Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική-πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

ΝΙΚΗ ΣΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Φοιτητικές Εστίες, εργαζόμενοι/ες και οικότροφοι/ισσες αυτών βρισκόμαστε στο περιθώριο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποσυντήρησης των εστιών πανελλαδικώς και της σκόπιμης πολιτικής αδιαφορίας του κράτους. Την δευτέρα 6/11/17 προβήκαμε σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη) μετά από απόφαση των συλλόγων οικοτρόφων ΦΕΠΑ, ΦΕΕΜΠ και τη στήριξη αλληλέγγυων. Σκοπός μας είναι η ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων (ΣΙΤΗΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΝΕΡΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ). Επειδή το κόστος φοίτησης μετακυλίεται σε εμάς στο σύνολο του, για αυτό σαν φοιτητικός σύλλογος εντάξαμε στα ευρύτερα αιτήματα μας και τις ελεύθερες μετακινήσεις. Εμείς από μεριάς μας, ως προς την υλοποίηση των αιτημάτων αυτών επανειλημμένα είχαμε πει πως επιτρέπουμε την μερική λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την υλοποίηση των αναγκών μας και επιμέναμε πάντα πως το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι διαχειριστικό ή κτιρίου - πράγμα που αποδεικνύεται από την απόφαση του υπουργείου να "φιλοξενήσει" προσωρινά την λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Κατά την διάρκεια του αγώνα μας, παρουσιάστηκε ανταπόκριση με πανελλαδικές καταλήψεις (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα), καθώς και με κατάληψη της Διοίκησης του ΕΛΚΕ και της Πρυτανείας του ΕΜΠ. Ο αγώνας πλαισιώθηκε στην πορεία και από τον Σύλλογο οικοτρόφων ΦΕΑ. Απόρροια του πανελλαδικού αγώνα αποτέλεσε η δέσμευση εκ μέρους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να υλοποιήσει μέρος των διεκδικήσεων μας κάτι το οποίο σταδιακά έχει αρχίσει. Υποσχέσεις έχουν δοθεί πολλές, για αυτό εμείς αναμένουμε υλικά αποτελέσματα για το σύνολο των αιτημάτων μας.

Επειδή ο αγώνας μας δεν είναι μεμονωμένος αλλά ένα κομμάτι των συνολικών αγώνων ενάντια στην συνολική υποτίμηση των ζωων μας, όπως των καθαριστριών και των φοιτητών/τριων, του αγώνα για τις ελεύθερες μετακινήσεις κλπ, θέλουμε και οι δράσεις μας να είναι εξίσου ενωτικές. Σε αυτό το πλαίσιο και συνοδευτικά με την πανελλαδική ημέρα δράσεων που προτείνει ο Σύλλογος φοιτητών/τριών Ξάνθης, καλούμε σε πορεία, κρίνοντας αναγκαίο να προπαγανδίσουμε τον αγώνα μας, να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις και να τον συνδέσουμε με τους αντίστοιχους της γειτονιάς.

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ

Κ*ΙΝΕΔΙΒΙΜ & Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72250/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ/ΕΛΚΕ ΕΜΠ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Κατάληψη στην Πρυτανεία και τον ΕΛΚΕ έγινε αφενός ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εστιακών φοιτητών/τριων και αφετέρου ως κομμάτι του αγώνα για κάλυψη των βασικών μας αναγκών.

Στόχος μας ήταν αρχικά να αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος τις ευθύνες που της αναλογούν αναφορικά με τις εστίες, δηλαδή η ευθύνη των κτιριακών υποδομών, και να ασκηθεί πολιτική πίεση στην Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για όλα τα υπόλοιπα θέματα των εστιών. Επίσης, επιδιώκαμε να παρθεί συγκεκριμένη πολιτική θέση ενάντια στις εργολαβίες και γενικότερα την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των ιδρυμάτων. Με βάση αυτή την θέση απαιτείται η απομάκρυνση των εργολαβιών και η διαχείριση των υπηρεσιών του ιδρύματος από το κράτος (και όχι από το ίδρυμα-επιχείρηση που επιδιώκει να δημιουργήσει ο νόμος Γαβρόγλου).

Τα αιτήματά μας αυτά ικανοποιήθηκαν, καθώς την Πέμπτη 7/12 ξεκίνησαν οι εργασίες στην ΦΕΕΜΠ, βάση χρονοδιαγράμματος που παρουσίασε η πρυτανεία σε σχετική ανακοίνωση στις 6/12, το οποίο κάλυπτε την πλειοψηφία των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών/τριων. Στην Σύγκλητο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 8/12, αποφασίστηκε πως θα ικανοποιηθούν και κάποια αιτήματα επιπλέον(πρακτικά το σύνολο όσων μπορεί να κάνει η Πρυτανεία). Επίσης, υπήρξε δέσμευση πως εντός του μήνα θα παρουσιαστεί η μελέτη για την ριζική ανακαίνιση της ΦΕΕΜΠ. Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, αποφασίστηκε πως οι οικότροφοι δεν θα μεταφερθούν σε κάποιο ιδιωτικό ξενοδοχείο, αλλά σε δημόσιο κτίριο, το οποίο μελλοντικά θα χρησιμεύσει ως επιπλέον χώρος εστιών. Ακόμα, πάρθηκαν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες στοχοποιούν το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την πολιτική που εφαρμόζουν όσον αφορά τις εστίες κα την φοιτητική μέριμνα γενικότερα και διατυπώθηκε με σαφήνεια η ανάγκη απομάκρυνσης των εργολαβιών και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας από το ίδρυμα. Αναγνωρίζουμε ότι η παραπάνω ξεκάθαρη πολιτική και υλική νίκη δεν προέκυψε από τη βούληση μιας ''καλής'' Συγκλήτου, αλλά είναι προϊόν της, εδώ και δύο βδομάδες, κατάληψης και του επακόλουθου σαμποταρίσματος της οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΜΠ.

Έτσι, αντιλαμβανόμενοι/ες την κατάληψη Πρυτανείας και ΕΛΚΕ ως ένα κομμάτι μόνο του αγώνα μας, που έχει προσφέρει σχεδόν το μάξιμουμ των όσων μπορούσε, αποφασίσαμε την λήξη της κατάληψης, ώστε να μπορέσουμε να εντείνουμε τον αγώνα με νέες μεθόδους. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα που πρέπει να κλιμακώσουμε και σε επίπεδο εστιών πανελλαδικά, αλλά και σε επίπεδο σχολών ευρύτερα για να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη πρόσβαση μας σε σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις. Σε καμία περίπτωση δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε, αντιθέτως καλούμε σε όξυνση της πίεσης προς το Κράτος και το Κεφάλαιο.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 ΣΤΙΣ 18.00.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/12 ΣΤΙΣ 18.00, ΣΤΗΝ ΦΕΑ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ 279)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/12-ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581256/