Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στις 18.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

[Πειραιάς] Αντιφασιστική διαδήλωση

Η Φαβέλα αντιστέκεται και φέγγει, στα μαύρα σκοτάδια του Πειραιά

Την Κυριακή το απόγευμα λίγο πριν τις 19:00, την προγραμματισμένη ώρα της καθιερωμένης ανοιχτής διαχειριστικής συνέλευσης της Φαβέλας, 6 άνθρωποι που βρισκόμασταν στο χώρο από νωρίς, δεχτήκαμε οργανωμένη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Δυστυχώς δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης και άμυνας, όπως την προηγούμενη φορά που μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου απωθήθηκε από την περιφρούρηση του χώρου, καθώς στιγμιαία απερισκεψία μας έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με τους φασίστες, οι οποίοι τρύπωσαν ύπουλα στο χώρο από την κεντρική είσοδο που ήταν ανοιχτή. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση, άλλωστε η μέθοδος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι πλέον γνωστή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ευτυχώς, αρκετά δολοφονικά χτυπήματα δεν βρήκαν στόχο και οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που χτυπήθηκαν, αναρρώνουν και δεν κινδυνεύουν.

Μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της Φαβέλας, η πρόσοψή της έχει βαφτεί με σπρέι και εθνικιστικά συνθήματα, έχει κλαπεί η ταμπέλα της εισόδου από την παρέα του Δεβελέκου, διατυμπανίζοντας το ανοιχτά στα κοινωνικά δίκτυα, έχει μπλοκαριστεί 3 φορές η κλειδαριά της εισόδου με κόλλα, έχει γίνει απόπειρα εμπρησμού, για την οποία συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης απέλλα και έχουν γίνει 2 επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, η μία που κατέληξε στη Φαβέλα και αποκρούστηκε κατόπιν καταδίωξης πειραιωτών αντιφασιστών και η πιο πρόσφατη εναντίον μελών του χώρου.

Κατανοούμε το μίσος των ναζιστών, των εχθρών του ανθρώπινου γένους, για ένα χώρο όπως η Φαβέλα, που λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και με κοινωνικό πρόσωπο αδιάκοπα παράγοντας ακηδεμόνευτο πολιτικό και πολιτιστικό λόγο, μέσα στον Πειραιά, σε μία περιοχή, που θεωρούσαν δικιά τους. Πρέπει κι αυτοί ωστόσο να κατανοήσουν, ότι κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, είναι σαν πλήγμα σε αυτούς τους ίδιους, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ενδυναμώνει , να μας συσπειρώνει και να δοκιμάζει τα πρωτόγνωρα΄όρια της αλληλεγγύης που έχει δεχτεί η Φαβέλα από τη δημιουργία της.

Κανένας δεν πήγε σπίτι του μετά την επίθεση, ούτε πρόκειται να πάει, φοβισμένος, τρομοκρατημένος. Αντιθέτως, στην εξ αναβολής συνέλευση της Δευτέρας ήμασταν 80 άνθρωποι. Άνθρωποι αποφασισμένοι να δώσουμε μαζική κοινωνική απάντηση στις επιθέσεις και τις προκλήσεις των ναζιστών και να τους στείλουμε εκεί που τους αρμόζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μία εφιαλτική ανάμνηση. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε :

Τετάρτη 28/2, 2μμ: Ανοιχτή συνέντευξη τύπου στη Φαβέλα

Πέμπτη 1/3, 6μμ: Αντιφασιστική παρέμβαση-αφισοκόλληση στις γειτονιές του Πειραιά. Ραντεβού στη Φαβέλα.

Παρασκευή 2/3 :

- 6μμ: Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού.

- 10.30μμ : Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στη Φαβέλα για την αποκατάσταση των ζημιών του χώρου.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

KIΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ

Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

Κλείστε τα γραφεία-ορμητήριο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Να διαλυθεί το τάγμα εφόδου που τραυμάτισε την δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και επιτέθηκε στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δέχτηκαν την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η εισβολή τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα όπου και ήταν γνωστό ότι εκείνη την ώρα γίνονταν συνέλευση, ήταν μια προσχεδιασμένη επίθεση που την οργάνωσε και την κατηύθυνε η υπόδικη ηγεσία των νεοναζί για να στείλει το μήνυμα ότι κάνουν ξανά κουμάντο στον Πειραιά όπως στις μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το τάγμα ήταν εξοπλισμένο με λοστούς, κράνη, φωτοβολίδες. Χτύπησε με λύσσα έξι άτομα τραυματίζοντας σοβαρά έξι.

Τραυμάτισαν την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Προκάλεσαν τραύματα σε ένα δεύτερο με αναμμένο πυρσό. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των χρυσαυγιτών, αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή».

Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Η επίθεση αυτή θύμισε τις εισβολές στα στέκια Αντίπνοια στα Πετράλωνα και Συνεργείο στην Ηλιούπολη.

Στο στόχαστρο των δολοφόνων μπήκε ξανά η οικογένεια Φύσσα, σε μια φάση όπου η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει στριμώξει την ηγεσία μετά τις καταιγιστικές καταθέσεις των μαρτύρων.

Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Ηδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγη με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.

Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.

Η κυβέρνηση και ο Τόσκας δεν μπορούν να κρατάνε υποθέσεις στα συρτάρια που αφορούν τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως έγινε πρόσφατα ξανά σε βάρος δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκη, με επικεφαλής τον Σ.Δεβελέκο του πυρήνα χρυσαυγιτών του Πειραιά. Δεν μπορούν να υποβαθμίζουν τη δίκη στέλνοντας ξανά στην αφάνεια της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού από το Εφετείο. Δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να καλύπτουν τις ρατσιστικές κραυγές των νεοναζί ενώ θάβουν το τι συμβαίνει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής φορώντας τον προσωπείο του πατριώτη μετά τον κουρνιαχτό των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.

Να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι της φασιστικής συμμορίας του Πειραιά που οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα.

Να δώσουμε κλιμακώσουμε με μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ

EΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ-ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

"Η μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό"

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η ΛΑΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά, την Παρασκευή (2/3)

Η ΛΑΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά, την Παρασκευή (2/3)

Η ΛΑΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά, την Παρασκευή (2/3) μετά την πρόσφατη, δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της ΧΑ στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα»

Η Λαϊκή Ενότητα Πειραιά στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, στο λιμάνι) στις 6 το απόγευμα, την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται μετά την πρόσφατη οργανωμένη, δολοφονική επίθεση με λοστούς και σιδερογροθιές από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», θα δώσουν με πανό δυναμικό «παρών» στελέχη και μέλη της ΛΑΕ.

Καλούμε κάθε προοδευτικό, αντιφασίστα πολίτη του Πειραιά να συμβάλει μέσα από ένα πλατύ, ανοιχτό και δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο για να ξαναστείλουμε τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής, εκεί ακριβώς που ήταν κρυμμένοι όλο το προηγούμενο διάστημα: στα πιο σκοτεινά και μελανά χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

27/2/2018

πηγή : http://laiki-enotita.gr/2018/02/27/η-λαε-συμμ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Να σβήσουμε τους φασίστες από τον Πειραιά | Αντιφασιστική διαδήλωση 02/03

Να σβήσουμε τους φασίστες από τον Πειραιά!

Το απόγευμα της Κυριακής 25/02, ενώ ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα» προετοιμαζόταν για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δέχτηκε επίθεση από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες ήταν προετοιμασμένοι να χτυπήσουν, καθώς εισέβαλαν στο χώρο με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Πέρα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν στο χώρο, δεν δίστασαν να χτυπήσουν όσους και όσες βρίσκονταν μέσα, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., Ελευθερία Τομπατζόγλου. Φώναζαν χρυσαυγίτικα συνθήματα και εξαπέλυαν απειλές για ακόμα πιο βίαιες επιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη μία φορά οι φασίστες βάζουν στο στόχαστρο στέκια και κοινωνικούς χώρους (όπως π.χ. το στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, το «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι κ.α.) και μάλιστα ακολουθώντας την ίδια «ιεροτελεστία». Χτυπούν αιφνιδίως, με καλυμμένα πρόσωπα, έχοντας αριθμητική υπεροχή. Ξεκινούν οργανωμένα την επίθεση και τη λήγουν όλοι ταυτόχρονα, με στρατιωτικά παραγγέλματα. Τα τάγματα εφόδου, επομένως, έχουν συγκεκριμένο σκοπό, να διαλύσουν όποιον αντιστέκεται. Και γι' αυτό εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές της φτώχειας και των μνημονίων, στηρίζουν τους δυνάστες μας και βάζουν πλάτη στα σχέδια τους, ισοπεδώνοντας κάθε αντίδραση.

Δεν μας κάνει έκπληξη ότι, κάθε φορά που δέχονται επίθεση αντιφασίστες, η αστυνομία ολιγωρεί. Μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό στις γειτονιές του Πειραιά δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή. Τον ίδιο επικουρικό ρόλο για τους φασίστες έπαιξαν και τα συστημικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να κάνουν λόγο για συμπλοκή αγνώστων, ενώ ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για επίθεση από χρυσαυγίτες στη Φαβέλα. Φυσικά είναι η ίδια η κυβέρνηση που προσφέρει μια σιωπηρή ανοχή στους φασίστες και καθίσταται υπεύθυνη για κάθε επίθεση που δέχεται το κίνημα.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ξεριζώσει το σκοτάδι του φασισμού από τον Πειραιά! Στις γειτονιές μας θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασηκώσουν κεφάλι οι φασίστες, γιατί έχουμε την ιστορική μνήμη ότι αποτελούν εχθρό του λαού.

Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 02/03 στις 18:00 στην πλ.Καραϊσκάκη στον Πειραιά

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ | ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/2018/02/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αφενός να βάλουν φραγμούς στο αντιφασιστικό κίνημα που φουντώνει στον Πειραιά και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας σε όσους συμμετέχουν σε χώρους ελευθερίας, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα τραυματίζοντας συντρόφους. Ανάμεσά τους και την Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορο της οικογένειας του Παύλου Φυσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι «ισορροπίες» όμως έχουν αλλάξει. Η Χρυσή Αυγή για κάποια στιγμή νόμισε ότι ο Πειραιάς αποτελεί τσιφλίκι της και ότι θα μπορεί ανενόχλητη να κάνει ό,τι θέλει. Νόμισε ότι ο Πειραιάς τής ανήκει, αλλά η αλαζονεία και ο τυχοδιωκτισμός της την έκανε να μην υπολογίσει σωστά ακόμη μία φορά. Μάλιστα, το αντίθετο θα λέγαμε ότι συμβαίνει, και τα γεγονότα μπορούν να μας επιβεβαιώσουν. Πρόσφατα ακύρωσε άλλη μία «κεντρική» της εκδήλωση, νιώθοντας στην ανάσα της την απειλή του αντιφασιστικού κινήματος, ενώ είναι γνωστό ότι τα σημεία αναφοράς της, τα γραφεία της, κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Και για τον περιορισμό αυτών των νεοναζιστικών στοιχείων μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η Φαβέλα. Διότι εκτός από τη λειτουργία της ως χώρος ελευθερίας, τη δράση της δίπλα στην κοινωνία του Πειραιά και το διάλογο που προσπαθεί να ανοίξει, ενίσχυσε παράλληλα και το κοινωνικό αντιφασιστικό μέτωπο, δίνοντάς του φυσικό χώρο και έκφραση.

Η επίθεση στον Πειραιά δεν θα μείνει αναπάντητη. Κι αυτό οι αναπολούντες τον Αδόλφο Χίτλερ το ξέρουν καλά. Έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας ότι δεν θα υπάρξει ξανά νεκρός από τα νεοναζιστικά ανδρείκελα. Ότι δεν θα επιτρέψουμε να δολοφονηθεί ποτέ ξανά κανείς. Ότι δεν θα υπάρξει ένας νέος Παύλος Φύσσας. Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά. Και την υπόσχεσή μας θα την κρατήσουμε. Όπως υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό, απέναντι στη μισαλλοδοξία και στο μίσος για το διαφορετικό. Θα είμαστε απέναντι και ενάντια στους εχθρούς της κοινωνίας. Θα είμαστε απέναντι και ενάντια σε όσους φαντασιώνονται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και νέα Άουσβιτς. Κι αυτό οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής το ξέρουν πολύ καλά. Γι' αυτό και η ίδια η πράξη της επίθεσης κάνει πασιφανή τη δειλία και τον τρόμο τους. Διότι η επίθεση στη Φαβέλα δηλώνει όχι την επιθετικότητα, αλλά την απόγνωση της ναζιστικής συμμορίας. Τον φόβο τους απέναντι σε εκείνους που επιμένουν, ονειρεύονται και πράττουν για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους καταπίεση. Η ελευθερία και η αλληλεγγύη δεν αποτελούν για εμάς κενές λέξεις, αλλά αντίθετα αξίες που μας καθορίζουν και είναι αυτές που θα αποτρέψουν και θα συντρίψουν κάθε νοσηρή φαντασίωση της ναζιστικής συμμορίας.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Παρασκευή 2/3 :

6μμ: Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

*Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη απο την μεγαλύτερη αντιφασιστική διαδήλωση (25/11) στην Αθήνα ως απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKi…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης στον ΕΚΧ Φαβέλα

post image

NO PASARAN

Μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της Φαβέλας,οι επιθέσεις που έχει δεχτεί από φασίστες είναι αρκετές. Η πρόσοψή της έχει βαφτεί με σπρέι και εθνικιστικά συνθήματα, έχουν κλέψει την ταμπέλα της εισόδου διατυμπανίζοντας το ανοιχτά στα κοινωνικά δίκτυα, έχει μπλοκάρει 3 φορές την κλειδαριά της εισόδου με κόλλα, έχει γίνει απόπειρα εμπρησμού, για την οποία συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης Απέλλα και έχουν γίνει 2 επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, η μία που κατέληξε στη Φαβέλα και αποκρούστηκε κατόπιν καταδίωξης πειραιωτών αντιφασιστών και η πιο πρόσφατη εναντίον μελών του χώρου.

