Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Αυτονομία Ζαπατίστας" & συζήτηση

πηγή : https://anarxikoigalatsiou.espivblogs.net


H Aνοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου σας καλεί στην εκδήλωση για την αυτοοργάνωση που οργανώνει την Κυριακή 23 Νοέμβρη στο ελεύθερο κηπάκι, Καραϊσκάκη 46, στο Γαλάτσι, ώρα 17.00

http://anarxikoigalatsiou.espivblogs.net/

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ !

To ελληνικό κράτος, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. αγνοεί τους δυστυχείς και επαινεί τους κεφαλαιοκράτες που εμπορεύονται την ζωή μας. Κάθε τους πρόταγμα και λέξη περί «ανάπτυξη» προσπαθεί να εξαπατήσει και να κρύψει για άλλη μια φορά, μα μάταια, την όλο και αυξανόμενη εξαθλίωση του μεγαλύτερου πληθυσμού στη γη.

Η φτώχεια και η ανέχεια είναι το Success story του κάθε κυβερνόντα πολιτικού και των κοράκων τους που τρέχουν να ρουφήξουν το αίμα των δυστυχισμένων.

H ιδιοκτησία και η καταπάτηση της γης από τα μεγάλα συμφέροντα του παγκόσμιου καπιταλισμού, με σκοπό το ξεζούμισμα και την καταστροφή της για το υπερκέρδος, οδηγούν στην εξαθλίωση, στην πείνα και στην εξόντωση ολόκληρους λαούς. Οι αυτοοργνωμένοι χώροι και η κολεκτιβοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων καταπολεμούν τον ατομικισμό, την στέρηση, την ανεργία και αναζητούν το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια της ζωής του ανθρώπου.

Όπως στην Αργεντινή με τα αυτοοργανωμένα εργοστάσια, στη Βραζιλία με τους κατειλημμένους αγρούς και την απαλλοτρίωση τους από τους αγρότες, στην Τσιάπας με τις αυτοοργανωμένες κοινότητες, στο Κόμπανι και στην Παλαιστίνη με τους αγώνες αυτοοργανωμένων ομάδων για την αυτοδιάθεση στη γη που τους ανήκει.

Στην Ελλάδα, διάφοροι αυτοοργανωμένοι χώροι που χουν απαλλοτριωθεί λειτουργούν δημιουργικά. Στο Γαλάτσι, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει τη δημιουργία εγκαταλελειμμένου χώρου προς όφελος της γειτονιάς με την κοινή συναίνεση των ανθρώπων που το περιβάλλουν.

Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να συμμετέχουν οι κάτοικοι του Γαλατσίου και άλλοι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των ατόμων που τον διαχειρίζονται και πάνω απ΄όλα να δημιουργήσουμε ένα ελεύθερο χώρο μακριά από φασιστικές νοοτροπίες και ιεραρχίες.

Με αυτόν το τρόπο μπορούμε να καταπολεμήσουμε την υποδούλωση, την ηθική και υλική μιζέρια, δημιουργώντας π.χ αυτοδιαχειριζόμενες λαϊκές, και πολλά άλλα, όπου η ανταλλαγή των προϊόντων θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο αλληλεγγύης μεταξύ μας. Έτσι θα έχουμε πραγματοποιήσει την ουτοπία, την κατάργηση της εξουσίας και των αφεντικών.

Η τέχνη του να δημιουργείς δεν είναι προς πώληση και ούτε προς υποδούλωση και χειραγώγηση από τους κρατιστές και τα τσιράκια τους, αλλά η δίκαιη δημιουργία της ίδιας της ζωής.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ !!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

http://anarxikoigalatsiou.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/53981/