Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή συγκέντρωση

Κυριακή 14/1/18, 10πμ, στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης) | Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

H ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των «32 εργάσιμων Κυριακών σε τουριστικές ζώνες» (νόμος 4472/2017) από το Μάη ως τον Οκτώβρη, πλάι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 8 Κυριακές τον χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, δίνει τη δυνατότητα στα αφεντικά να εντείνουν περαιτέρω την ήδη σκληρή αντεργατική πραγματικότητα των εργαζομένων στο εμπόριο.

Συνθήκες που μαζί με την ελαστικοποίηση των ωραρίων (λευκές νύχτες, black friday), την καθημερινή εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, την επιβολή 6μερων ατομικών συμβάσεων (MEDIA MARKT, LAPIN) και την εργοδοτική απόπειρα να καταργηθούν οι αργίες των εργαζομένων στα MC ARTHUR GLENN, FACTORY OUTLET, PUBLIC (26/12, 2/1), ανοίγουν την όρεξη των αφεντικών για την επιβολή τους συνολικά στον κόσμο της εργασίας.

Παράλληλα, το επιχειρούμενο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα της απεργίας, αποθρασύνει την εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια στις εργατικές κινητοποιήσεις (MARKET IN), στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που υψώνουν το ανάστημά τους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους (όπως στις αλυσίδες THS και FUNKY BUDDHA στην Ερμού).

συνεχίζουμε την πάλη μας με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, μαζικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

με όπλα την από τα κάτω οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ :: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2018, 10πμ, στα FACTORY OUTLET (Πειραιώς 76, Ρέντης)

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα"ωράρια
https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net, syntonexistiko_drasiexs@espiv.net

πηγή : http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/20…


1 2 3 4

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Την εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά, θεσπίζεται και η περιστολή του δικαιώματος κήρυξης απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε μια προσπάθεια να κατασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων στη βάση και να αφοπλιστούν τα σωματεία των επιχειρήσεων και των κλάδων.

Ωστόσο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες να προκηρύξουν γενική απεργία, συνεπικουρούμενες και από τα δευτεροβάθμια όργανα ΕΚΑ και ΟΙΥΕ, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παραμένουν πιστές στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνης, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα. Και κάπως έτσι προεικονίζεται το μέλλον ενός πλήρως ελεγχόμενου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε συνθήκες άγριας επίθεσης.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής θεωρούμε πως η απάντηση του εργατικού κινήματος οφείλει να είναι η απεργία. Βάσει αυτής της αντίληψης καλέσαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου μέσα από τη συλλογική αυτή διαδικασία να προχωρήσουμε στην κήρυξη και οργάνωση της απεργίας στον κλάδο μας. Αν και υπήρξε ομόφωνη απόφαση σε αυτή την κατεύθυνση, δεν στάθηκε εφικτό να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή λόγω χρονικών περιορισμών που θέτει ο νόμος. (Η προκήρυξη απεργίας από εργατικά σωματεία προκρίθηκε τελικά για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, μία μόλις ημέρα μετά τη συνέλευσή μας.)

Παραμένει για εμάς σαφές ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή των εργατικών αγώνων, καθώς και η θετική εξέλιξή τους, βρίσκονται στα δικά μας χέρια, στις μαζικές και οριζόντιες διαδικασίες της βάσης των εργαζομένων, κόντρα στην ανάθεση.

Καλούμε σε στήριξη όλων των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή, και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Factory outlet, Πειραιώς 76, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_exvivliou@yahoexo.gr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/01/12/α…


1 2 3 4

Την Κυριακή 14/1 στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Απεργιακή συγκέντρωση: Κυριακή 14 Γενάρη, 10.00 π.μ., στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης)

Στηρίζουμε και καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2018/01/12/s…


1 2 3 4

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 Απεργιακή Συγκέντρωση,10πμ, στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης)

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά-Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Τις χρονιές που πέρασαν είδαμε να εντείνεται ακόμα περισσότερο η επίθεση των κυρίαρχων στους εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου και με τη ψήφιση του 4ου Μνημονίου η επίθεση αυτή έγινε ακόμα εντονότερη. Νέα μέτρα παίρνονται τα οποία δεν καταργούν απλώς τα κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος αλλά επιχειρούν να συνθλίψουν το παρόν και το μέλλον μας: περικοπές στις δαπάνες υγείας και εκπαίδευσης, ανύπαρκτα επιδόματα ανεργίας, αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων και περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, αποκλεισμοί στις μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των μπαρών. Μαζί με όλα αυτά τα μέτρα και σε συνέχεια του ανοίγματος των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, ψηφίστηκε και η λειτουργία τους όλες τις Κυριακές (32), από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, σε «τουριστικές ζώνες» και κυρίως σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Απέναντι σε μια κοινωνικά ρευστή κατάσταση όπου η κοινωνία αμήχανη αναζητά ένα φώς στο τούνελ, το κράτος και τα Μ.Μ.Ε. συντονισμένα μιλούν από τη μία για υπομονή και ψυχραιμία με τη ρητορική «θυσίες σήμερα, για να είμαστε καλύτερα αύριο», και από την άλλη σπέρνουν τον φόβο και την απογοήτευση. Ενώ σε όσους αρνούνται να υποκύψουν και αγωνίζονται, στήνοντας αναχώματα και βάζοντας εμπόδια στους σχεδιασμούς τους, επιφυλάσσουν σκληρή καταστολή.

