Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

19ο Camping αγωνιστικων κινησεων & μαθητικης αντιστασης

πηγή : http://www.agonistikeskiniseis.org/main/index…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούνιος 18h


Πρόγραμμα 19ου camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία έτσι ώστε να γεμίσουμε τις «πολιτικές» και -όχι μόνο- «μπαταρίες» ενόψει των δύσκολων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με βάση την επίθεση του συστήματος ενάντια στον λαό και την νεολαία.

Έτσι η τάση μας να μην αντιμετωπίζουμε τις διακοπές ως ένα διάλειμμα ή μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας αντανακλάται στις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν.

Η πρώτη κεντρική εκδήλωση με τίτλο : «Ελληνοτουρκικά, εθνικά ζητήματα και τα καθήκοντα του κινήματος» έρχεται να ανοίξει την συζήτηση με βάση τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την αύξηση της επικινδυνότητας για τους λαούς με βάση την όξυνση των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την αυξημένη παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή αλλά και την σύγχυση που υπήρξε την τελευταία περίοδο με βάση τα «εθνικά» ζητήματα και την αδυναμία του κινήματος να δώσει κινηματικές διεξόδους.

Η δεύτερη κεντρική εκδήλωση με τίτλο: «φοιτητές-εργαζόμενοι: οργάνωση και αντίσταση σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς» έρχεται να ανοίξει το ζήτημα του εργασιακού μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν σήμερα λαός και νεολαία, την επίθεση του συστήματος σε μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού όπως η ασφάλιση ή το δικαίωμα στην απεργία και τέλος τα προβλήματα που υπάρχουν με βάση την αποσυγκρότηση του κινήματος αλλά και την αναγκαία απάντηση που πρέπει να δοθεί από την δικιά μας πλευρά για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.

Όπως και πέρσι στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και οι Τούρκοι συναγωνιστές της Partizan κάτι το οποίο για όσους συμμετείχαν στο περσινό camping έδειξε ότι αποτελεί τρομερή εμπειρία. Όπως και πέρσι θα έχουμε την δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών αλλά και απόψεων με βάση την συμμετοχή μας στο κίνημα. Είναι σίγουρο ότι και στις δυο εκδηλώσεις αλλά και γενικά στocamping η καθημερινή τριβή με τους συναγωνιστές από την Τουρκία θα μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα στον δρόμο του διεθνισμού.Φυσικά όπως συνέβη πέρσι έτσι και φέτος στις 27/07 θα πραγματοποιηθεί κοινό γλέντι με τους συναγωνιστές κάτι το οποίο πέρσι αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές του camping!

Σε αυτά τα πλαίσια γίνονται προσπάθειες για βήματα στο πολιτιστικό κομμάτι με την προβολή της ταινίας «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» και την συζήτηση που θα ακολουθήσει με τους σκηνοθέτες της, το εργαστήριο για το θέατρο στην αντίσταση αλλά και την θεατρική παράσταση της ομάδας «επενέργεια» με μονόπρακτα από τον «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπ. Μπρεχτ.

Φυσικά για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα εργαστήρια για τα ΤΕΙ αλλά και για τους Μαθητές τα οποία φέτος έχουν ακόμα πιο αναβαθμισμένη σημασία με βάση τις εξελίξεις που έχει φέρει ο ν.Γαβρόγλου στην τριτοβάθμια αλλά και τις αναμενόμενες αλλαγές στην δευτεροβάθμια.

Μέσω της διαδικασίας του camping θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική «διέξοδο» στην νεολαία όσο αφορά το κομμάτι των διακοπών. Κόντρα στον ατομικό δρόμο και τα πρότυπα των διακοπών που πλασάρει το σύστημα (ναρκωτικά-αλκοολ-εκτόνωση) προσπαθούμε να δώσουμε διέξοδο με το πρότυποΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Σε μια περίοδο γεμάτη δυσκολίες και απογοήτευση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν τη νεολαία να αρνηθεί τις προτάσεις του συστήματος και να επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Μπροστά στη μαύρη πραγματικότητα διαμορφώνεται, εμείς επιλέγουμε τον συλλογικό δρόμο… ακόμη και το καλοκαίρι!

Πρόγραμμα Καμπινγκ 2018

Σάββατο 21/7

11:00 στήσιμο χώρου

18:00 εναρκτήρια συνέλευση και γνωριμία ομάδων

Κυριακή 22/7

11:00 συνέλευση υπευθύνων ομάδων με υπεύθυνους

22:00 πάρτυ

Δευτέρα 23/7

18:00 1η κεντρική εκδήλωση : Ελληνοτουρκικά, εθνικά ζητήματα και τα καθήκοντα του κινήματος

Τρίτη 24/7

19:00 εργαστήριο: το θέατρο στην αντίσταση

21:00 προβολή ντοκιμαντέρ «Το θέατρο στο βουνό» της Αλίντα Δημητρίου

Τετάρτη 25/7

21:00 Προβολή Ταινίας: «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» και συζήτηση με τους σκηνοθέτες

Πέμπτη 26/7

11:00 εκδρομή στο Ναύπλιο

18:00 αθλητικό τουρνουά

22:00 θεατρική παράσταση από την ομάδα «Επενέργεια» της Ρωγμής , «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπ. Μπρεχτ

Παρασκευή 27/7

11:00 Εργαστήριο: Μαθητές -ΤΕΙ

22:00 κοινό λαικό-ρεμπέτικο γλέντι

Σάββατο 28/7

18:00 2η Κεντρική εκδήλωση: φοιτητές-εργαζόμενοι: οργάνωση και αντίσταση σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς

Κυριακή 29/7

18:00 συνέλευση απολογισμού

22:00 πάρτυ

πηγή : http://www.agonistikeskiniseis.org/main/index…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούλιος 15h