Την Κυριακή 25-2 το απόγευμα λίγο πριν τις 19:00, έγινε επίθεση από χρυσαυγίτες την ώρα της διαχειριστικής συνέλευσης της Φαβέλα όπου 6 άνθρωποι που βρισκόταν στο χώρο από νωρίς, δέχτηκαν τα δολοφονικά κτυπήματα από το τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής.

Κατανοούμε το μίσος των ναζιστών, για ένα χώρο όπως η Φαβέλα, που λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και με κοινωνικό πρόσωπο αδιάκοπα παράγοντας ακηδεμόνευτο πολιτικό και πολιτιστικό λόγο, μέσα στον Πειραιά, σε μία περιοχή, που θεωρούσαν δικιά τους.

Οι φασίστες ματαιοπονούν κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, είναι σαν πλήγμα σε αυτούς τους ίδιους, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ενδυναμώνει , να μας συσπειρώνει και να δοκιμάζει τα πρωτόγνωρα όρια της αλληλεγγύης που έχει δεχτεί η Φαβέλα από τη δημιουργία της.

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στον Πειραιά την Παρασκευή 2-3 στις 6μμ: στην πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού. και

- 10.30μμ : Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στη Φαβέλα για την αποκατάσταση των ζημιών του

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΦΑΒΕΛΑ

ΕΚΧ ΝΟΣΟΤΡΟΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/NosotrosSocialCent…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά για την επίθεση στη Φαβέλα - κάλεσμα σε συγκέντρωση

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 25-2-2018 τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιχείρησε για να σκοτώσει. Στόχος της επίθεσης των δολοφόνων ήταν ο κοινωνικός χώρος «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οπλισμένα με λοστούς, πυρσούς και φωτοβολίδες τα μαυροφορεμένα αποβράσματα εκτελώντας εντολές της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης επιχείρησαν να δολοφονήσουν όσους βρίσκονταν στον χώρο τον οποίο και κατέστρεψαν. Μετά φώναξαν το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» και αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «αίμα -τιμή-χρυσή αυγή».

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε κι άλλους νεκρούς από τη δράση των φασιστών. Ανάμεσα στους τραυματίες πιο σοβαρά τραυματισμένη με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από το χτύπημα με λοστό είναι η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ακόμη ένα παραλίγο έγκλημα προστέθηκε στα δεκάδες άλλα περιστατικά τραυματισμών και δολοφονιών από τις φασιστικές ομάδες και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η εγκληματική δράση των φασιστικών ομάδων και της Χρυσής Αυγής επανέρχεται δριμύτερη. Αποθρασύνεται με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν υψηλά ποσοστά στο ναζιστικό μόρφωμα σαν αποτέλεσμα της απουσίας αγωνιστικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της αποπολιτικοποίησης των καιρών. Αποθρασύνεται με ευθύνη του αστικού πολιτικού συστήματος που συσκοτίζει καλώντας το ναζιστικό μόρφωμα να ενταχθεί στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Αποθρασύνεται με τη νομιμοποίηση που της πρόσφερε η συμμετοχή της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με την πλήρη ανοχή των αστικών κομμάτων και παραγόντων. Αποθρασύνεται από το συνεχές ξέπλυμά της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποθρασύνεται από τη ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Η Χρυσή Αυγή και κάθε φασιστική ομάδα είναι κομμάτι και εφεδρεία του συστήματος, είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης του λαού! Και ως γνήσια τέκνα του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού αξιοποιούνται ενάντια στους εργαζόμενους για να περάσει η αντεργατική επίθεση και ενάντια στους λαούς για να περάσουν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η δράση των φασιστών δεν είναι επιλεκτική. Στρέφεται ενάντια σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη άνθρωπο. Η δράση των φασιστών έχει στόχο όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γι' αυτό και η απομόνωση και η συντριβή του φασισμού είναι υπόθεση του ίδιου του λαού, των εργατών, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οφείλουμε όλοι μας να βροντοφωνάξουμε ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζικής καταδίκης και δράσης απέναντι στη σάπια ιδεολογία του φασισμού και τα μιάσματα που την προωθούν. Στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές να καταδικαστεί αποφασιστικά η δράση των φασιστών και να δυναμώσουν οι εστίες αντιστάσεις ενάντια στο δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του σωβινισμού.

