Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική παρέμβαση

Πέραμα και Ζώνη, φασίστας δε θα μείνει

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, δύο μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το υπόδικο ναζιστικό κόμμα προχώρησε σε προκλητική συγκέντρωση στο Πέραμα, με παρουσία σχεδόν όλης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.Η αστυνομία και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το σχεδιασμό της παρέδωσε την πόλη στους τραμπούκους και προχώρησε σε συντονισμένη επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούταν.

Τις επόμενες μέρες η γνωστή συμμορία της Χρυσής Αυγής του Ασπρόπυργου που καλύπτεται από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προχώρησε σε ενέδρα και ξυλοδαρμό μετανάστη που εργάζεται στην περιοχή. Την Τρίτη 10 Οκτώβρη η 8μελής Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ για τα 100 χρόνια από τη Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία του Μιχαλολιακού την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία τους αποτελεί την νέα προκλητική δράση της ναζιστικής συμμορίας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στη νέα προσπάθεια της φασιστικής συμμορίας να εισβάλλει σε παραδοσιακές, εργατικές γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε την παρακρατική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το 2013, γιατί το εργοδοτικό σωματείο του Αγίου Νικολάου παραμένει σε λειτουργία συσπειρώνοντας το κάθε κατακάθι της περιοχής. Εξάλλου η εισβολή του Λαγού στο σχολείο του Ικόνιου που φιλοξενεί προσφυγόπουλα τον περασμένο Ιανουάριο που τρομοκράτησε γονείς και καθηγητές, μας έδειξε για άλλη μια φορά το εφιαλτικό «όραμα» που μας ετοιμάζουν.

Οι νυχτερινές επιδρομές τους είναι δείγμα περιθωριοποίησης και αδυναμίας. Η φασιστική συμμορία επιστρέφει στην ημιπαρανόμη δράση της δεκαετίας του `90, μέσα από το διαρκές φυλλορρόημά τηςκαι την πλήρη αδυναμία της να παράξει μαζικές κοινωνικές δράσεις. Μοναδικό στήριγμα της είναι οι προσβάσεις της στον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι μόνο η προστασία που της παρέχει η Ελληνική Αστυνομία. Οι εισαγγελικές αρχές μετά από «ανώνυμες» καταγγελίες ενεργοποιούν κατάπτυστες έρευνες κατά εκπαιδευτικών σε Κερατσίνι και Πέραμα επειδή διδάσκουν σε προσφυγόπουλα.

Οι ναζί προσπαθούν να δημιουργήσουν θύλακες σε λαϊκές γειτονιές, για να χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη γραμμή κρούσης υπέρ των αφεντικών. Την προηγούμενη περίοδο το «οχυρό» τους στη Νίκαια, συντρίφτηκε από το αντιφασιστικό κίνημα. Τα «εργατικά» σωματεία και παρατάξεις τους, απομονώνονται αποφασιστικά από το εργατικό κίνημα.

Δεν εφησυχαζόμαστε! Η ακροδεξιά παραμονεύει για να συντρίψει την εργατική αντίσταση, αν αποτύχουν οι μνημνονιακές κυβερνήσεις τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει το σύγχρονο Πόντιο Πιλάτο απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και αποδέχεται τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως κοινοβουλευτικούς παράγοντες,κρυβόμενη πίσω από «δημοκρατικές» προφάσεις και λογικές ίσων αποστάσεων.

Στην «γραμμή» του ευρύτερου Πειραιά υπάρχουν 3 τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (Σαλαμίνα, Πέραμα, Πειραιά) καθώς και αυτό του λακέδικου σωματείου της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης, που λειτουργούν σαν ορμητήρια - γιάφκες τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα να ξηλώσουμε την όποια ναζιστική δράση και επιρροή στην περιοχή.

