Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Διεθνιστικό-αντιφασιστικό μπλόκο

Ό, τι πολεμήσαμε είναι ακόμα εδώ! - Ανακοίνωση και καλέσματα της ΑΠΟ σχετικά με τη φετινή ΔΕΘ

Ό, τι πολεμήσαμε είναι ακόμα εδώ!

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης σχετικά με τη φετινή ΔΕΘ

Η διοργάνωση της ετήσιας φιέστας του κράτους και των αφεντικών στη Θεσσαλονίκη αποτελεί διαχρονικά το πεδίο εκδήλωσης των πολιτικών και οικονομικών εξαγγελιών της εκάστοτε πολιτικής διαχείρισης. Εξαγγελίες που σχετίζονται με τις βασικές αιχμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η επίθεση των κυρίαρχων για το επόμενο διάστημα και διαμορφώνουν το πλαίσιο επιβολής νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, και χωρίς ακόμα να έχουν καλά-καλά σβήσει οι φλόγες του πρόσφατου κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των καταστροφικών πυργαγιών στην Αττική που δημιούργησαν μια εκατόμβη νεκρών, η ΔΕΘ επιχειρείται να ταυτιστεί από την πλευρά της κυβέρνησης με την έξοδο από τα μνημόνια, το πέρασμα στην περίοδο της ανάπτυξης, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την επιστροφή στην «κανονικότητα» του κρατικού-καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της ζωής. Τα παραπάνω εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το μέχρι τώρα έργο της ως επιτυχημένο και φιλολαϊκό, εμφανιζόμενη ως η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την πορεία της χώρας (με προοδευτικό πρόσημο κιόλας, απέναντι στη δεξιά και στην ακροδεξιά εναλλακτική). Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την είσοδο σε ένα νέο γύρο αντικοινωνικής επίθεσης από την πλευρά του κράτους και των αφεντικών. Από το βήμα της, ο πρωθυπουργός θα αναγγείλει την έναρξη μιας νέας καμουφλαρισμένης επίθεσης, που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο όνομα της ανάπτυξης και της εξόδου στις αγορές. Τα μνημονιακά μέτρα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι των προηγούμενων χρόνων που πλέον αποτελούν πάγιους και διαρκείς νόμους του κράτους, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που συνεχίζουν να διαφεντεύουν τη χώρα και η συμφωνία τους με το ελληνικό κράτος για περαιτέρω όξυνση της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης σε βάθος δεκαετιών, η συνέχιση της επιτροπείας από υπερεθνικούς μηχανισμούς και η προσήλωση στην ικανοποίηση υψηλών οικονομικών στόχων προμηνύουν το πέρασμα σε αυτή τη νέα φάση επικαιροποιημένης λεηλασίας και αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου, ολοένα και πιο βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνικής βάσης και απρόσκοπτης καταστροφής του φυσικού κόσμου.

Ακόμα, η διατύπωση ενός πλαισίου παροχολογίας και υποσχέσεων προς εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που χτυπήθηκαν περισσότερο όλο το προηγούμενο διάστημα, αποσκοπεί στην καλλιέργεια νέων ψεύτικων ελπίδων μέσα από το αναμάσημα των ίδιων, δήθεν φιλολαϊκων, παραμυθιών εκ μέρους της κυβέρνησης. Άλλωστε, η παρούσα πολιτική διαχείριση έχει πλειστάκις αποδείξει την ικανότητα της να δημιουργεί ψευδαισθήσεις εξωραϊσμού του υπάρχοντος συστήματος, εξασθενώντας και απονευρώνοντας τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις και υλοποιώντας στη συνέχεια το σύνολο των εγκληματικών και αντικοινωνικών πολιτικών του κράτους και του κεφαλαίου. Αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό διαχειριστή και εκφραστή των συμφερόντων του κράτους και της άρχουσας τάξης, καθώς οι πάγιες στοχεύσεις για την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση υπηρετούνται πιστά. Έτσι, σε αντίθεση με τα όσα ήδη εξαγγέλλονται από κυβερνητικές πηγές, η όξυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η λεηλασία και καταστροφή του φυσικού κόσμου και των τοπικών κοινωνιών, ο εγκλεισμός προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η πριμοδότηση των φασιστικών συμμοριών, η κρατική καταστολή και η βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται αναμένεται να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα καθώς συνιστούν βασικά σημεία της συνολικής επίθεσης του κράτους και των αφεντικών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στη φετινή ΔΕΘ παρευρίσκονται ως τιμώμενη χώρα οι Η.Π.Α. και οι επιχειρήσεις τους. Ένα ακόμα δείγμα επικύρωσης και διεύρυνσης των σχέσεων του ελληνικού και αμερικάνικου κράτους και επιβεβαίωσης της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο μπλοκ συμφερόντων της κυρίαρχης διεθνούς πολιτικο-οικονομικής ελίτ, ηγέτιδα δύναμη της οποίας είναι το κράτος των Η.Π.Α. Είχαν προηγηθεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, οι εξαγγελίες για δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων στη χώρα, η αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου μέσω της συγκρότησης του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ κ.α. Με ιδεολογικό όχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», το κράτος των Η.Π.Α. επιχείρησε και πέτυχε την εξάπλωση της δύναμης του γενικεύοντας την επίθεση στους φτωχούς και τους απόκληρους σε πλανητικό επίπεδο. Μια επίθεση που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή τους επιδίωξη είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς, η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η εδραίωση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας στο πεδίο των οξυμένων διεθνών πολιτικών ανταγωνισμών.