Και το κυριότερο. Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στην πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τα λαϊκά - εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να παλέψουμε για την ΕΙΡΗΝΗ και τη φιλία των λαών τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας. Όσο αυτοί οι αγώνες θα αναπτύσσονται τόσο θα αποκαλύπτεται το πραγματικό ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ πρόσωπο των φασιστών- νεοναζί- εθνικιστών.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, 6:00 μ.μ.,

ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (έναντι ηλεκτρικού σταθμού)

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : https://antigeitonies.blogspot.gr/2018/02/blo…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΑΒΕΛΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΑΒΕΛΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤηνΚυριακή 25 ΦεβρουαρίουοΕλεύθεροςΚοινωνικόςΧώροςΦαβέλαέγινεστόχοςμιαςακόμηδολοφονικήςεπίθεσηςαπότάγμαεφόδουτηςΧρυσήςΑυγής. Μιαοργανωμένηομάδαοχτώνεοναζίεισβάλειστονχώρομεστειλιάριακαιαναμμένουςπυρσούςτραυματίζονταςπέντεαγωνιστές/ αγωνίστριεςκαιπροκαλώνταςφθορέςστοεσωτερικότουχώρου. Μία επίθεση που τόσο ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε όσο και τα λόγια που φώναξαν οι παρακρατικοί δολοφόνοι, μας φέρνει έντονες μνήμες, αφού σχεδόν ταυτίζονται με την επίθεση που δέχτηκε το στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008.

Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις φασιστικές και νεοναζιστικές γκρούπες να επανεμφανιστούν στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και να διοχετεύσουν εντός του κοινωνικού συνόλου τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο, και έχοντας την κάλυψη των συλλαλητηρίων, ξεκινάει μια σειρά επιθέσεων, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Η επίθεση στο Ε.Κ.Χ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και η αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού της Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Αθήνα, καθώς και η δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά είναι μια εικόνα από το τι θα επικρατήσει αν στο κοινωνικό πεδίο κυριαρχήσει ο εθνικισμός και ο φασισμός.

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Απέναντι στον φασισμό και στον πόλεμο που επιβάλλεται από την κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ, ο κόσμος του αγώνα οφείλει να αντιπαρατεθεί οργανωμένα και μαζικά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Ώστε να σπάσει τον μονόλογο που επιδιώκει να προωθηθεί από την εξουσία -όπως πέτυχαν οι σύντροφοι/σσες που στάθηκαν απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσ/νίκη και Αθήνα- και θέτοντας ως πρόταγμα τον διεθνισμό και τους κοινούς αγώνες των από τα κάτω όλου του κόσμου για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, να βάλει αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

Μέσα σε περιόδους συστημικής κρίσης είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσής μας στην βάση σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Απέναντι στην φτώχεια και στην εξαθλίωση η μόνη ρεαλιστική λύση των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευομένων είναι η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση, πορευόμαστε στον δρόμο για την ολοκληρωτική συντριβή του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στις αρχές τις ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, 18.00

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584610/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΦΑΒΕΛΑ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παλλαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία: Παρασκευή 2/3, 6μμ, Πλατεία Καραϊσκάκη

Με κραυγές «Αίμα,Τιμή, Χρυσή Αυγή», φορώντας κράνη και κραδαίνοντας σιδηρολοστούς, πυρσούς και αναμμένα βεγγαλικά εισέβαλαν στις 25/2 τα μέλη του πειραιώτικου νεοναζιστικού τάγματος εφόδου της Χ.Α. στην αίθουσα του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Φαβέλα του Πειραιά σε ώρα προετοιμασίας της συνέλευσής του και τραυμάτισαν 6 αντιφασίστες.Μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και η συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Ελευθερία Τομπατζόγλου με βαριά κρανιοεγκεφαλικη κάκωση από λοστό.

Αυτή η φασιστική επίθεση είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες κατά της Φαβέλας, αλλά αυτή τη φορά παρά λίγο να θρηνήσουμε νεκρούς.Η κλιμάκωση της φασιστικής βίας δεν είναι άσχετη με τις πρόσφατες εθνικιστικές κινητοποιήσεις με έντονη παρουσία και αποδοχή της Χ.Α., η οποία έτσι έσπασε την απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει από τη δολοφονία του Φύσσα και μετά.Αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση, θα έχουμε έναν δεύτερο γύρο εγκληματικών πράξεων και δολοφονικών επιθέσεων, τώρα που το νεοναζιστικό φίδι ξανασήκωσε κεφάλι.

Συμπαρατασσόμαστε με τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον αγώνα κατά του φασισμού και καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Παμπειραϊκής να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση που αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή 2 του Μάρτη στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και στην πορεία που θα ακολουθήσει, για να καταδικάσουμε όλοι μαζί οι Πειραιώτες αντιφασίστες τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα, να απαιτήσουμε τη σύλληψη των μελών του τοπικού τάγματος εφόδου της Χ.Α. που την έκανε και το άμεσο κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της στον Πειραιά, καθώς και την επιτάχυνση της δίκης των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ώστε να κλειστούν στη φυλακή τα εμπλεκόμενα πρωτοπαλίκαρά της.

