κείμενο αυτοπαρουσίασης...

γιατί ένα τέτοιο site?

* Ελπίζουμε μέσα από αυτό το site να αναδειχθεί πως ό,τι ονομάζουμε κίνημα δεν είναι μόνο πορείες, άλλα μια ολοκληρωμένη πρόταση στο σήμερα. Να συνδεθούν οι επιμέρους δραστηριότητες, να αναδειχθεί ο πλουραλισμός τους, να τονισθεί η δυναμική ότι πρόκειται για ένα πλήρη τρόπο ζωής, διασκέδασης, παιδείας, διεκδίκησης κλπ και όχι μερικά αποσπασματικά πράγματα.


γιατί κινηματικό ημερολόγιο

* Εδώ και καιρό σκεφτόμαστε ένα site που θα είναι αποκλειστικά κινηματικό ημερολόγιο. Το ημερολόγιο του http://athens.indymedia.org, που μάλλον για πολλές και πολλούς είναι η ατζέντα τους τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει απίστευτα χαοτικό από τις πάρα πολλές εκδηλώσεις. Αν και μας αρέσει ο πλούτος, θεωρούμε ότι μέσα στις τόσες εκδηλώσεις, χωρίς ένα τρόπο ταξινόμησης του περιεχομένου, χάνονται αρκετές αξιόλογες.

* Υπάρχει ανάγκη ενός ευρύτερα διασυνδεδεμένου κινηματικού ημερολογίου. Με τις σελίδες αντιπληροφόρησης που υπάρχουν σήμερα, οι εκδηλώσεις διασπείρονται και ως χρήστης δε μπορείς να έχεις συνολική εικόνα. Όμως και από την άλλη πλευρά, ως ομάδα που έχεις μια εκδήλωση, θα ήταν ιδανικό να μπορείς να επαναπαύεσαι σε ένα «σύστημα ανακοινώσεων» που δε θα θάβει την εκδήλωση και θα το εμπιστεύεται ο χώρος.

* Με διαφορετικούς τρόπους προβολής και ταξινόμησης της πληροφορίας, μπορούμε εύκολα να δούμε εκδηλώσεις ανά μήνα, βδομάδα, ημέρα. Να μάθουμε τι δραστηριότητες κάνει μια συλλογικότητα αυτή την περιόδο, περισσότερες πληροφορίες γι' αυτήν, καθώς και τρόπους επικοινωνίας. Ομοίως θα έχουμε μια αντίστοιχη εικόνα για τους χώρους. Υπάρχει δυνατότητα προβολής με αλφαβητική κατηγοριοποίηση, με βάση τον τύπο δραστηριότητας ή τη θεματική αυτής...


Πηγές των γεγονότων

Οι πηγές από τις οποίες τραβάμε τα μελλοντικά γεγονότα είναι:

  • από τη φόρμα δημοσίευσης που υπάρχει στο kinimatorama
  • μέσω feeds που λαμβάνουμε από άλλα sites
  • μέσω email που διαβάζει από τα εισερχόμενα μυνήματα ή από επιλεγμένες λίστες που είναι γραμμένο

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα, μπορείτε να στείλετε email στο

info@kinimatexorama.neext


Διανομή της πληροφορίας

Το σύστημα θα είναι έτσι δομημένο, ώστε όχι μόνο να εμφανίζει στη σελίδα τις εκδηλώσεις, αλλά να δίνει ανοιχτά τη βάση δεδομένων του (μέσω RSS ή άλλους τρόπους) σε άλλες σελίδες που θα θέλουν να αναδημοσιεύσουν τμήμα ή ολόκληρη τη σελίδα.

* Επίσης υπάρχει ο βραχνάς του να δημοσιεύεις σε περισσότερα του ενός site την ίδια εκδήλωση. Εκτός από το site της συλλογικότητας, δημοσιεύουμε σε http://athens.indymedia.org, http://indy.gr και πιθανά και άλλα sites. Το kinimatorama φιλοδοξεί να φτιάξει μια φόρμα δημοσίευσης που θα δημοσιεύει αυτόματα και στα υπόλοιπα sites! Δηλαδή να αρκεί να δημοσιευτεί μια δραστηριότητα στο site της συλλογικότητας και στο kinimatorama, λειτουργώντας έτσι σαν κινηματικό εργαλείο.

παραδείγματα από το εξωτερικό:

  • Βερολίνο http://stressfaktor.squat.net
  • Μαδρίτη http://www.otromadid.org
  • http://www.radicalendar.org/
  • Βαρκελώνη http://squat.net/usurpa/ (οκ σε αφισάκι είναι αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο...)
  • http://radar.squat.net

Πάνω σε ποια πλατφόρμα έχει στηθεί το site ?

Το Kinimatorama είναι μια εκδοχή του Démosphère (ενός γαλλικού αντίστοιχου εγχειρήματος) προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εδώ κινήματος. Όλη η προσπάθεια βασίζεται σε ελεύθερο λογισμικό, από το server που τρέχει gnu/linux (debian) μέχρι τον κώδικα της ιστοσελίδας.