Κατ'αυτόν τον τρόπο, η επανεμφάνιση του «Μακεδονικού» ζητήματος τους τελευταίους μήνες προέκυψε ακριβώς ως μια ακόμα ευκαιρία επιβεβαίωσης της υπαγωγής του ελληνικού κράτους στο άρμα του διεθνούς μπλοκ κυριαρχίας επιχειρώντας να επιλύσει ένα κράμα διαφόρων εξουσιαστικών αναγκών. Από τη μια, η αστική τάξη της χώρας επιθυμεί διακαώς το βάθεμα των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους της, δηλαδή τον Ευρωατλαντικό άξονα, ειδικά σε μια περίοδο όπως η σημερινή, όπου η γεωπολιτική ρευστότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλα μέτωπα. Από την άλλη, η ένταξη του μακεδονικού κράτους στο μπλοκ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τη βασική επιδίωξη διεύρυνσης της επιρροής των παγκόσμιων κυρίαρχων στην νευραλγική περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, ως «εθνικό ζήτημα» δεκαετιών, το «Μακεδονικό» αποτελεί πεδίο συσπείρωσης για δυνάμεις που επιθυμούν να επιβάλλουν πολιτικά την εθνικιστική ατζέντα διάφορων κρατικών και παρακρατικών παραγόντων. Το εύρος τους είναι αρκετά μεγάλο συμπεριλαμβάνοντας συλλόγους, κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων με το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και φασιστικές ομάδες κρούσης. Το νέο «όραμα» του εγχώριου φασισμού συγκροτείται στην απόπειρα να χωνευτούν οι μικρές ναζιστικές γκρούπες από κοινού με την κοινή μήτρα τους, τη Χρυσή Αυγή, σε ένα «μαζικό» εθνικιστικό ζόφο, με δήθεν «αντικυβερνητικά» χαρακτηριστικά που εδράζουν την ανάπτυξη τους, όχι βέβαια στο ταξικό πεδίο και απέναντι στους καταπιεστές αυτού του κόσμου, αλλά στην ενεργοποίηση των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών κοινωνικών αντανακλαστικών.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθειας των ντόπιων φασιστών να εδραιωθούν κοινωνικά ως «αντισυστημική» δύναμη εντάσσονται και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται ενόψει της ΔΕΘ σε συνέχεια των αντίστοιχων που έγιναν μερικούς μήνες πριν με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia από μια γκρούπα φασιστών που έδρασαν από κοινού με χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας, με δεδομένη την αστυνομική κάλυψη. Συγκεντρώσεις βγαλμένες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, οι οποίες «προετοιμάζουν» και προεικονίζουν τη ζοφερή προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών όπου οι πληβείοι θα πρέπει να ταυτίζονται ιδεολογικά με τις κρατικές πολεμικές μηχανές και να αλληλοσπαράσσονται.