Ξεκινάμε μια πρώτη εβδομάδα δράσης και ενημέρωσης στα Λύκεια του Περάματος και διοργανώνουμε μια παρέμβαση στα καραβάκια τις περιοχής και στην ίδια την πόλη, το Σάββατο 21/10 στις 11.30πμ. Καλούμε κάθε συλλογικότητα ή μεμονωμένο αγωνιστή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος σε συστράτευση για την εκδίωξη των τρομοκρατικών, ναζιστικών συμμοριών από τις περιοχές του Πειραιά. Οι συλλογικότητες μας θα πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα ώστε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης και του ταξικού αγώνα ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που οργανώνονται από τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

Πειραιάς 16 Οκτώβρη 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ (ΟΡ.Μ.Α.)
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΑΣ - ΕΘΕΛ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/10/17/πέ…


Αντιφασιστική συγκέντρωση, 20/10 \\ 7:00 μμ \\ Πειραιά, πλ. Κοραή

Ούτε σπιθαμή γής στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής

Την Παρασκευή 20-10-2017 οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τα γραφεία τους, στο κέντρο του Πειραιά με την παρουσία στα εγκαίνια, του πολιτικού τους αρχηγού Μιχαλολιάκου και των Βουλευτών Περιφέρειας Πειραιώς, Λαγού και Κούζηλου.

Αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση αυτή τους η προσπάθεια, την ίδια χρονική περίοδο που τα τάγματα εφόδου των φασιστών έχουν ξαναβγεί από τις τρύπες του εξαπολύοντας σειρά επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές και εργάτες. Ένα μήνα πριν χτύπησαν αντιφασίστες αγωνιστές στο Πέραμα από κοινού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η επίθεση μάλιστα αυτή έγινε μόλις δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, την ίδια στιγμή που η Ηριάννα και ο Περικλής είναι ακόμα έγκλειστοι στη φυλακή.

Τις τελευταίες βδομάδες εξαπέλυσαν βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες - εργάτες γης αρχικά στα Κάτω Πατήσια και στη συνέχεια στον Ασπρόπυργο, βγάζοντας μάλιστα και προκλητική ανακοίνωση γύρω από την ανάληψη της ευθύνης. Τέλος πριν λίγες μέρες χτύπησαν νύχτα, όπως συνηθίζουν και τους αρμόζει, στον Πειραιά με θύματα ναυτεργάτες που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για πολιτική εκδήλωση του σωματείου της ΠΕΝΕΝ, μια επίθεση που θυμίζει τη δράση των ναζί της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα δύο μέρες μετά τη επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απέναντι σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Αυτοί είναι οι ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος Χρυσαυγίτες, που χτυπούν εξαθλιωμένους μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και ευρύτερα λαϊκούκινήματος, ενώ την ίδια στιγμή στήνουν δουλεμπόρια εργαζομένων στον Πειραιά και το Πέραμα και κάνουν πλάτες στα αφεντικά. Αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών διαχρονικά, να καταστέλλουν όποιον πάει να αγωνιστεί, λειτουργώντας ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό.

Για τον Πειραιά και τις περιοχές γύρω από αυτόν, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πρόκληση, ειδικά όταν πάει να επισφραγιστεί με το εκ νέου άνοιγμα των γραφείων της, στην καρδιά της πόλης. Οι εργατολαικές γειτονιές του Πειραιά, ξέρουν από δυστυχία και προσφυγιά και σ' αυτές δεν χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες.

Οι πολιτικές των μνημονίων, ΕΕ και κυβέρνησης, που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη στη φτώχεια και την ανεργία, σπέρνοντας την απελπισία είναι που αφήνουν ανοικτό πεδίο στους φασίστες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν σε ένα μαύρο παρελθόν.

* Δεν πείθουν κανένα τα κροκοδείλια δάκρυα και οι αντιφασιστικές κορώνες κυβερνητικών παραγόντων και φορέων της περιοχής. Δεν χωράνε στο αντιφασιστικό κίνημα όσοι στηρίζουν και υλοποιούν τις πολιτικές που στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό, όσοι δίνουν πλήρη ανοχή και ατιμωρησία στην δολοφονική του δράση, όσοι παραχωρούν μέρος του Κράτους και των μηχανισμών του, στα χέρια των νεοναζί με την ανοιχτή συνεργασία μαζί τους. Οι ίδιοι άλλωστε έχουν προ πολλού επιλέξει συνειδητά να βρίσκονται στο ίδιο "κάδρο" με τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους και απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του.

Καλούμε σε:

  • Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20 Οκτώβρη 7:00 μμ, στον Πειραιά, πλατεία Κοραή
  • Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., Πέραμα, αντιφασιστική εξόρμηση στην αφετηρία των πλοίων Πέραμα - Σαλαμίνα

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/10/...