Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

Συγκέντρωση για την «κοινωνική πολυκατοικία» της γειτονιάς μας

Δίπλα μας, στη γειτονιά μας, επί της οδού Μπουμπουλίνας 36, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η «κοινωνική πολυκατοικία» του Δήμου Αθηναίων, στεγάζοντας εφτά οικογένειες με παιδιά. Οικογένειες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης όταν εγκαινιάστηκε με τυμπανοκρουσίες πριν από τρία χρόνια. Για άλλη μια φορά, όμως, κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, αποδεικνύοντας ποια είναι η αληθινή ευαισθησία της δημοτικής αρχής προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις μονογονεικές οικογένειες με πολλά παιδιά και τους άστεγους.

Η σύμβαση με το ίδρυμα Χατζηκώνστα, στο οποίο ανήκει το κτίριο, έχει λήξει από τα τέλη Ιουνίου και ο Δήμος αρνείται την επέκταση της σύμβασης, στέλνει εξώδικα που καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τη στέγη τους, ενώ τους απειλεί με διακοπή παροχής ρεύματος και νερού. Φαίνεται ότι προτιμά να αυξάνει το αποθεματικό του δήμου στον προϋπολογισμό του 2018 από 67 σε 73 εκατομμύρια και να προχωρά σε περικοπές, μη καλύπτοντας τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες των δημοτών. Φαίνεται ότι προτιμά να σπαταλήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε έργα βιτρίνας και στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, κόβοντας τα χρήματα για τα προγράμματα κοινωνικής στέγασης σε μια περίοδο που ο αριθμός των αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους διαρκώς αυξάνεται. Το δε ίδρυμα Χατζηκώνστα σφυρίζει αδιάφορα, αφού κέρδισε στα ταμεία του μεγάλα ποσά για ενοίκια. Οι οικογένειες δίνουν μία άνιση μάχη για να διατηρήσουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους, ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να συνεχίσουν την φοίτησή τους στα σχολεία της γειτονιάς μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων.

· Να μη γίνει καμία έξωση, να παραμείνουν στη «κοινωνική πολυκατοικία» μέχρι να μπορέσουν να βρουν δουλειά και τους πόρους για αξιοπρεπή διαβίωση.

· Ζητάμε από το Δήμο να επεκτείνει το πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, ώστε να καλύπτει όλες τις άστεγες οικογένειες του Δ. Αθηναίων χωρίς χρονικό περιορισμό.

Την Δευτέρα, 11 Δεκέμβρη, στις 6 μμ οι κάτοικοι της «κοινωνικής πολυκατοικίας» καλούν την γειτονιά να στολίσουμε όλοι μαζί ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ας είμαστε όλοι εκεί με ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ελάχιστο δείγμα της συμπαράστασης μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

πηγή : http://exarchia.pblogs.gr/2017/12/gia-thn-koi...