Όλοι την Παρασκευή στις 6 στην Πλατεία Καραϊσκάκη!

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η ναζιστική συμμορία συνεχίζει τα εγκλήματά της - Αντιφασιστική Πορεία στον Πειραιά

Την περασμένη Κυριακή χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου επιτέθηκε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά, τραυματίζοντας συντρόφισσες-ους. Το γεγονός δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία της οποίας η ναζιστική βία αποτελεί την ιδεολογικό συνδετικό κρίκο. Άλλωστε ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ έχει αποδειχτεί περίτρανα και στη δίκη διεξάγεται μετ 'εμποδίων στο Εφετείο.

Η καταδίκη της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής είναι αυτονόητη υποχρέωση του δικαστηρίου. Όμως οι ναζί θα ηττηθούν οριστικά στο δρόμο από το αντιφασιστικό κίνημα.

Κανένας εφησυχασμό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Φαβέλας και όλων των κινηματικών χώρων.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 2/3 στις 6μμ στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά, (πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού).

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Στέκι Μεταναστών

πηγή : http://www.diktio.org/node/1354


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Οι γειτονιές μας ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης και του αντιφασισμού

Την Κυριακή 25/2 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η Ελευθερία Τομπάτζογλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα. Αν για κάποιους δεν αρκεί το μοντέλο της επίθεσης για να πειστούν πως πρόκειται για ενέργεια της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α., οι δράστες φρόντισαν να δηλώσουν με τα συνθήματά τους ευθέως την πολιτική τους ταυτότητα. Παρόλα αυτά τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν πλάτη επί της ουσίας στη δολοφονική δράση της Χ.Α. χαρακτηρίζοντας τους δράστες "ομάδα αγνώστων", την ώρα που δικηγόροι της Χ.Α. δηλώνουν πως το περιστατικό είναι απλώς ένα ατύχημα και η Χ.Α. κεντρικά σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις ακριβώς επειδή φοβάται τις ποινικές ευθύνες των πράξεών της. Δεν περιμέναμε, βέβαια, κάτι διαφορετικό από το σύστημα εξουσίας και τους φασίστες που επενδύουν ιδεολογικά στο φόβο και τον μισανθρωπισμό.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πως η Χ.Α. είναι μια εγκληματική οργάνωση που όσο παραμένει ελεύθερη και ατιμώρητη επιδίδεται σε φασιστικό ακτιβισμό. Από τη μία τέτοιες ενέργειες διεκδικούν χώρο στο εσωτερικό της ίδιας της οργάνωσης που βρίσκεται σε κρίση αλλά και εντός του ευρύτερου φασιστικού και ακροδεξιού χώρου. Από την άλλη δεν μπορούν να αντέξουν πως σε μια γειτονιά που έχουν επενδύσει πολλά για την πολιτική και οργανωτική τους ανάπτυξη, φυτρώνει επίμονα και δυναμικά ο σπόρος της αλληλεγγύης και του αντιφασισμού. Δε μπορούν να δεχθούν την πολιτική τους ήττα τόσο στο επίπεδο δημόσιου λόγου όσο και σ' αυτό του δρόμου. Κι ακόμα περισσότερο δεν αντέχουν το γεγονός πως τέτοιες ενέργειες δε μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν και μας ενώνουν ακόμα περισσότερο.

Η Φαβέλα σε όλην την διάρκεια της λειτουργίας της, καρπός μιας αποφασιστικής κίνησης για να μπει φρένο στην φασιστική απειλή στον Πειραιά, έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα ευρύ και νεανικό δυναμικό, λειτουργώντας ανοιχτά και αυτοοργανωμένα, φράζοντας τον δρόμο στους φασίστες. Παρόλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν παραμένει ένα οχυρό αντίστασης και αλληλεγγύης σε καιρούς που μπορεί το μαύρο να κυριαρχεί αλλά το βάθος του ουρανού επιμένει να είναι κόκκινο. Με πείσμα κι αποφασιστικότητα, λοιπόν, καλούμαστε να ενισχύσουμε την αντιφασιστική μας δράση και να σταθούμε πλάι πλάι με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Φαβέλας, για να πάρουν οι χρυσαυγίτες την απάντηση που τους αρμόζει. Παρότι πεισμένοι και πεισμένες για την αναγκαιότητα της οριστικής καταδίκης των ναζί, με απόλυτη σιγουριά γνωρίζουμε πως το δίκιο θα το κρίνει ο δρόμος.

Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 2/3 στις 18:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού του Πειραιά).

