Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στις 10.30 πμ

Παρέμβαση για τις φόλες

Την Κυριακή 1/10 στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην περιοχή του Αγγελοχωρίου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τις φόλες, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά. Θα γίνει αφισοκόλληση, μοίρασμα κειμένων, συνθήματα κ.α.

Για να έρθετε στο σημείο παίρνετε το 72Α ή το 76 από τον σταθμό του ΙΚΕΑ και σταματάτε στην στάση Βενζινάδικο. Η παρέμβαση θα ξεκινήσει από την πλατεία γύρω από την εκκλησία της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο που συνέταξαν πρωτοβουλιακά άτομα που συμμετέχουν στην παρέμβαση:

Στις 26, 27 και 29/9 στην περιοχή του Αγγελοχωρίου, στον κεντρικό δρόμο γύρω από το γήπεδο, στην παραλία αλλά και σε άλλους χώρους, σκατόψυχος έριξε φόλες με αποτέλεσμα τον δηλητηριασμό αδέσποτων σκύλων. Χάρη στην άμεση επέμβαση ατόμου που τα φροντίζει, κάποια πρόλαβαν και σώθηκαν. Κάποια άλλα όχι, πέθαναν ύστερα από βασανιστικούς πόνους. Διάφορα φάρμακα ή γυαλιά, κρυμμένα μέσα σε φαγητό για να ξεγελάσουν τα ζώα που (και αυτά) αισθάνονται πείνα, δίψα αλλά και φόβο, πόνο, αγάπη, σε αντίθεση με τους ψυχοσυναισθηματικά νεκρούς που πετάνε φόλες ή παρατάνε «ανεπιθύμητα» σκυλιά στον δρόμο. Η έλλειψη συνείδησης σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων είναι γνωστή. Άνθρωποι που επιζητούν μια αποστειρωμένη κανονικότητα, μια ήρεμη ζωούλα, μια μίζερη ρουτίνα. Άνθρωποι που τους ενοχλεί η εξαθλιωμένη όψη ενός αδέσποτου τετράποδου ζώου, που τους ενοχλεί η ύπαρξη καθετί «παράτυπου» για την τυποποιημένη κοινωνική ζωή, καθετί διαφορετικού. Άνθρωποι, που όπως οι περισσότεροι/ες, βιώνουν και αυτοί/ες την καταπίεση και την εξαθλίωση της κοινωνίας, που έχουν μεγάλα ή μικρά καθημερινά προβλήματα.
Αντί όμως να τα βάλουν με τους πραγματικούς υπαίτιους, με όσους/ες καταδυναστεύουν τις ζωές μας, με όσους/ες καταστρέφουν την φύση, επιλέγουν να επιβληθούν στον πιο αδύναμο στόχο που θα βρουν μπροστά τους, για να ασκήσουν κι αυτοί/ες το μερίδιο τους στην εξουσία και την επιβολή. Είναι κουραστικό «να τις τρως» μόνο, πρέπει να εκτονωθείς, να νοιώσεις ότι είσαι δυνατός και ότι έχεις δύναμη πάνω στις ζωές άλλων όντων. Καταλήγοντας έτσι να δολοφονείς αθώα πλάσματα. Βαθιά κομπλεξικοί, μισούν την φύση, τα ζώα, τον ίδιο τους τον εαυτό. Από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ζουν σε αρμονία με αυτά τα πλάσματα, άνθρωποι που όλο αυτό τον καιρό τα φροντίζουν και εξασφαλίζουν με αυτοθυσία το δικαίωμα τους στην ζωή. Και έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν.
Προσπερνώντας λοιπόν την αστική δικαιοσύνη, που αδιαφορεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Τους τοπικούς δημάρχους και τα επιτελεία τους που ενδιαφέρονται μόνο για μικροπολιτικά παιχνίδια. Ενάντια στις πανταχού τοπικές μπατσαρίες, που επιβάλουν και προστατεύουν την συνθήκη της ανισότητας και της ανελευθερίας, της ίδιας της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της τυφλής υπακοής. Οι καταγγελίες, οι μηνύσεις και η ανάθεση δεν οδηγούν πουθενά.
Ας δράσουμε οι ίδιοι/ες για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.
Ας σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια όσων ρίχνουν φόλες. Όσων ανεύθυνων παρατάνε σκυλιά και γάτες στον δρόμο.
Για να ζήσουμε σε αρμονία με τα ζώα και τη φύση. Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο αθώων, τον σαδισμό και την κυριαρχία του "δυνατού" πάνω στον "αδύνατο".

Η σιωπή είναι συνενοχή!

Τις φόλες να τις φάνε αυτοί/ες που τις βάζουν.

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτέμβριος 04h