Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό ολικό αρνητή στράτευσης Δ.Δημτσιάδη

Στα τέλη Αυγούστου, ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης ειδοποιήθηκε για την επιβολή του 4ου (!!!) προστίμου των 6000 ευρώ που του χρεώνεται στο διάστημα των τελευταίων 2 χρόνων κατά το οποίο είναι ανυπότακτος. Παράλληλα με το πρόστιμο -όπως πάντα- εκδόθηκε εκ νέου δίωξή του για ανυποταξία. Έτσι, σήμερα Δευτέρα 3/9 κατά την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα όπου έδινε παρών για παλαιότερη υπόθεση, συνελήφθη για μία ακόμα φορά. Ο σύντροφος αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα και περνάει σήμερα στις 12.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης αυτόφωρο με την κατηγορία της «απείθειας».

Όπως αναφέραμε πρόκειται για το 4ο πρόστιμο που επιβάλλεται και την 4η δίωξη που ασκείται στο σύντροφο για το ζήτημα της άρνησης στράτευσης. Οι κινήσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της σαδιστικής φύσης του μιλιταρισμού που θέλει να εξοντώσει όποιον του αντιστέκεται, όποιον δεν προθυμοποιείται να γίνει γρανάζι στη μεγάλη μηχανή θανάτου και καταστολής που ονομάζεται στρατός.

Από πλευράς μας αναγνωρίζουμε το στρατό ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εξουσιαστικού συστήματος, ως ένα μηχανισμό που θρέφει το ρατσισμό, το σεξισμό, τη μισαλλοδοξία, που μαθαίνει σε όσους κατατάσσονται την υποταγή και την ιεραρχία, που διαχρονικά προστατεύει τα συμφέροντα των κράτους και κεφαλαίου ενώ ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στους από τα κάτω -μεταξύ άλλων- καταστέλλοντας διαδηλώσεις ή λειτουργώντας ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Και φυσικά είναι ο μηχανισμός που γεννά το θάνατο, που παρουσιάζει το έθνος και τη θρησκεία ως υπέρτατες αξίες προκειμένου να πείσει τους εκμεταλλευόμενους να χύσουν το αίμα τους στρεφόμενοι ενάντια στους εκμεταλλευόμενους που ζουν σε διαφορετική πλευρά των συνόρων.

Η ολική άρνηση στράτευσης αποτελεί έναν ακόμη τρόπο εναντίωσης στα εγκλήματα των κρατών και των στρατών τους, στον εθνικισμό στα σενάρια πολέμου. Αποτελεί μία ακόμη έκφραση του αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, για αυτό και είναι μια επιλογή που θα υπερασπιστούμε όσες φορές και αν χρειαστεί. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συντρόφους μας μόνους απέναντι στην εκδικητικότητα του κράτους, την οικονομική και δικαστική καταστολή.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 12.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3

Σήμερα το πρωί συνελήφθη με την κατηγορία της ανυποταξίας, κατά την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα για δίωξη που αφορά παλαιότερη υπόθεση, ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης, ο οποίος αρνήθηκε να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης, γι' αυτό και οδηγείται σήμερα στα δικαστήρια για να περάσει αυτόφωρο. Στα τέλη Αυγούστου, ο σύντροφος ειδοποιήθηκε για την επιβολή του τέταρτου κατά σειρά προστίμου των 6.000 ευρώ (κάθε επιβολή προστίμου επαναφέρει τη δίωξη περί ανυποταξίας) αναφορικά με τη δήλωση άρνησης στράτευσης που έκανε πριν από δύο χρόνια, η οποία τον χαρακτηρίζει ως ανυπότακτο.

Κάθε δίωξη για ανυποταξία συνεπιφέρει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, δημιουργώντας μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση, η οποία συσσωρεύεται με υλικά δυσβάστακτους όρους για τους αγωνιστές που αρνούνται να καταταγούν στον στρατό, ειδικότερα αν υπολογίσει κανείς πως οι διώξεις ανυποταξίας δεν τελειώνουν ποτέ και κατά συνέπεια τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ πέφτουν βροχή.

Μάλιστα, επειδή έχουν καθαρογραφεί καταδικαστικές αποφάσεις (πρόσφατα αποφυλακίστηκε εκ νέου για τις πολιτικές διώξεις που είχαν ασκηθεί σε αυτόν και άλλους συντρόφους το 2011) εις βάρος του, ο σύντροφος Δημήτρης Δημτσιάδη δεν έχει πλέον το δικαίωμα να πάρει αναστολή. Αυτό σημαίνει πως όταν βγει η τελεσίδικη απόφαση των στρατοδικείων, ο σύντροφος θα πρέπει είτε να ξαναβρεθεί στη φυλακή είτε να εξαγοράσει την ποινή του πληρώνοντας 10,50 ευρώ για κάθε μία μέρα της ποινής που θα του επιβληθεί.

Οι διώξεις και τα πρόστιμα είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σύντροφος στη δήλωση άρνησης στράτευσης του: «Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινότητας της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης τάξης που όπως και οι κυρίαρχοι, δεν έχει συγκεκριμένη καταγωγή και μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μετράμε σαν δικούς μας νεκρούς όλους τους καταπιεσμένους που ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή των μαχών υπό την απειλή του θανάτου, όλους τους εκμεταλλευόμενους που πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από τις άθλιες συνθήκες ζωής που προσφέρει η παγκόσμια κυριαρχία κι ακόμη περισσότερο αυτούς που δολοφονήθηκαν αγωνιζόμενοι στις μάχες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δικιά μας ιστορία είναι η παγκόσμια ιστορία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων που ύψωσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες, δικός μας ύμνος είναι η Διεθνής. Για αυτούς τους νεκρούς, για αυτήν την ιστορία, αλλά κυρίως για αυτούς και αυτές που ζωντανοί και ζωντανές σήμερα, δεν αντέχουν να ζουν μέσα στην εξαθλίωση, στην ανελευθερία, στην καταπίεση και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε έθνη και αυτοκρατορίες, αξίζει και πρέπει να πολεμήσουμε.»

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις. Και έτσι τα δικαστήρια των αρνητών στράτευσης συνεχίζουν κανονικά, και τα εξαχίλιαρα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Σε αυτό το πλαίσιο η δίκη του συντρόφου Δημήτρη Δημτσιάδη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το βαθύ κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο μας και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9, 12:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
http://www.libertasalonica.wordpress.com


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Δ. Δημτσιάδη

Δευτέρα 3-9, 12:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

post image

Για ακόμη μια φορά ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης βρίσκεται στα χέρια της καταστολής και των δικαστικών αρχών. Έπειτα από την επιβολή του 4ου δικαστικού προστίμου των (6000ρο), ο σύντροφος συνελήφθει εκ νέου κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο τμήμα λόγω περιοριστικών όρων. Αυτό σηματοδοτεί και το 4ο στρατοδικείο του.

Παρότι με προφορική εντολή εισαγγελέα θα αφεθεί ελεύθερος, ο σύντροφος θα περάσει αυτόφωρο για την άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Όσο και να στοχοποιείται η αδιαλλαξία των αγωνιστών. τόσο θα οπλίζονται οι αρνήσεις μας. Ενάντια στους στρατούς και τους πολέμους. Ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο. Ενάντια στην εξουσία και τις σχέσεις εκμετάλλευσης. Όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενάντια στην προσωποκεντρική και εμμονική δίωξη του συντρόφου μας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1590876/