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αντιφασιστική Διαδήλωση (Παρασκευή 2/3 στις 18:00) Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

Την Κυριακή 25/2, φασίστες της Χ.Α. επιτέθηκαν στον ΕΚΧ Φαβέλα, τραυματίζοντας 4 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο για συνέλευση. Έχουμε νευριάσει πάρα πολύ με το θράσος των μιασμάτων να χτυπήσουν άοπλες συντρόφισσες και συντρόφους.

Αυτή η επίθεση δεν μας εκπλήσσει. Καμία έκπληξη δεν μπορεί άλλωστε να προκληθεί από άλλη μια φασιστική επίθεση καρμπόν: πάνοπλη και οργανωμένη ομάδα φασιστών κάνει πέσιμο σε αυτοοργανωμένο χώρο, τη στιγμή που οι δυνάμεις δεν επαρκούν για να αποκρουστεί μια επίθεση. Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι φασίστες, απέναντι σε μετανάστες εργάτες (όπως τον περασμένο Νοέμβρη στην πλ. Ιπποδαμείας) και μεμονωμένους αντιφασίστες. Είναι η ίδια μέθοδος που κατέληξε στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχτζατ Λουκμάν.

Αυτού του τύπου οι επιθέσεις γίνονται γατί οι φασίστες γνωρίζουν πολύ καλά πως κάθε φορά που έρχονταν σε σύγκρουση με οργανωμένες ομάδες αντιφασιστών και δεν υπήρχαν μπάτσοι, έχαναν κατά κράτος. Το τρέξιμο, η ρουφιανιά (του συναγωνιστή) και η ύπουλη επίθεση είναι τα αγαπημένα σπορ του σημερινού φασίστα.

Το ξέρουν και οι πέτρες πως στον Πειραιά έχει αλλάξει το κλίμα. Μέχρι και ο λιγότερο ενημερωμένος Αθηναίος γνωρίζει πως η παρουσία των φασιστών στις περιοχές μας έχει φτάσει στον πάτο και πως χρειάζονται τον Μιχαλολιάκο για να κάνουν ένα άνοιγμα της προκοπής. Η επίθεση στη Φαβέλα, που αποτελεί κοινωνικό χώρο, χώρο με ξεκάθαρο αντιφασιστικό πρόσημο, είναι στιγμιότυπο της καθημερινής μάχης που γίνεται στις γειτονιές του Πειραιά ενάντια στους νεοναζί. Μιας μάχης που όλοι και όλες θέλουμε να δώσουμε γιατί νιώθουμε πολύ νέοι για να συνηθίσουμε να ζούμε μαζί με φασίστες.

Αυτή η πόλη δεν μας χωράει και τους δύο.

Ούτε όμως χωράνε στις συνειδήσεις μας όλοι αυτοί οι καλοθελητές που έγιναν όψιμοι αντιφασίστες. Δημοσιογράφοι, μπάτσοι και κυβερνητικοί, όσοι διαχρονικά στήριξαν την άνοδο της Χ.Α., ενώ ταυτόχρονα εμπλούτιζαν οργανικά και ιδεολογικά την αντιμεταναστευτική πολιτική, την καταστολή και την αλλοτρίωση του αντιεξουσιαστικού και αυτοοργανωμένου χώρου. Το ότι θα βρεθούμε στον ίδιο δρόμο δε σημαίνει πως έπαψαν να είναι εχθροί, όχι για εμάς αλλά για την ίδια την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ο φασισμός θα τσακιστεί στους δρόμους και τις συνειδήσεις ή δε θα τσακιστεί καθόλου. Κάθε θεσμική, δικαστική και μηντιακή παραπλάνηση απλά καθυστερεί την οριστική μας νίκη. Η ανάσα μας είναι αισθητή και σύντομα θα ξανακούσετε τα βήματά μας. Αυτή τη φορά ακόμη πιο κοντά.

αντιφασιστική συνέλευση πειραιά

πηγή : http://antifapeiraias.espivblogs.net/2018/03/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αλληλεγγύη στον Ε.Κ.Χ Φαβελα. Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας

Το απόγευμα της Κυριακής 25/2 ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών την ώρα του ανακοινωμένου ανοίγματος του χώρου, κατά την οποία τραυμάτισαν αγωνιστές/ριες που βρίσκονταν εκεί. Η επίθεση αυτή έγινε σε συνέχεια προηγούμενων (όπως η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού κ.α.) σε μια γενικότερη απεγνωσμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των αγωνιζόμενων στις γειτονιές του Πειραιά. Η πλάνη στην οποία βρίσκονται οι φασίστες εντοπίζεται ακριβώς στο σημείο όπου θεωρούν δυνατή μια τέτοια εξέλιξη: ο Πειραιάς εδώ και καιρό αποτελεί έδαφος καθημερινής παρέμβασης και ζωτικός χώρος των αντιφασιστών/ριων· αυτό είναι ολοφάνερο και από τις μαχητικές ενέργειες ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας και από τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις στον Πειραιά.

