Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

Παρουσίαση βιβλίου: Τέρμινους

Εργατική Λέσχη Κοζάνης:

Τέρμινους" ονομάστηκε το σχέδιο του ελληνικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των μαχητών του ΔΣΕ.

Το "τέρμινους" είναι οι ιστορίες του Βασίλη, της Ουρανίας, του Μιχάλη, στα βουνά των Τζουμέρκων της Ηπείρου, μα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή πλήρωναν για μια ολόκληρη ζωή την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σε κάθε τύραννο και να σηκώσουν το κόκκινο αστέρι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα.

"Τέρμινους" σημαίνει τελικός. "Τέρμινους", όπως τα σχέδια των εκμεταλλευτών για την οριστική απαλλαγή τους από την αντίσταση των υποτελών. "Τέρμινους", όπως το όνειρο των σκλάβων για την οριστική απαλλαγή τους από τις αλυσίδες.

Το "Τέρμινους" είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους του Εμφυλίου, όπου θα μας το παρουσιάσει ο δημιουργός του Λευτέρης Παπαθανάσης στην πόλη της Κοζάνης.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 20/1 στις 18.00 στο καφέ Λα Φαμ.

πηγή : https://www.facebook.com/ErgatikiLesxiKozanis…