Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 17.30

2 καλέσματα : 1 2

Παρέμβαση διαμαρτυρίας στην ΟΙΥΕ για το ζήτημα της κήρυξης απεργίας τις Κυριακές

Την Πέμπτη 26 Απρίλη 2018 στις 5.30μμ προχωράμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ψαρρών 2, Πλ. Καραϊσκάκη - σταθμός μετρό: Μεταξουργείο). Η παρέμβαση αυτή θα γίνει εξαιτίας της μη κήρυξης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου από την ΟΙΥΕ την Κυριακή 1 Απρίλη 2018 και για την πλήρη σιωπή της κατά την ημέρα αυτή, την οποία τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά βάσει του περιβόητου νόμου των «8 Κυριακών». Παράλληλα, η παρέμβαση αυτή θα γίνει και μπροστά στο επόμενο άνοιγμα καταστημάτων, την Κυριακή 6 Μάη 2018, και στο πλαίσιο της απαίτησης για κήρυξη απεργίας για τότε. Η Κυριακή αυτή είναι, επίσης, μια από τις «8 Κυριακές» κατά τις οποίες τα καταστήματα ανοίγουν πανελλαδικά. Παράλληλα, βέβαια, σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου Μάη-Οκτώβρη κατά την οποία τα καταστήματα μπορούν βάσει του νόμου περί «32 Κυριακών» να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές στο δήμο Αθήνας και σε άλλες «τουριστικές» περιοχές.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής την Κυριακή 1/4/18 προχωρήσαμε σε απεργία και απεργιακές περιφρουρήσεις - παρεμβάσεις στον κλάδο μας. [βλ. σχετική ανακοίνωση και ενημέρωση] Επίσης, έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε και σε νέα απεργία την Κυριακή 6/5/18.

Βέβαια, όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει, για να έχει προοπτική ο αγώνας αυτός θα πρέπει να δοθεί συνολικά για τον κλάδο του εμπορίου και σε πανελλαδικό επίπεδο. Με απεργίες, απεργιακές περιφρουρήσεις και διάφορες άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων που εργάζονται στον κλάδο και με ταυτόχρονη απεύθυνση στο καταναλωτικό κοινό που αποτελεί μέρος του κόσμου της εργασίας. Επίσης, επιχειρήσαμε ο αγώνας αυτός να δοθεί ως ένα αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού ταξικού αγώνα μας και να συνδεθεί με το σύνολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας.

Έτσι, απαιτούμε από την πρώτη στιγμή από την ΟΙΥΕ την έγκαιρη κήρυξη απεργιών για όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να δοθεί η μάχη αυτή με όσο το δυνατό καλύτερους όρους, με καλή προετοιμασία και σε ευρεία κλίμακα. Κάτι που τελικά συνέβαινε στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και πάντοτε την τελευταία στιγμή και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία. Κάτι που δε συνέβη όμως σε πολλές κρίσιμες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα κάθε χρόνο κατά την «8η Κυριακή» (τελευταία Κυριακή του χρόνου), με τη μη κήρυξη απεργίας να συνιστά ουσιαστικά «κλείσιμο του ματιού» σε μεγάλη μερίδα των εμπόρων που βάσει των συμφερόντων τους δεν εναντιώνονται συνολικά στο εν λόγω μέτρο. Κάτι που δε συνέβη ούτε και την Κυριακή 1 Απρίλη 2018. [βλ. σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας: Ανακοίνωση για τη μη κήρυξη απεργίας από την ΟΙΥΕ την Κυριακή 1 Απρίλη 2018)

Παράλληλα, καλούμε διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια το σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου να κηρύττουν απεργίες και να οργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένα και με οργάνωση και αγώνα στη βάση τη μάχη αυτή.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αταλάντευτα τον δίκαιο και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται. Ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/04/24/p…


Παρέμβαση διαμαρτυρίας στην ΟΙΥΕ για το ζήτημα της κήρυξης απεργίας τις Κυριακές :: Πέμπτη 26/4/18, 5.30μμ, γραφεία ΟΙΥΕ (Ψαρών 2, Πλ. Καραϊσκάκη)

Ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια στηρίζουμε την παρέμβαση διαμαρτυρίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που οργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής την Πέμπτη 26/4/18 στις 5.30μμ στα γραφεία της ΟΙΥΕ (Ψαρών 2, Πλ. Καραϊσκάκη) για το ζήτημα της κήρυξης απεργίας τις Κυριακές.

Όπως σημειώνεται από τον ΣΥΒΧΨΑ: "Η παρέμβαση αυτή θα γίνει εξαιτίας της μη κήρυξης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου από την ΟΙΥΕ την Κυριακή 1 Απρίλη 2018 και για την πλήρη σιωπή της κατά την ημέρα αυτή, την οποία τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά βάσει του περιβόητου νόμου των «8 Κυριακών». Παράλληλα, η παρέμβαση αυτή θα γίνει και μπροστά στο επόμενο άνοιγμα καταστημάτων, την Κυριακή 6 Μάη 2018, και στο πλαίσιο της απαίτησης για κήρυξη απεργίας για τότε."

Η σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα στην παρέμβαση βρίσκεται ΕΔΩ.

Προηγούμενη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΒΧΨΑ: Ανακοίνωση για τη μη κήρυξη απεργίας από την ΟΙΥΕ την Κυριακή 1 Απρίλη 2018

Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

πηγή : http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/20…