Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 9.45 πμ

Παρέμβαση στη συνέλευση των συμβολαιογράφων

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους συμβολαιογράφους του Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Η νέα Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 4/3/2018 έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λίγες μέρες μετά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ως αποκλειστικού τρόπου διενέργειας των πλειστηριασμών και ενώ ετοιμάζονται να φέρουν από την 1η του Μάη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τα άνω των 500 ευρώ χρέη προς το δημόσιο. Κυβέρνηση, Ε.Ε. και τράπεζες επιδιώκουν με πολύ πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο και ξεπερνώντας ταυτόχρονα το σκόπελο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών να προχωρήσουν σε 13.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2018 και 130.000 συνολικά μέχρι το 2021. Στόχος τους, να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα "βαρίδια" των δανείων (για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού) αλλά και να βάλουν χέρι σε ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου όχι μόνο δεν δίστασαν να νομοθετήσουν την "εν κρυπτώ και παραβύστω" διενέργεια των πλειστηριασμών στους υπολογιστές μεγάλων συμβολαιογραφικών γραφείων, αλλά και να φτάσουν στην πιο άκρατη βία και καταστολή ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών ενώ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε άμεσες εξώσεις των λαϊκών οικογενειών που χάνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους.

Ως κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ειδικότερα, έχουμε θέσει ως στόχο του αγώνα μας την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και όχι φυσικά τη σωτηρία του οποιουδήποτε μεγαλοοφειλέτη που μπορεί αλλά αρνείται να πληρώσει τα χρέη του. Η διαφωνία μας δεν αφορά γενικά και χωρίς κριτήρια στη διενέργεια πλειστηριασμών αλλά έγκειται στη συγκεκριμένη μορφή που αυτοί παίρνουν σήμερα με βάση τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που στρέφονται κατά της πολλαπλώς χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, στερώντας της βασικά δικαιώματα όπως η στέγη (που με κόπους μιας ζωής αποκτήθηκε) ή η δουλειά (με την έννοια του επαγγελματικού χώρου, είτε μαγαζί είναι αυτός είτε χωράφι). Σημειώνουμε ταυτόχρονα ότι δεν εκφράσαμε ποτέ καμιά συνολική αντιπαλότητα με τον κλάδο των συμβολαιογράφων παρά μόνο με συγκεκριμένα μέλη του που θέτουν τα προσωπικά τους συμφέροντα καθώς και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, πάνω από κάθε νομικό, ηθικό και κοινωνικό κανόνα. Γνωρίζουμε ότι και η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και μπορεί να κατανοήσει την έξαρση των πλειστηριασμών της κατοικίας και μικρής περιουσίας των φτωχών και φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους Συμβολαιογράφους του Εφετείου Θεσσαλονίκης και στη νέα Συνέλευση, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τράπεζες, κυβέρνηση και μεγαλοσυβολαιογράφους, να επιβεβαιώσουν τις ιστορικές για τον κλάδο τους αποφάσεις των προηγούμενων Συνελεύσεων, για αποχή από τους πλειστηριασμούς, οι οποίες άνοιξαν το δρόμο για ανάλογες αποφάσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών για την εφαρμογή μιας πολιτικής που κατάφωρα βλάπτει στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα.

Στέλνουμε ταυτόχρονα μήνυμα σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες αλλά και τους μεγαλοσυμβολαιογράφους που, αφού πιστοποιήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα) σήμερα επιδιώκουν με τη διακοπή της αποχής να ξαναμπούν στο παιχνίδι της αρπαγής, ότι όπως δυο χρόνια τώρα στα ειρηνοδικεία, έτσι και τώρα, όπου και όπως κι αν προσπαθήσουν να βάλουν χέρι σε σπίτι και περιουσία λαϊκής οικογένειας, θα μας βρουν μπροστά τους!

Σας καλούμε να μη δεχτείτε το ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" που κυβέρνηση, Ε.Ε. και τραπεζίτες σας επιφυλάσσουν, να μη γίνετε "συνένοχοι στο φόνο" της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να διαλέξετε πλευρά: Ή με το λαό ή με τους τραπεζίτες, τα funds, τα ντόπια και ξένα αρπακτικά και αντίπαλοι του λαού!

[Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

στη συνέλευση των Συμβολαιογράφων: Κυριακή 4 Μάρτη, 9.45π.μ., Καλαποθάκη 22]

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2018/03…