τι; : πορεία θεματική : Πρωτομαγιά από : ΚΚΕ(μ-λ)

Κυριακή 1 Μαίου 2011 στις 10.00 πμ

Προσυγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά

protomagia_2011_poster_low.jpg

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)
  • ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. στην Ομόνοια

ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ στους εργατικούς αγώνες

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην επανάσταση και στο σοσιαλισμό

Ποτέ η εργατική Πρωτομαγιά δεν ήταν μια απλή κινηματική επέτειος. Όμως σήμερα που:

Σε όλο τον κόσμο ο ιμπεριαλισμός - καπιταλισμός αποκαλύπτει το καταστροφικό του πρόσωπο.

Η χώρα μας δένεται ακόμα πιο σκληρά στο οικονομικό και στρατιωτικό άρμα του ιμπεριαλισμού.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι αντιμέτωποι με την πιο σκληρή ταξική καπιταλιστική επίθεση των τελευταίων δεκαετιών και παραδίδονται ως σύγχρονοι δούλοι στις επιδιώξεις του κεφάλαιου…

Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση κομμουνιστικών απόψεων μέσα στο κίνημα. Είναι αναγκαίο να ακουστεί πιο δυνατά ότι η λύση βρίσκεται στην ίδια τη λαϊκή αυτοοργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των βασικών και ζωτικών λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων και όχι στην αναζήτηση προτάσεων σωτηρίας του συστήματος από επιτροπές ειδικών και συμμαχιών με μερίδες του για να αντιμετωπιστεί το χρέος των καπιταλιστικών κρατών.

Σε αυτή τη μαζική λαϊκή αντίσταση θα βρεθούν οι πρώτες απαντήσεις, θα γεννηθούν τα επόμενα ερωτήματα, θα μπουν οι βάσεις για την ανασύσταση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που θα αντιμετωπίσει το ιστορικό καθήκον να εμπνεύσει ξανά τον κόσμο για τη βίαιη ανατροπή του συστήματος αυτού, για την δημιουργία μια κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, της σοσιαλιστικής.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα αντισταθεί με κάθε τρόπο σε φωνές που όλο και περισσότερο κλείνουν την πόρτα στον κομμουνισμό και στην επανάσταση και ανοίγουν τα παράθυρα στη σοσιαλδημοκρατία. Και θα στηρίξει με την ίδια συνέπεια τη λογική της κοινής δράσης που αποτελεί ζωτική ανάγκη για το κίνημα. Μιας ειλικρινούς κοινής δράσης όπου τα πλαίσια, οι τόποι και οι διαδρομές συγκεντρώσεων συνδιαμορφώνονται και συναποφασίζονται και δεν φοριούνται έτοιμα καπέλα.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...