τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση, 8/3 από :

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στις 16.30

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή , είναι αφορμή για καταστροφή

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σε μία κοινωνία που έχει βαθιά ριζωμένη την καταπίεση και χτίστηκε πάνω στην πατριαρχία, όπου οι ζωές μας υποβιβάζονται και θυσιάζονται με κάθε μορφή επιβολής και ελέγχου στα σώματά μας, η 8η Μάρτη δεν αποτελεί μια γιορτή. Είναι ακόμα μια μέρα υπενθύμισης πως οι ζωές μας δεν μετράνε, είναι ακόμα μια μέρα που διαπράττονται εγκλήματα έναντι περιθωριοποιημένων κοινωνικά ατόμων με τις πλάτες της πατριαρχίας και του κρατικού καπιταλιστικού μηχανισμού. Παρόλο που ακούμε καθημερινά για γυναικοκτονίες, βιασμούς, κυκλώματα trafficking, τρανσφοβικές επιθέσεις στα μέσα και αυτή η λίστα δεν τελειώνει, οι δημόσιοι διάλογοι που δημιουργούνται για κάποιες υποθέσεις προωθούν το πλυντήριο, την απαξίωση και τον αποπροσανατολισμό με στόχο την απευαισθητοποίηση μας.

Οι αναλύσεις του σύγχρονου κυρίαρχου φεμινισμού προτάσσουν ως λύση την κατοχυρώση μιας υποτιθέμενης ισότητας μέσω υπεράσπισης "δικαιωμάτων" με θεσμικούς όρους , αναλύσεις που εμπίπτουν στα πρότυπα της τυπικής λευκής αστής straight γυναίκας. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η παραδοχή του να γίνεις girl boss, καθώς σου δίνει την ψευδαίσθηση πως μια γυναίκα όλα τα μπορεί αν ο στόχος είναι τα λεφτά. Για την πλήρη χειραφέτηση την οποία λέμε εμείς δεν συμπεριλαμβάνει τέτοια πολιτικά πλαίσια και έννοιες καθώς δεν θέλουμε οι (μη)ταυτότητες μας να οριοθετούνται με οποιοδήποτε και κάθε σύστημα. Μαχόμαστε για την ολική απελευθέρωση που μας ανήκει και εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή εξουσίας που μας φυλακίζει.

Ως άτομα που ζούμε σε μία επαρχιακή πόλη όπως είναι το Ρέθυμνο, νιώθουμε την ανάγκη και την επιθυμία να οργανωθούμε σε αυτήν για να διεκδικήσουμε τον χώρο για όλα μας και να αντισταθούμε σε ό,τι μας καταπίνει, μας αφανίζει και μας καταστέλλει. Όλα αυτά μας δημιουργούν οργή και ήρθε η ώρα να μας βρουν απέναντι τους. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό για μας να βρεθούμε στον δρόμο την 8η Μάρτη και να ακουστούνε οι φωνές μας.

Παρασκευή 01/03 16:30 Πλατεία Μικρασιατών

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΦΟΒΙΚΩΝ ΣΕΞΙΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤΣΟ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Αναρχοφεμινιστική Συνέλευση Ρεθύμνου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93616/