Οι εξελίξεις των τελευταίων δύο μηνών πυροδοτούνται από την αυξανόμενη επιθετικότητα της κυριαρχίας, όπου τα «εθνικά θέματα» όπως το "Μακεδονικό", τα "Ίμια" κ.λ.π. υπερκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα των καταπιεσμένων και επαναφέρουν ξανά και ξανά την εθνική ενότητα ως τον μοναδικό δρόμο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο δρόμο αλλά και πιθανοί σχεδιασμοί προώθησης νέων εθνο-στρατιωτικών μορφωμάτων με «σοβαρό» προφίλ πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε σοβαρότητα. Με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης - Αθήνας, φασιστικές γκρούπες προέβησαν σε επιθέσεις σε αγωνιζόμενους και δομές του αγώνα όπως το κάψιμο της Libertatia, η αποτυχημένη επίθεση στον ε.κ.χ. Σχολείο και στο θέατρο Εμπρός, η επίθεση στην αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, οι αποτυχημένες εμπρηστικές επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (Κυψέλη), το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων και στην κατάληψη Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι (όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση του χώρου).

Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες. Η αστική δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να πολεμήσει πραγματικά το φασισμό: τον συντηρεί μέχρι να έρθει η ώρα να τον (ξανα)χρησιμοποιήσει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Στηριζουμε την αντιφασιστικη συγκεντρωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 - 18:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontana

πηγή : http://pasamontana.blogspot.gr/2018/03/normal…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριο επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ - ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η επίθεση του Τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά με τον τραυματισμό πέντε αγωνιστών, εκ των οποίων και η Ελευθερία Τομπατζόγλου δικηγόρος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη των νεοναζί δολοφόνων, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των νεοναζί να ξαναβγούν στην επιφάνεια με επιδείξεις πυγμής ύστερα από το "πλυντήριο" των εθνικιστικών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Δεν θα τους αφήσουμε! Με μαζικές ενωτικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να κλείσουν τα Γραφεία - ορμητήριο της ΧΑ στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα. Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Όλες και όλοι στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, στην Ομόνοια.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ
Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4702


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά! Αλληλεγγύη στη Φαβέλα - Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή (2/3) στις 18:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Tη Κυριακή 25/2, τάγματα εφόδου φασιστών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός ανθρώπων που συμμετέχουν στο χώρο και που ετοιμάζονταν για την εβδομαδιαία συνέλευση τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φαβέλα δέχεται επίθεση από τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Πειραιά. Έχουν λάβει χώρα και στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τη περιφρούρηση του χώρου ενώ έχει γίνει και αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού του.

Ωστόσο έχει σημασία η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελευταία αυτή επίθεση. Είναι άλλωστε η συγκυρία που συμβάλλει και στην αναβαθμισμένη μορφή της. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πυροδοτήσει μια σειρά φασιστικών επιθέσεων σε κινηματικές καταλήψεις και στέκια. Η διπλή επίθεση στη Libertatia που επέφερε το κάψιμο της, οι επιθέσεις στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» καθώς και εκείνη στη Κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη», εντάσσονται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο με την επίθεση στη Φαβέλα: ο φασιστικός χώρος επιχειρεί να επανασυγκροτηθεί εκμεταλλευόμενος το γενικότερο κλίμα της περιόδου.

Η επίθεση στη Φαβέλα έχει έναν επιπλέον συμβολισμό. Στις γειτονιές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις γειτονιές που το φασιστικό δηλητήριο έχει αφήσει ανεξίτηλη την παρουσία του, η Φαβέλα είναι το ανάχωμα της φασιστικής επέλασης, η συλλογικότητα που δυσκολεύει τα σχέδια των ναζιστών της περιοχής. Η υπεράσπισή της από όλο τον κόσμο του κινήματος είναι κάτι παραπάνω από αδιαπραγμάτευτη, η στήριξή της από το αντιφασιστικό κίνημα δεδομένη. Αν οι ναζιστές θεωρούν πως τώρα που βγήκαν από τις τρύπες τους θα μείνουν για πάντα και έξω από αυτές είναι βαθιά γελασμένοι: σύντομα θα ξανακρυφτούν διότι ο κόσμος της αλληλεγγύης θα κάνει αυτό που έχει κάνει τόσες φορές όποτε τους έχει αντιμετωπίσει. Θα τους καταπιεί.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στη Φαβέλα, την Παρασκευή 2/3 στις 18:00, στην πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού του Πειραιά).

κάλεσμα : Ροσινάντε