Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Περιστέρι] Αντιφασιστική διαδήλωση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 7Μ.Μ Πλατεία Μπουρναζίου (Περιστέρι)

STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Καλούν: αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, δημοτικές κινήσεις, ΚΕΕΡΦΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η "Ενότητα".

Μετανάστες καταγγέλλουν ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Περιστερίου. Την Κυριακή 13 Μάη ο Μοχάμεντ Γκούμπαζ, ενώ βάδιζε προς το σπίτι του στην γωνία της οδού Σολωμού και Λευκωσίας στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Ο ένας πετάχτηκε μπροστά του και τον γρονθοκόπησε, ενώ οι άλλοι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο μετανάστης πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του Περιστερίου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και οι αστυνομικοί του είπαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς το τελευταίο διάστημα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις. Οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Μπουρνάζι δεν έχουν συλληφθεί, παρότι έχει γίνει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας και παρότι υπάρχει βίντεο που καταγράφει την επίθεση από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μέρες σε κανάλια και στο διαδίκτυο.

Αν λάβουμε υπόψη μας και την επίθεση που έγινε αυτές τις μέρες στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Μπουτάρη από ομάδα φασιστοειδών, καθώς και άλλα περιστατικά καταλαβαίνουμε ότι οι φασίστες επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές.

Επιχειρούν να αξιοποιήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εξ αιτίας των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων και της άγριας λιτότητας για να ξαναβγάλουν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας. Την ώρα που εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να μην περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα-σφαγείο για την δήθεν "έξοδο απο τα μνημόνια" που πλασάρει η κυβέρνηση, οι νεοναζί αποπροσανατολίζουν για το ποιος φέρνει τη κρίση και μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους παίζοντας το παιχνίδι των αφεντικών για να διασπάσουν την αντίσταση.

Η κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στα πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε στο προσφυγικό που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ ψήφισε νόμο που τους αποκλείει στα νησιά.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η στάση της αστυνομίας και του Τόσκα, όταν στα πρόσφατα πογκρόμ που επιχειρήθηκαν στη Μυτιλήνη από ομάδες φασιστών το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί.

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έχει δώσει μεγάλες μάχες. Από την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία των γειτονιών μας μέχρι την απάντηση σε κάθε ρατσιστική και φασιστική επίθεση.

Η δίκη της Χ.Α συμπλήρωσε 3 χρόνια και υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση των νεοναζί δολοφόνων. Για να τους στείλουμε μια και καλή στη φυλακή το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να τους απομονώνει κάθε φορά που εμφανίζονται στις γειτονιές μας. Παράλληλα όλοι μαζί θα δώσουμε μαζική κεντρική απάντηση το Σεπτέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε τα συνδικάτα,τα δημοτικά συμβούλια και τις κινήσεις, τι συλλογικότητες , όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Περιστερίου να δώσει μαζικά παρόν στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 19 Ιούνη στην πλατεία Μπουρναζίου.

Την κινητοποίηση καλούν αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, δημοτικές κινήσεις, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η "Ενότητα".

ΚΕΕΡΦΑ- ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η "Ενότητα"

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3 4 5 6

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα:

Φωτογραφία του χρήστη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα.

πηγή : https://www.facebook.com/159048937638203/phot…


1 2 3 4 5 6

Καταγγελία Συλλόγου ΠΕ «Ο Αριστοτέλης» για νέες φασιστικές επιθέσεις σε γονείς και μετανάστες στο 144 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση, την Τρίτη 19 Ιούνη και ώρα 7μμ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπό...

ergasianet.gr

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


1 2 3 4 5 6

Τα Σεπολια,ο Κολωνος,το Περιστερι,δε χωρανε το φασισμο και το ρατσισμο.Εχθροι μας ειναι αυτοι που γεννουν τον πολεμο και σπερνουν το θανατο και την προσφυγια και οχι οι μεταναστες και οι προσφυγες

Φωτογραφία του χρήστη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα.

πηγή : https://www.facebook.com/159048937638203/phot…


1 2 3 4 5 6

Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Περιστέρι την Τρίτη 19/6

Οι προσπάθειες των φασιστικών μηχανισμών για ανασυγκρότηση στην Αθήνα και στον Πειραιά είναι περιορισμένες. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός έχει καταφέρει να περιορίσει τις δράσεις των φασιστών σε βάψιμο με σπρέι, ρίψη φέιγ βολάν, ενώ ακόμη και οι υποτιθέμενες «επιτροπές κατοίκων» που προσπάθησαν να συσταθούν τοπικά ξεσκεπάστηκαν και γρήγορα διαλύθηκαν. Ωστόσο, με τη βοήθεια της νύχτας, φασιστικές ομάδες, ορισμένες φορές δοκιμάζουν να επιτεθούν σε περαστικούς μετανάστες και αγωνιστές.

