Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.30

Έκθεση Φωτογραφίας: Τα παιδιά της Ριτσώνας

Αφιέρωμα: Ανθρώπινες παλίρροιες

1 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου 2018

#ΠαλιόΜεταξουργείο #Σπάρτη

Φωτογράφος: Βασίλης Νίκας

Αυτό το Σεπτέμβρη η ομάδα Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα διοργανώνει στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων με θεματικό τίτλο «Ανθρώπινες παλίρροιες».

Από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 σε συνδιοργάνωση με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα παρουσιάσει τη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας» ενώ 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος, γνωστός για την εξαιρετική του διδασκαλία, θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας.

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα είναι το δημιουργικό και εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας. Με την ματιά του μας «ανοίγει» τον κόσμο των παιδιών και πέρα από τις κοινότυπιες αναφέρεται στην κατοίκηση, το παιχνίδι, την αγάπη, τις δυσκολίες, το ξεπέρασμα ή όχι των ορίων. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας. Για τη σημασία του κοινωνικού έργου στη Ριτσώνα, η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki δημιούργησε το 2016 το ντοκιμαντέρ με τίτλο "In the Eyes of Children" που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ. από τον ίδιο τον φωτογράφο κ. Νίκα, ο οποίος και θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση.

Ώρες και μέρες λειτουργίας της έκθεσης: 19:30 - 23:30 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και 21:00 - 23:00 κάθε Πέμπτη στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης (Κων. Παλαιολόγου 29-31, Σπάρτη). Ώρες σεμιναρίου 18:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Διοργανωτές:

Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα

Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

πηγή : https://activateyourparticipation.wordpress.c…