αγωνιστών (βασανισμοί, βίαια λήψη κτλ) δηλώνουμε στη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο μη τήρησης του ιατρικού απορρήτου αλλά και επισημαίνουμε την ευθύνη της στην εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της προστασίας της υγείας ενός ασθενή.

Στο αστυνομοκρατούμενο ΚΑΤ τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι δικαστικοί μηχανισμοί ολοκληρώνοντας το κρατικό κατασταλτικό πλάνο, που θέλει όποιον αντιστέκεται σε απόλυτο έλεγχο και περιορισμό. Να υπενθυμίσουμε στη διοίκηση λοιπόν, πως σε ένα νοσοκομείο κουμάντο δεν κάνει ούτε η αστυνομία ούτε οι δικαστικές αρχές. Την ευθύνη των ασθενών την έχουν και οφείλουν να την έχουν οι γιατροί.

Παρεμβαίνουμε στην πραγματοποίηση μιας εκ των πραγμάτων εξαναγκαστικής και απαράδεκτης ανακριτικής διαδικασίας και καλούμε σε συγκέντρωση στο ΚΑΤ τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη στις 9:00 το πρωί.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ DNΑ-TΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΡΣΗ-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 16Ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Κ.ΜΠ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κ.Μπ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71027/


Κάλεσμα στην συγκέντωση για τον Κώστα.Μπ στο ΚΑΤ

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην συγκεντρώση τις Δευτέρας 25/9 στις 9.00π.μ στο νοσοκομείο του ΚΑΤ για τον 16χρονο Κώστα Μπ. που βασανίστικε και ξυλοκοπήθηκε απο τους μπάτσους κατα την συλληψη του στις 16 Σεπτέμβρη και τραυματίστηκε σοβαρά κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες...

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ.ΜΠ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 16Ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική ομάδα Bellini

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578131/