Σε μια τέτοια συνθήκη λοιπόν είναι απαραίτητο να μην έχουμε αμφιβολίες και δισταγμούς. Δεν μπορούμε να αμφιβάλουμε για το τι σημαίνουν οι 8 συν 32 εργάσιμες Κυριακές τον χρόνο δίπλα στις λευκές νύχτες, τα ελαστικά ωράρια, τις απολύσεις. Για τους/τις εργαζόμενους/ες και τους/τις άνεργους/ες. Για τους εκμεταλλευόμενους/ες και τους καταπιεζόμενους/ες. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης προς εμάς, της εντεινόμενης πρόθεσης εργοδοτών και εξουσίας να καταργήσουν κάθε κατάκτηση που είχε κερδηθεί ύστερα από αγώνες. Γι' αυτό και είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αφορά μόνο τους/τις υπαλλήλους στο εμπόριο και ότι οι 32 Κυριακές δε θα γίνουν 52 (όπως ακριβώς οι 8 γίνανε 32).

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ένας αγώνας μακροχρόνιος και δυναμικός ο οποίος ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια με αμείωτη ένταση ενάντια στα σχέδια κράτους και αφεντικών. Είναι ένας αγώνας, ο οποίος ενάντια στο κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας που έχει επιβληθεί, έχει καταφέρει να σπάσει το φόβο, την απομόνωση και την εργοδοτική τρομοκρατία, να δημιουργήσει αναχώματα στην εντεινόμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων, να συσπειρώσει μέσω του «Συντονιστικού δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια» σωματεία, εργαζομένους, κοινωνικές, εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες και να πετύχει μικρές και μεγάλες νίκες. Ένας αγώνας όλων των εργαζομένων. Τον καιρό των μνημονίων και της ολοένα εντεινόμενης εκμετάλλευσης και καταπίεσης καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τους ταξικούς αγώνες μας. Δίχως να βασιζόμαστε σε σωτήρες, αλλά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, βρισκόμαστε στο δρόμο, συνεχίζοντας τον επίμονο, ανυποχώρητο και από τα κάτω οργανωμένο αγώνα, προτάσσοντας «Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά-Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!».

Πρέπει να γίνει σαφές πως ο διαχωρισμός εργαζόμενων-καταναλωτών είναι επίπλαστος, όπως κάθε διαχωρισμός που επιβάλλει η εξουσία. Ακόμα και όταν πάμε να ψωνίσουμε δεν παύουμε να είμαστε εργαζόμενοι/ες. Καταναλωτές/τριες, εργαζόμενοι/ες ή άνεργοι/ες είναι ρόλοι στους οποίους όλοι/ες εναλλασσόμαστε. Ο διαχωρισμός αυτός είναι τεχνητός και στην πραγματικότητα χρησιμεύει στους εργοδότες για να μας χειραγωγήσουν προς όφελός τους. Όποιος το ξεχνάει αυτό και ετοιμάζεται για κυριακάτικα ψώνια, να 'χει στο νου του πως σε λίγο θα δουλεύει κι αυτός Κυριακές. Οι εργαζόμενοι/ες κι οι άνεργοι/ες, οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεζόμενοι/ες αυτού του κόσμου, δεν είμαστε απλά νούμερα και ποσοστά. Έχουμε ανάγκες, δικαιώματα και επιθυμίες που δεν χωράνε στους σχεδιασμούς τους. Έχουμε ανάγκη από πραγματικά ελεύθερο, ποιοτικό χρόνο κι αυτός ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται στους διαδρόμους των πολυκαταστημάτων.

Οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας λόγω της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας δεν αφορούν μόνο τα κεντρικά πολυκαταστήματα και τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Η εκμετάλλευση των εργαζόμενων είναι δίπλα μας, στις γειτονιές μας (άλλωστε ο νόμος έχει άμεση εφαρμογή σ' όλο τον δήμο Αθηναίων). Ως κάτοικοι της περιοχής (εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, φοιτητές-τριες, μαθητές-τριες) πιστεύουμε ότι μόνο αν αντιληφθούμε ότι έχουμε κοινές ανάγκες και κοινά συμφέροντα θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζεται. Ως συνέλευση κατοίκων προτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες οργανωμένους από τα κάτω, την ενίσχυση της αλληλεγγύης και τη σύνδεση των αναγκών που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους με τις ανάγκες της γειτονιάς σπάζοντας τους διαχωρισμούς, που διασπούν τους από τα κάτω αυτού του κόσμου και προωθώντας τη δημιουργία κοινοτήτων αγώνα.

Κοινωνική αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη

Κυριακή και νύχτα να πάνε για δουλειά οι υπουργοί οι βουλευτές και όλα τα αφεντικά

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 Απεργιακή Συγκέντρωση,10πμ, στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης)

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα-askpthk.espivblogs.net

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2018/01/11/κυρι…