Τέτοιες επιθέσεις πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στα Σεπόλια και στην ευρύτερη πλατεία Μπουρναζίου, στο Περιστέρι. Ολιγομελείς ομάδες φασιστών στήνουν ενέδρες σε μετανάστες σε διάφορα σημεία μεταξύ των δύο περιοχών αυτών, προχωρώντας σε κλοπές και προπηλακισμούς. Η αστυνομία, βέβαια, παρά και τις καταγγελίες μεταναστών, αντέδρασε στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα.
Μια άλλη περίπτωση φασιστικής επίθεσης είναι αυτή που σχετίζεται με το 144ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στα Σεπόλια. Δύο «αγανακτισμένοι» γονείς επιτέθηκαν σε δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, επειδή κάλεσαν γονείς της Πακιστανικής κοινότητας - των οποίων τα παιδιά κάνουν μαθήματα στο σχολείο - να βοηθήσουν στην προετοιμασία της γιορτής για το τέλος των μαθημάτων. Σημειώνεται πως το σχολείο αυτό από το Νοέμβρη του 2017 έχει παραχωρηθεί για Kυριακάτικα μαθήματα στην Πακιστανική κοινότητα. Οι γονείς αυτοί μάλιστα είχαν αντιταχθεί με ρατσιστικό λόγο στην παραχώρηση αυτή.

Με βάση τα γεγονότα αυτά, και στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, φαίνεται πως φασιστικές ομάδες προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις και τραμπουκισμούς. Τα Σεπόλια και το Περιστέρι είναι δυο από τις ελάχιστες περιοχές, τις οποίες φασίστες χρησιμοποιούν για να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο. Το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι εκεί ξανά και δε θα τους δώσει ούτε σπιθαμή χώρου!

Καλούμε την Τρίτη 19 Ιούνη στις 19:00 στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια.

Απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό προτάσσουμε την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη.

Τα Σεπόλια και το Μπουρνάζι είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικά.

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6

Ανακοίνωση του ΣΥΒΧΨΑ ενάντια στη ρατσιστική επίθεση στις 9/6 στο 144ο Δημ. Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Ιουνίου στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας σχολικής γιορτής.

Καθώς εκτυλισσόταν η γιορτή στην αυλή του σχολείου με συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, δύο γονείς εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο άλλων, επειδή "έφεραν πάλι τους Πακιστανούς στο σχολείο", δηλαδή κάλεσαν Πακιστανούς μετανάστες από την γειτονιά, παιδιά με τους γονείς τους, να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στη σχολική γιορτή. Η επίθεση δεν έμεινε μόνο στο στάδιο του χυδαίου ρατσιστικού λόγου αλλά εξελίχθηκε σε έντονη χειροδικία από τη μεριά των φασιστών γονιών, παρουσία των παιδιών που σοκαρισμένα έκλαιγαν, και με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο τα δύο μέλη του συλλόγου γονέων που δέχτηκαν την επίθεση, ένας εκ των οποίων είναι συνάδελφός μας και μέλος του σωματείου μας.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, ούτε οι δράστες της επίθεσης εκφράζουν για πρώτη φορά τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις. Πρόκειται για άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στα γεγονότα του Νοεμβρίου, όταν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών αντέδρασαν με βίαιο τρόπο στην παραχώρηση του σχολείου από τον Δήμο Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής κοινότητας. Τότε είχαν αντιδράσει έντονα ο σύλλογος γονέων, οι εκπαιδευτικοί τόσο του σχολείου όσο και άλλων συλλόγων, σωματεία από όλη την Αθήνα, (ανάμεσα τους και το δικό μας, βλ. σχετικό ψήφισμα), αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, μην αφήνοντας τον εθνικισμό να δηλητηριάζει τη σχολική ζωή.

Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις από τη μεριά των ακροδεξιών συνεχίστηκαν, καθώς οι φασίστες στην περιοχή με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στο πλαίσιο της φασιστικής και ναζιστικής τους ιδεολογίας. Οι ρατσιστικοί τραμπουκισμοί στο σχολείο έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις κατά μεταναστών που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Σεπολίων, με πιο πρόσφατη την επίθεση στις 7/6.

Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά περιστατικά στις γειτονιές και στα σχολεία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα και να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης και ο πρόσφυγας. Είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τη μόρφωση των παιδιών του, ό,τι εθνότητας κι αν είναι, ό,τι χρώματος και θρησκείας.

Με αφορμή την επίθεση απέναντι στο συνάδελφό μας αλλά και κάθε άλλη φασιστική επίθεση, το σωματείο μας λέει ξεκάθαρα πως δεν αφήνει κανέναν μόνο του, ιδιαίτερα απέναντι στους φασίστες που είναι τσιράκια των αφεντικών. Έχουμε όλοι χρέος να τσακίσουμε αυτούς που τολμούν να απειλούν και να σηκώνουν χέρι σε μετανάστες, εργάτες, αντιφασίστες και να βρωμίζουν με το λόγο και τη δράση τους τις γειτονιές μας.

Καλούμε σε στήριξη της γιορτής της Πακιστανικής κοινότητας την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο 144ο Δημοτικό Σχολείο, για την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς στο κυριακάτικο σχολείο τους.

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/06/16/α…