Την ίδια ώρα, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια αυτών των ημερών αποτελούν και το "αριστερό'' άλλοθι της κυβέρνησης, που πλασάρεται ως η μοναδική δύναμη που αντιστέκεται στον εθνικισμό, επιχειρώντας να αποκρύψει τις εγκληματικές κοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές που υλοποίησε και υλοποιεί, προσπαθώντας παράλληλα να νομιμοποιηθεί κοινωνικά χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς κυβέρνησης σε μια ενδεχόμενη πτώση της.

Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανανέωσης της κοινωνικής νομιμοποίησης της επίθεσης των κυρίαρχων. Ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την τρομοκρατία και την καταστολή, τον εθνικισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και διεθνές μέτωπο αγώνα και αντιστάσεων. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις εστίες κοινωνικού/ταξικού αγώνα και να συμβάλλουμε στο μπόλιασμά τους με το σπέρμα της συνολικής αμφισβήτησης του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά και από τα κάτω, όπου επιχειρείται να σηκώσει κεφάλι το εθνικιστικό μπλοκ και ο φασιστικός οχετός που το συνοδεύει. Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στα Βαλκάνια και διεθνώς. Μόνο η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων μπορεί να σαρώσει τη φασιστική απειλή.

Απέναντι στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, μόνη προοπτική είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους και η δημιουργία μια κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ

ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

  • ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, 18.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
  • ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9, 11.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com

πηγή : http://apo.squathost.com/ό-τι-πολεμήσαμε-είνα…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ | ΣΑΚΤΧ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Στις 8/9, ακόμη υπό τη σκιά του κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των πυρκαγιών στην Αττική, κράτος και κεφάλαιο στήνουν για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη τις εξέδρες από όπου σκοπεύουν να εξαγγείλουν τις θέσεις τους για το επόμενο διάστημα, θέτοντας τις αιχμές της νέας επίθεσης ενάντια στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Αιχμές καμουφλαρισμένες με τον μανδύα της εξόδου από τα μνημόνια και της πορείας προς την ανάπτυξη, παράγωγα δήθεν του επιτυχούς φιλολαϊκού έργου της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η φετινή ΔΕΘ, όπου η παρούσα πολιτική διαχείρηση προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιχειρεί να καλλιεργήσει εκ νέου, αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό του συστήματος - κάτι το οποίο πέτυχε σε μεγάλο βαθμό σε προηγούμενη περίοδο, καταφέρνοντας την απομείωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Γι' αυτό και αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο και ικανό εκφραστή των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου. Σε αντίθεση λοιπόν με τα όσα εξαγγέλλονται, η κυβέρνηση συνεχίζει τις αντικοινωνικές πολιτικές και οι υποσχέσεις της για την επαναφορά στην κρατική-καπιταλιστική κανονικότητα δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο παρά την είσοδο σε μία νέα περίοδο επίθεσης στους από τα κάτω. Η όξυνση της φτώχειας, η λεηλασία της φύσης, η καταστολή όσων αγωνίζονται, ο εγκλεισμός προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η πριμοδότηση των φασιστών θα συνεχιστούν με αυξανόμενη ένταση, μια που αποτελούν βασικά σημεία της συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων απέναντι στην κοινωνία.

Ακόμη, η εμφάνιση των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην φετινή ΔΕθ δεν αποτελεί παρά την επιβεβαίωση της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο δυτικό μπλοκ κυριαρχίας μέσα στο πεδίο των εντεινόμενων διεθνών πολιτικών ανταγωνισμών. Έρχεται να επιβεβαιώσει το πλαίσιο συνεργασίας, όπως εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα, με την αναβάθμιση του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μέσω της συγκρότησης του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, τη δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων κ.α.

Παράλληλα, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται ενόψει της ΔΕΘ με αιχμή το "Μακεδονικό" αποτελούν συνέχεια εκείνων της προηγούμενης περιόδου που είχαν ως αποτέλεσμα και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia από ομάδες φασιστών. Τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια αποτελούν έκφραση της προσπάθειας των ντόπιων φασιστών να δημιουργήσουν έναν αντιδραστικό και αντεπαναστατικό πόλο με δήθεν «αντισυστημικά» χαρακτηριστικά, προοιωνίζοντας την προοπτική εμπόλεμων κοινωνιών.

Απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση από τα πάνω στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την καταστολή, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τη λεηλασία της φύσης. Να χτίσουμε και να διευρύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω.. Να προτάξουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9, 11:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76386/